Libnet.ro
UNICEF

08:00

Adevarul despre pesta porcina. Ce se intampla cu virusul pe plan mondial

Antena3 Antena3,
Adevarul despre pesta porcina. Ce se intampla cu virusul pe plan mondial

Gripa porcina a ajuns in China, unde traiesc jumatate din porcii din intreaga lume. Fermierii din Estonia platesc deja pretul, scrie cotidianul britanic The Guardian. Ott Saarevali, proprietarul unei firme. continuă pe Antena3

Petre Daea si premierul Viorica Dancila, discutii la Guvern despre pesta porcina

Ministrul Agriculturii Petre Daea discuta, luni, la Guvern, cu premierul Viorica Dancila, despre criza pestei porcine africane, potrivit unor surse guvernamentale citate de agentia Mediafax.

Explicatii despre pesta porcina africana de la Ministerul Agriculturii: Multi sunt dezinformati

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale MADR), Sorin Rosu Mares, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa la Bistrita, ca o mare parte a populatiei este dezinformata.

Viorica Dancila, despre pesta porcina: A face din asta un subiect politic e inoportun. Vom despagubi oamenii

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, referindu-se la subiectul pestei porcine, ca este inoportun ca aceasta tema sa devina una politica, fiind important sa fie luate masurile care se.

Pesta porcina a pus stapanire pe judetul Ialomita. inca trei focare confirmate, 6.400 de animale ucise preventiv

Inca trei focare de pesta porcina au fost confirmate in judetul Ialomita, in ultima saptamana, numarul focarelor ajungand astfel la 94. Autoritatile judetene au anuntat ca, pana in prezent, 6. 400 de animale au fost ucise preventiv.

Pesta porcina africana a intrat si in judetul Buzau. Au fost descoperite animale bolnave in Patarlagele si Panatau

Buzaul nu scapa de pesta porcina africana, maladie care face ravagii de mai multa vreme in gospodariile romanilor. Cel putin trei cazuri au fost confirmate telefonic de un laborator de specialitate din Bucuresti. CJSU si Centrul Local pentru Combaterea Bolilor au fost convocate pentru duminica, ora 9.

Pesta porcina africana a mutat Craciunul in august: mii de porci taiati si criza pe piata congelatoarelor la Galati

Oamenii se tem ca autoritatile ar putea sa le ia animalele, iar despagubirile sa vina peste cateva luni sau sa nu vina deloc. Primarii din comunele galatene recunosc ca, de cateva zilele, satele miros a sorici si a jumari. Dupa lege, taierea porcilor in localitatile unde nu exista pesta porcina nu este restrictionata in niciun fel.

Cum a ajuns pesta porcina africana in judetul Buzau, confirmata duminica in doua gospodarii

Duminica a fost confirmata prezenta virusului pestei porcine africane PPA) la porcii din doua gospodarii, din localitatile Lunca, Patarlagele, si Panatau, judetul Buzau. Vinovat pare a fi un barbat din Frecatei, judetul Tulcea, venit luna trecuta in vizita la rudele sale din comuna Panatau. Buzaul devine al 11-lea judet cu focare de pesta porcina africana.

Guvernul il contrazice pe Teodorovici: Zero lei din fondul de rezerva pentru pesta porcina

Guvernul a prezentat lista cheltuielilor facute in acest an din fondul de rezerva, care arata ca nu a fost alocat niciun ban pentru combaterea pestei porcine africane. Acest lucru contrazice afirmatia facuta joi de ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, care spunea ca fondul de rezerva al Guvernului este, in prezent, zero, pentru ca au fost dati bani pentru diferite situatii care au aparut, inclusiv pentru pesta porcina.

Bulgaria a raportat primul caz de pesta porcina, intr-o gospodarie din apropierea granitei cu Romania

Bulgaria a raportat vineri primul caz de pesta porcina, autoritatile anuntand ca au fost infectati sapte porci dintr-o gospodarie aflata in apropiere de granita cu Romania, transmite Reuters.

Dancila: Sa nu facem din pesta porcina un subiect politic in An Centenar

Premierul Viorica Dancila a afirmat vineri ca este inoportun sa facem din pesta porcina un subiect politic in An Centenar, refuzand sa comenteze afirmatia potrivit careia tara noastra a fost avertizata din 2017 de riscul ca boala sa ajunga si in Romania.

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2304 seconds )