Libnet.ro
UNICEF

16:30

Victorie a opozitiei de dreapta in alegerile locale din Franta. Extrema dreapta obtine cel mai bun scor din istorie. Parisul va fi condus in premiera de o femeie primar

Hotnews Hotnews,
 Victorie a opozitiei de dreapta in alegerile locale din Franta. Extrema dreapta obtine cel mai bun scor din istorie. Parisul va fi condus in premiera de o femeie primar

Dreapta franceza opozitie) este castigatoarea alegerilor locale al doilea tur) desfasurate duminica, obtinand 45,91 % din voturi, indica rezultatele oficiale partiale. Partidul Frontul National formatiune de extrema dreapta) confirma ascensiunea din primul tur al alegerilor, cu un scor de 6,84% - Frontul National va avea primari in 13 orase de peste 9. 000 de locuitori - in conditiile in care liderul partidului, Marine Le Pen, isi propusese victoria in cel putin zece orase. De altfel, scorul inregistrat de Frontul National este cel mai bun din istorie pentru extrema dreapta din Franta. Stanga franceza, aflata la putere, a obtinut un scor de 40,57%, considerat un esec, potrivit primelor rezultate oficiale partiale date publicitatii duminica seara. continuă pe Hotnews

Alegerile locale din Turcia semnificatii locale si regionale

De ce par a fi atat de importante alegerile locale de duminica, 30 martie 2014, din Turcia? De ce sunt importante pana si pentru Romania? Intrebarile acestea sunt foarte de dificil de abordat mai ales acum, cand rezultatele oficiale inca nu au fost publicate. Cele preliminare sunt insa suficiente pentru a trage concluzii prin care sa se poata sugera niste raspunsuri. Important acum este doar ca partidul de guvernamant Partidul Justitiei si Dreptatii, acronim turcesc AKP) pare a-si fi crescut masa de suporteri de la 39% in alegerile locale din 2009 la aproximativ 43-45% anul acesta.

Frontul National a castigat 11 primarii in urma alegerilor locale din Franta.

Aproape absent de peste doi ani din peisajul politic local din Franta, Frontul National extrema dreapta) va conduce cel putin 11 orase in urma alegerilor municipale, confirmandu-si ancorarea in nordul si sudul tarii, relateaza AFP, citata de Mediafax. Presedintele FN, Marine Le Pen, s-a bucurat de aceste rezultate, in care vede inceputul unei noi etape pentru FN. De acum trebuie sa contam pe o a treia mare forta politica, a asigurat ea duminica seara. Invins la Forbach est), numarul doi .

Victorie rasunatoare pentru UMP la alegerile din Franta.

Formatiunea de dreapta UMP a inregistrat duminica o victorie rasunatoare in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor municipale din Franta, informeaza Mediafax. Potrivit primelor estimari Ipsos-Steria pentru Le Monde si France Televisions, mai multe orase mari au basculat in tabara dreptei, intre care Pau, Reims, Saint-Etienne, Roubaix si Quimper. UMP pastreaza Perpignan si Nimes, in timp ce Partidul Socialist castiga Avignon. Frontul National extrema dreapta), a castigat .

Opt romani suspectati de furturi de tractoare din Franta au fost arestati.

Opt cetateni romani, suspectati de comiterea a 144 de spargeri si furturi din depozite agricole incepand din septembrie 2013, in estul Frantei, au fost arestati miercuri in Franta, Germania si Romania, informeaza Mediafax. Foarte mobili, acesti opt raufacatori, cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani, au vizat zone rurale din estul Frantei cu scopul de fura, noaptea, utilaje agricole din hangare si a le revinde in Romania. Citeste si: Hoti de tractoare din Franta, intre care si romani, .

Ponta: Udrea va candida la alegerile prezidentiale din acest an.

Liderul PSD, Victor Ponta a declarat ca Elena Udrea va candida la alegerile prezidentiale din acest an, din postura de candidat al regimului Basescu, relateaza Mediafax. Eu cred ca Elena Udrea va candida, a spus Ponta la Romania TV. El a adaugat ca, in ceea ce il priveste, nu s-a decis daca va candida la Presedintie, fara sa excluda aceasta varianta, dar precizand ca spera sa existe o alta solutie decat candidatura sa. Ponta a sustinut ca lui nu ii este teama sa candideze impotriva .

Vitali Kliciko renunta la candidatura pentru alegerile prezidentiale din Ucraina si il va sustine pe miliardarul Porosenko

Fostul campion la box Vitali Kliciko, unul dintre liderii miscarii proeuropene din Ucraina, a anuntat sambata ca renunta la a se prezenta la alegerile prezidentiale din 25 mai si il va sprijini pe miliardarul Petro Porosenko. Fortele democratice trebuie sa prezinte un candidat unic. Acesta trebuie sa fie un candidat care dispune de o sustinere mai larga, a declarat Kliciko in cadrul Congresului partidului sau la Kiev, adaugand ca va candida pentru primaria capitalei ucrainene.

Washingtonul nu sustine niciun candidat la alegerile prezidentiale din Egipt.

Statele Unite au asigurat, joi, ca nu sustin niciun candidat la viitoarele alegeri prezidentiale din Egipt, un scrutin la care fostul sef al armatei Abdel Fattah al-Sisi este considerat favorit, relateaza AFP, citata de Mediafax. Stim ca maresalul al-Sissi a demisionat din functia de ministru al Apararii si ca s-a declarat candidat la presedintie. Statele Unite nu sustin nicio parte si niciun candidat la alegerile din Egipt, a afirmat purtatorul de cuvant adjunct al Departamentului de Stat .

Viktor Orban, favorit la alegerile legislative din Ungaria

Sustinatorii premierului conservator in exercitiu, Viktor Orban, s-au reunit sambata la Budapesta pentru a asculta un discurs al acestuia, cu opt zile inaintea alegerilor legislative din Ungaria, in care este considerat marele favorit.

Vitali Kliciko renunta la candidatura pentru alegerile prezidentiale din Ucraina

Fostul pugilist Vitali Kliciko si-a anuntat sambata retragerea din cursa pentru prezidentialele din 25 mai din Ucraina. Fortele democratice trebuie sa prezinte un candidat unic. Acesta trebuie sa fie un.

Dispute in timpul alegerilor locale din Turcia: Cel putin opt persoane au murit

Turcia organizeaza alegeri locale duminica, ocazie cu care au pornit mai multe dispute in diferitele regiuni ale tarii. Potrivit AFP, cel putin opt persoane au murit dupa ce au fost implicate in aceste conflicte.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2081 seconds )