Libnet.ro
UNICEF

20:15

Alegeri prezidentiale in Iran: Victorie surpriza a moderatului Hassan Rohani, din primul tur

Hotnews Hotnews,
 Alegeri prezidentiale in Iran: Victorie surpriza a moderatului Hassan Rohani, din primul tur

Moderatul Hassan Rohani a produs o surpriza, sambata, castigand din primul tur alegerile prezidentiale din Iran, cu 50,68% din voturi, o victorie ce marcheaza revenirea moderatilor si reformatorilor la guvernare, dupa opt ani de putere executiva conservatoare, relateaza AFP. continuă pe Hotnews

VIDEO Alegeri prezidentiale in Iran: Victorie surpriza a moderatului Hassan Rohani, din primul tur. Comunitatea internationala se declara pregatita sa colaboreze cu noul presedinte

Moderatul Hassan Rohani a produs o surpriza, sambata, castigand din primul tur alegerile prezidentiale din Iran, cu 50,68% din voturi, o victorie ce marcheaza revenirea moderatilor si reformatorilor la guvernare, dupa opt ani de putere executiva conservatoare, relateaza AFP. Tarile occidentale si-au exprimat speranta ca noul presedinte iranian Hassan Rohani raspunde asteptarilor comunitatii internationale privind dosarul nuclear si Siria, in timp ce Israelul a pus la indoiala reputatia sa de moderat.

Alegeri prezidentiale in Iran: Moderatul Hassan Rohani conduce dupa primul tur (rezultate partiale)

UPDATE Moderatul Hassan Rohani conduce detasat in alegerile prezidentiale iraniene de vineri, obtinand 51% din sufragii, dupa numararea efectuata in 65% din birourile de vot, a anuntat sambata la televiziunea iraniana un reprezentant al Ministerului de Interne de la Teheran, citata de AFP.

ALEGERI PREZIDENTIALE in Iran: S-au deschis sectiile de votare.

Scrutinul pentru alegerea presedintelui iranian s-a deschis vineri la ora locala 08. 30 ora Romaniei), potrivit televiziunii publice, citate de AFP, scrie Mediafax. In aceste alegeri se confrunta in special Hassan Rohani, candidat unic al moderatilor si reformatorilor, si trei conservatori: fostul sef al diplomatiei Ali Akbar Velayati, primarul Teheranului Mohammad Bagher Ghalibaf si negociatorul-sef in dosarul nuclear Said Jalili. Peste 50,5 milioane de alegatori sunt chemati la urne .

Iran: Hassan Rohani, fruntas in primul tur al alegerilor prezidentiale

Hassan Rohani se afla pe locul intai dupa primul tur al alegerilor prezidentiale din Iran, conform rezultatelor partiale, transmite AFP.

Moderatul Hassan Rohani, castigatorul scrutinului prezidential din Iran

Moderatul Hassan Rohani a fost desemnat castigatorul alegerilor prezidentiale din Iran, punand final la opt ani de putere executiva conservatoare. Rohani a obtinut 50,68 la suta din voturi in primul tur de scru.

Rezultatele definitive ale alegerilor din Iran: Moderatul Hassan Rohani castiga prezidentialele

Update 20. 25 - Moderatul Hassan Rohani a castigat alegerile prezidentiale iraniene, punand capat celor opt ani de putere executiva conservatoare, a anuntat sambata ministerul iranian de Interne, Mostapha.

Rezultatele finale ale alegerilor din Iran: Moderatul Hassan Rohani castiga prezidentialele

Update 20. 25 - Moderatul Hassan Rohani a castigat alegerile prezidentiale iraniene, punand capat celor opt ani de putere executiva conservatoare, a anuntat sambata ministerul iranian de Interne, Mostapha.

Hassan Rohani este NOUL PRESEDINTE al Iranului. ...

Moderatul Hassan Rohani a castigat alegerile prezidentiale din Iran, punand capat celor opt ani de putere executiva conservatoare, a anuntat sambata ministrul iranian de Interne, informeaza Mediafax. Hassan Rohani a cerut comunitatii internationale recunoasterea drepturilor Iranului pentru a obtine in contrapondere un raspuns adecvat, facand aluzie la negocierile nucleare, intr-un mesaj citit la televiziune. Pe scena internationala, cu ocazia creata de aceasta mare epopee populara, cei .

UPDATE: Hassan Rohani obtine 51% din voturile iranienilor, dupa numararea a 65% din sufragii

UPDATE 15:55 - Liderul religios moderat Hassan Rohani a obtinut 51 la suta din voturi dupa numararea buletinelor in 65 la suta din birourile de vot, in primul tur al alegerilor prezidentiale din Iran, a anuntat.

Akbar Hashemi Rafsandjani isi anunta sprijinul pentru Hassan Rohani la prezidentialele din ...

Akbar Hashemi Rafsandjani, figura importanta a regimului iranian, eliminat din cursa prezidentiala de vineri, si-a declarat oficial, marti, sustinerea pentru candidatul moderat Hassan Rohani, relateaza AFP, conform Mediafax. Voi vota pentru Dr. Rohani, care a intrat in cursa dupa ce m-a consultat, a declarat Rafsandjani, care a indeplinit doua mandate de presedinte al Iranului, in perioada 1989-1997, citate de agentia de presa ILNA. Il consider drept mai calificat decat ceilalti .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2161 seconds )