Libnet.ro
UNICEF

23:45

Vladimir Ghika: Scrisorile unui sfant care descrie instaurarea stalinismului (II).

România Liberă România Liberă,
Vladimir Ghika: Scrisorile unui sfant care descrie instaurarea stalinismului (II).

1948 Draga frate, Am aflat de la Ministrul Frantei ca esti destul de ingrijorat in privinta mea si, pe de alta parte, el se ofera sa-ti transmita vesti despre mine prin curier Voi profita de amabilitatea lui ca sa te informez si, intr-o oarecare masura, sa te linistesc se pare ca nu ai primit ultimele mele randuri prin carte postala). Sanatatea mai tine inca; si, in ciuda unei oboseli imense a trupului si a sufletului, rezist incercarilor mai bine decat as fi crezut. continuă pe România Liberă

Vladimir Ghika: Scrisorile unui sfant care descrie instaurarea stalinismului (I).

Monseniorul Vladimir Ghika va deveni Fericit al Bisericii Catolice. El a murit pentru credinta in temnitele comuniste. Viata sa de sfant este binecunoscuta. Insa mai putin cunoscute sunt scrisorile sale adresate fratelui sau, Dimitrie Ghika, fortat sa plece peste granita. Aceste scrisori au fost pastrate in arhiva familiei, unde au fost descoperite de Anca Berlogea si publicate, la Editura Galaxia Gutenberg, condusa de parintele Silviu Hodis, sub titlul Fratelui meu din exil. Scrisorile au .

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE. Monseniorul Ghika va trece in randul sfintilor Bisericii Catolice.

Beatificarea monseniorului Vladimir Ghika va avea loc sambata, incepand cu ora 11. 00, la complexul Romexpo din Bucuresti. Citeste si Apostolul temnitelor rosii Liturghia solemna de beatificare a monseniorului Vladimir Ghica este pregatita de Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, la slujba fiind asteptati trei cardinali, 20 de episcopi, peste 200 de preoti si mii de credinciosi din tara si strainatate, relateaza Mediafax. Liturghia de beatificare va fi pregatita religios inca din .

Vladimir Ghika: Apostolul temnitelor rosii.

Monseniorul Vladimir Ghika va fi, de sambata, Fericit al Bisericii Catolice. Este cel de-al doilea roman ridicat la cinstea altarelor Bisericii Catolice, dupa Fericitul Ieremia Valahul, un calugar capucin care a trait in Evul Mediu. Vladimir Ghika, in schimb, si-a trait ultimele zile in cel mai intunecat ev al istoriei, cel comunist. In ciuda uriaselor presiuni ale comunistilor, Vladimir Ghika a dovedit ca este un caracter de neinfrant. Cu seninatatea sfinteniei, el a trait deopotriva in .

in Capitala ar putea fi construita o biserica dedicata lui Vladimir Ghika. Costurile lacasului nu sunt inca stabilite

Biserica Romano-Catolica a anuntat ca are un proiect prin care sa construiasca in Capitala o biserica dedicata lui Vladimir Ghika. Lacasul de cult urmeaza sa fie ridicat in zona Parohiei Sfanta Tereza, acolo unde vor fi aduse relicvele preotului.

Monseniorul Vladimir Ghika va fi beatificat sambata de un cardinal de la Vatican

Monseniorul Vladimir Ghika va fi beatificat de un cardinal sosit special de la Vatican. Ceremoniile au inceput inca de aseara, cand au fost rostite rugaciuni si a fost citit un acatist in cinstea monseniorului.

Biserica in memoria lui Vladimir Ghika, construita in Bucuresti

O biserica in memoria lui Vladimir Ghika va fi ridicata in Bucuresi de catre Biserica romano-catolica, informeaza Digi 24. Episcopul mitropolit Ioan Robu a facut anuntul, vineri, acesta afirmand ca.

VLADIMIR GHIKA BEATIFICARE. Memorialul Fortul 13 Jilava, inaugurat cu prilejul beatificarii ...

Fundatia Romana pentru Democratie condusa de fostul presedinte Emil Constantinescu a inaugurat, vineri, Memorialul Fortul 13 Jilava, cu prilejul beatificarii monseniorului Vladmir Ghika, decedat in 1954 la inchisoarea Jilava, transmite Mediafax. La Fortul 13 Jilava inauguram Memorialul Jilava, un proiect pe care l-am initiat cu un an in urma pentru a transforma fosta inchisoare de tortura si represiune Jilava intr-un memorial. A fost un lung drum care a prevazut foarte multe eforturi pentru a .

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2906 seconds )