Libnet.ro
UNICEF

17:00

Pesta porcina africana a mutat Craciunul in august: mii de porci taiati si criza pe piata congelatoarelor la Galati

Adevărul Adevărul,
Pesta porcina africana a mutat Craciunul in august: mii de porci taiati si criza pe piata congelatoarelor la Galati

Oamenii se tem ca autoritatile ar putea sa le ia animalele, iar despagubirile sa vina peste cateva luni sau sa nu vina deloc. Primarii din comunele galatene recunosc ca, de cateva zilele, satele miros a sorici si a jumari. Dupa lege, taierea porcilor in localitatile unde nu exista pesta porcina nu este restrictionata in niciun fel. continuă pe Adevărul

Seful ANSVSA: Exista 781 de focare de pesta porcina africana. Peste 123.000 de porci au fost UCISI pana acum (FOTO)

Geronimo Branescu, seful ANSVSA, a declarat ca de laconfirmarea primului focar de pesta porcina pana in prezent au fost ucisi 123. 411 porci. Exista 781 de focare, in 10 judete. 165 de localitati sunt.

Pesta porcina africana nu mai poate fi oprita decat printr-o masura extrema, afirma unul dintre marii crescatori de porci din Romania

Pesta porcina africana nu poate fi oprita decat daca statul ia toti porcii din micile gospodarii si ii duce in ferme conduse de profesionisti. Este opinia unui mare crescator de porci din judetul Braila.

Noi focare de pesta porcina africana descoperite in judetul Constanta. Urmeaza uciderea porcilor

Noi focare de pesta porcina africana au fost confirmate in judetul Constanta. Centrul Local de Combatere a Bolilor a luat decizia uciderii porcilor.

Alerta de pesta porcina africana in judetul Arad. Cadavrul unui porc domestic plutea pe Mures

Autoritatile din judetul Arad sunt in alerta. Un porc mort a fost gasit plutind pe raul Mures. Exista suspiciuni ca animalul ar fi murit de pesta porcina africana.

Klaus Iohannis, reactie privind pesta porcina africana

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului sa adopte de urgenta masurile pentru stoparea cresterii numarului focarelor de pesta porcina africana. Redam mai jos continutul integral al.

Daea admite ca e invins de pesta porcina africana. Fermierii cer solutii extreme: toti porcii din gospodarii sa fie dusi in fermele conduse de profesionisti

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus marti ca in Romania nu exista specialisti in pesta porcina africana, acesta fiind motivul pentru care au existat focare care au fost inchise si au izbucnit din nou. Fermierii cred ca virusul nu mai poate oprit decat printr-o masura extrema.

Petre Daea: in Romania, nu exista niciun specialist in pesta porcina africana! Pana acum au fost sacrificati peste 120.000 de porci

Dezvaluire socanta a ministrului Agriculturii! Pe cand focarul de pesta porcina se intinde in aproape toata tara, Petre Daea a spus, marti, ca la noi in tara nu exista specialisti care sa trateze o.

Seful ANSVSA: Exista 781 de focare de pesta porcina africana. Peste 123.000 au fost UCISI (FOTO)

Geronimo Branescu, seful ANSVSA, a declarat ca de laconfirmarea primului focar de pesta porcina pana in prezent au fost ucisi 123. 411 porci. Exista 781 de focare, in 10 judete. 165 de localitati sunt.

Trei muncitori ai unei ferme cu focar de pesta porcina africana, prinsi cu carne furata din unitatea comerciala

Trei muncitori ai fermei Romsoci Tichilesti Braila, acolo unde a fost declarat focar de pesta porcina, fiind in curs actiunea de eutanasiere a celor 35. 000 de animale, au fost prinsi in trafic cu carne furata din interiorul societatii comerciale. Cei trei sunt cercetati penal, anunta Politia Braila.

Solicitare de fonduri europene pentru despagubiri

In conditiile in care mai multe tari din Uniunea Europeana sunt afectate de epidemia de pesta porcina africana si sute de mii de animale au fost sacrificate si incinerate, factorii politici depun eforturi ca fermierii si cres-catorii individuali sa primeas-ca despagubiri.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )