Libnet.ro
UNICEF

18:15

VIDEO Traian Basescu: Cer premierului sa treaca prin Parlament noul program de guvernare. Va asigur ca nu e o chichita, e o conditie a legitimitatii

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Traian Basescu: Cer premierului sa treaca prin Parlament noul program de guvernare. Va asigur ca nu e o chichita, e o conditie a legitimitatii

Presedintele Traian Basescu i-a solicitat marti premierului Victor Ponta sa vina in fata Parlamentului cu un nou program de guvernare, pentru noua formula guvernamentala, inainte de a se prezenta pentru votul de investitura. Seful statului a precizat ca au aparut noi obiective asumate prin protocoale bilaterale care trebuie incluse in programul de guvernare si ca fortarea unui vot fara modificarea programului prezinta doua riscuri: hotararea sa fie atacata la Curtea Constitutionala sau sa se declanseze un conflict intre Presedintie si Parlament din cauza faptului ca se instaleaza o noua structura guvernamentala pe un program votat cu alta componenta politica. Vezi in articol principalele declaratii facute de seful statului. continuă pe Hotnews

VIDEO Traian Basescu: USL s-a spart, mi se parea normal ca premierul sa depuna mandatul. Nu voi da drumul cu dubii de constitutionalitate unui Guvern, ma voi adresa CCR. / Plus: De ce spune Basescu ca USL s-a rupt din prostie, de ce Victor Ponta nu are c

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 Tv, ca exista o problema de constitutionalitate in legatura cu noul Guvern USD - UDMR pe care Victor Ponta vrea sa il treaca prin Parlament si exista posibilitatea sa conteste Guvernul Ponta 3 la CCR. Seful statului a explicat ca USL, care a obtinut 50% la alegerile parlamentare si a facut ca Victor Ponta sa fie desemnat premier in decembrie 2012, fara sa mai fie chemate atunci si alte formatiuni la Palatul Cotroceni pentru consultari privind desemnarea sefului Guvernului, nu mai exista, caz in care ar fi normal ca Victor Ponta sa depuna mandatul de premier. Nu discutam de o remaniere - primul ministru vrea sa schimbe 3 ministi - ci discutam de o spargere a structurii politice care a luat peste 50% in alegeri, arata seful statului. In plus, spune Basescu, pe tot parcursul programului de guvernare aprobat de Parlament se vorbeste de USL, iar acum unul din partidele de la USL a iesit de la guvernare. Lucrurile sunt complicate, obiectivul meu nu este sa sicanez, ci sa instalez un Guvern constitutional. Luni voi avea discutii serioase cu oameni de specialitate, inclusiv cu Directia mea Juridica, care analizeaza aceasta problema de vineri.

VIDEO Traian Basescu: USL s-a spart, mi se parea normal ca premierul sa depuna mandatul. Nu voi da drumul cu dubii de constitutionalitate unui Guvern, ma voi adresa CCR. / Plus: De ce spune Basescu ca USL s-a rupt din prostie, de ce crede ca nici Ponta,

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, la B1 Tv, ca exista o problema de constitutionalitate in legatura cu noul Guvern USD - UDMR pe care Victor Ponta vrea sa il treaca prin Parlament si exista posibilitatea sa conteste Guvernul Ponta 3 la CCR. Nu discutam de o remaniere - primul ministru vrea sa schimbe 3 ministi - ci discutam de o spargere a structurii politice care a luat peste 50% in alegeri, arata seful statului. In plus, spune Basescu, pe tot parcursul programului de guvernare aprobat de Parlament se vorbeste de USL, iar acum unul din partidele de la USL a iesit de la guvernare. Lucrurile sunt complicate, obiectivul meu nu este sa sicanez, ci sa instalez un Guvern constitutional. Luni voi avea discutii serioase cu oameni de specialitate, inclusiv cu Directia mea Juridica, care analizeaza aceasta problema de vineri.

VIDEO Traian Basescu: Respect deciziile anterioare ale CCR si voi numi toti ministrii cand conditiile vor fi indeplinite. Solutia cea mai rapida, adoptarea miercuri a unui nou program de guvernare

Presedintele Traian Basescu a insistat, marti seara, dupa ce a discutat cu premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni, asupra necesitatii adoptarii de catre Parlament a unui nou program de guvernare, inainte de numi noii ministri. Basescu a precizat ca doreste acest lucru pentru ca guvernul sa aiba legitimitate deplina si pentru a evita asteptarea deciziei Curtii Constitutionale la contestarea depusa de parlamentarii PDL si PMP. UPDATE Premierul Ponta a mers la Palatul Cotroceni: M-am intalnit cu presedintele, dar nu am ajuns la nicio concluzie privind procedurile de urmat. Vom mai discuta si maine .

Traian Basescu: Daca nu se trece prin Parlament programul de guvernare, sunt obligat sa astept o pronuntare a CCR (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca i-a cerut premierului Victor Ponta sa treaca prin Parlament programul de guvernare. Solicit un lucru simplu si anume, ina.

Victor Ponta: Traian Basescu este iresponsabil, ca de obicei. Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice

Declaratiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fara nicio baza constitutionala. Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie. Nu schimb programul de guvernare. Iar mandatul primului ministru inceteaza doar in conditiile art. 110 din Constitutie. Traian Basescu este iresponsabil ca de obicei!, a declarat Victor Ponta pentru Hotnews. ro. Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica dimineata, la ProTV, ca liderul PNL, Crin Antonescu are dreptate cand afirma ca aducerea UDMR la Guvernare inseamna un nou guvern care vine pentru investitura. Intrebat daca Victor Ponta va trebui sa vina la Cotroceni pentru a cere o noua investitura, presedintele Basescu a raspuns: Daca respecta democratia, da. Va trebui sa ma consult sa vad daca voi crea un astfel de precedent sau nu.

Victor Ponta: Traian Basescu este irsponsabil, ca de obicei..

Declaratiile lui Traian Basescu sunt pur politice, fara nicio baza constitutionala. Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie. Nu schimb programul de guvernare. Iar mandatul primului ministru inceteaza doar in conditiile art. 110 din Constitutie. Traian Basescu este iresponsabil ca de obicei!, a declarat Victor Ponta pentru Hotnews. ro. Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea Dupa 20 de ani .

Traian Basescu, la Actualitatea romaneasca, cu Sorina Matei - Emisiunea completa (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a fost invitat, duminica seara, la emisiunea Actualitatea romaneasca, realizata de Sorina Matei si difuzata de B1 TV. Seful statului a vorbit, in timpul emisiunii,.

Traian Basescu: Situatia din Ucraina ar putea sa se repete in Romania, deosebirea este ca aici justitia functioneaza (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, in cadrul emisiunii Actualitatea Romaneasca, realizata de Sorina Matei si difuzata de B1 TV, ca Romania s-ar putea confrunta cu o situatie.

Traian Basescu, critici la apropiatii care l-au atacat: Sunt oameni care imi dadeau lectii si imi spuneam ca am tradat Parchetul (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, in cadrul emisiunii Actualitatea Romaneasca, realizata de Sorina Matei si difuzata de B1 TV, ca s-a simtit atacat de apropiati in perioada in.

Traian Basescu, critici la apropiatii care l-au atacat: Sunt oameni care imi dadeau lectii si imi spuneam ca am tradat Parchetul (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, in cadrul emisiunii Actualitatea Romaneasca, realizata de Sorina Matei si difuzata de B1 TV, ca s-a simtit atacat de apropiati in perioada in.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2043 seconds )