Libnet.ro
UNICEF

16:00

Alegerile locale din Turcia semnificatii locale si regionale

Hotnews Hotnews,
 Alegerile locale din Turcia semnificatii locale si regionale

De ce par a fi atat de importante alegerile locale de duminica, 30 martie 2014, din Turcia? De ce sunt importante pana si pentru Romania? Intrebarile acestea sunt foarte de dificil de abordat mai ales acum, cand rezultatele oficiale inca nu au fost publicate. Cele preliminare sunt insa suficiente pentru a trage concluzii prin care sa se poata sugera niste raspunsuri. Important acum este doar ca partidul de guvernamant Partidul Justitiei si Dreptatii, acronim turcesc AKP) pare a-si fi crescut masa de suporteri de la 39% in alegerile locale din 2009 la aproximativ 43-45% anul acesta. continuă pe Hotnews

Dispute in timpul alegerilor locale din Turcia: Cel putin opt persoane au murit

Turcia organizeaza alegeri locale duminica, ocazie cu care au pornit mai multe dispute in diferitele regiuni ale tarii. Potrivit AFP, cel putin opt persoane au murit dupa ce au fost implicate in aceste conflicte.

Victorie a opozitiei de dreapta in alegerile locale din Franta. Extrema dreapta obtine cel mai bun scor din istorie. Parisul va fi condus in premiera de o femeie primar

Dreapta franceza opozitie) este castigatoarea alegerilor locale al doilea tur) desfasurate duminica, obtinand 45,91 % din voturi, indica rezultatele oficiale partiale. Partidul Frontul National formatiune de extrema dreapta) confirma ascensiunea din primul tur al alegerilor, cu un scor de 6,84% - Frontul National va avea primari in 13 orase de peste 9. 000 de locuitori - in conditiile in care liderul partidului, Marine Le Pen, isi propusese victoria in cel putin zece orase. De altfel, scorul inregistrat de Frontul National este cel mai bun din istorie pentru extrema dreapta din Franta. Stanga franceza, aflata la putere, a obtinut un scor de 40,57%, considerat un esec, potrivit primelor rezultate oficiale partiale date publicitatii duminica seara.

Alegerile municipale din Turcia, cel mai dur test pentru partidul de guvernamant

Turcia se pregateste pentru alegerile locale programate pentru 30 decembrie, pe fondul unor tensiuni profunde, alimentate de acuzatiile de coruptie ale guvernantilor, de speculatiile privind existenta unui stat paralel si de restrictionarea accesului la retele sociale precum Twitter si Youtube.

Ponta: Udrea va candida la alegerile prezidentiale din acest an.

Liderul PSD, Victor Ponta a declarat ca Elena Udrea va candida la alegerile prezidentiale din acest an, din postura de candidat al regimului Basescu, relateaza Mediafax. Eu cred ca Elena Udrea va candida, a spus Ponta la Romania TV. El a adaugat ca, in ceea ce il priveste, nu s-a decis daca va candida la Presedintie, fara sa excluda aceasta varianta, dar precizand ca spera sa existe o alta solutie decat candidatura sa. Ponta a sustinut ca lui nu ii este teama sa candideze impotriva .

Vitali Kliciko renunta la candidatura pentru alegerile prezidentiale din Ucraina si il va sustine pe miliardarul Porosenko

Fostul campion la box Vitali Kliciko, unul dintre liderii miscarii proeuropene din Ucraina, a anuntat sambata ca renunta la a se prezenta la alegerile prezidentiale din 25 mai si il va sprijini pe miliardarul Petro Porosenko. Fortele democratice trebuie sa prezinte un candidat unic. Acesta trebuie sa fie un candidat care dispune de o sustinere mai larga, a declarat Kliciko in cadrul Congresului partidului sau la Kiev, adaugand ca va candida pentru primaria capitalei ucrainene.

Alegeri locale in Turcia: Partidul premierului Erdogan castiga detasat, in pofida scandalului rasunator de coruptie si a contestarii masive in strada

Partidul Justitiei si Dezvoltarii AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan a castigat detasat alegerile locale din Turcia desfasurate duminica, obtinand 45% din voturi, indica rezultatele oficiale partiale dupa numararea a 95% din buletinele de vot), potrivit AFP. AKP se afla la mare distanta de principalul rival, Partidul Republican al Poporului CHP - de centru stanga), care are un scor de 28,5% din voturi. Rezultatele scrutinului indica o sustinere puternica din partea populatiei pentru premierul Erdogan, in ciuda contestarii masive a acestuia prin proteste de strada si a scandalului de coruptie fara precedent in care a fost implicat recent.

Campanii fashion din anii 90 care par atat de actuale!

Supermodele precum Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Linda Evangelista si Christy Turlington faceau furori, prin anii 90, in campanii publicitare ale unora dintre cele mai importante brand-uri fashion, de la Dolce & Gabbana si pana la Chanel sau Christian Dior. Fotografiile realizate atunci s-au pastrat frumos in timp, iar astazi par inca extrem de actuale.

Violente in timpul alegerilor municipale din Turcia: cel putin opt morti

Alegerile municipale din Turcia, care au atras atentia comunitatii internationale datorita mizei ridicate, s-au incheiat in mod oficial, insa nu inainte de a face victime. Cel putin opt persoane au murit duminica in urma disputelor politice, a anuntat agentia de presa Dogan, citata de AFP.

Filantropul Andrej Kiska a castigat alegerile prezidentiale din Slovacia, potrivit rezultatelor partiale

Milionarul filantrop Andrej Kiska a castigat net turul doi de scrutin al prezidentialelor dinSlovacia, potrivit numararii buletinelor de vot din 57% din circumscriptii. Kiska obtine 59,4 la suta din voturi,.

Alegeri locale in Turcia soldate cu morti

Cel putin opt persoane au murit, duminica, in urma disputelor din timpul alegerilor locale din aceasta tara, a anuntat agentia de presa Dogan, citata de AFP.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2366 seconds )