Libnet.ro
UNICEF

14:00

Alexis Tsipras, la sosirea la summit-ul zonei euro: Putem ajunge in aceasta seara la un acord daca toate partile doresc acest lucru (VIDEO)

B1 B1,
Alexis Tsipras, la sosirea la summit-ul zonei euro: Putem ajunge in aceasta seara la un acord daca toate partile doresc acest lucru (VIDEO)

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat la sosirea la summitul zonei euro de la Bruxelles, unde se incearca evitarea iesirii Greciei din zona euro, ca un acord intre Atena si partenerii europeni este posibil. continuă pe B1

Alexis Tsipras, la sosirea la summit-ul zonei euro: Putem ajunge in aceasta seara la un acord daca toate partile doresc acest lucru

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat la sosirea la summitul zonei euro de la Bruxelles, unde se incearca evitarea iesirii Greciei din zona euro, ca un acord intre Atena si partenerii europeni este posibil.

LIVE TEXT GRECIA: Liderii zonei euro, reuniti pentru discutii decisive privind propunerile de reforma ale Atenei/ Merkel: Nu va exista un acord cu orice pret/ Document Eurogrup: O iesire temporara a Greciei din zona euro este o optiune

Reuniunea ministrilor de Finante din zona euro, dedicata dezbaterilor privind ultimele reforme propuse de Grecia in schimbul unul nou pachet de ajutor financiar, vor continua si duminica. Sambata seara, reuniunea s-a incheiat la miezul noptii, fara a se ajunge la o concluzie. Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, ar fi propus un Grexit temporar de 5 ani la reuniunea de sambata, potrivit unor surse aproapiate discutiilor, citate de cotidianul The Telegraph. Peste jumatate dintre cele 19 state membre ale zonei euro ar fi sceptice in privinta capacitatii Greciei de a face o schimbare majora si de a adopta reformele ample promise in schimbul unui nou plan de salvare, a declarat un oficial UE, sub protectia anonimatului. -----------------------------23:15 Grecia nu poate astepta pentru a incepe negocierea unui plan de salvare, avand in vedere gravitatea situatiei bancilor sale, a declarat duminica o sursa guvernamentala greaca, la Bruxelles. AFP)23:08 Un al treilea pachet de ajutor pentru Grecia ar putea fi gata pana la sfarsitul lunii iulie, daca liderii zonei euro vor da, duminica seara, un semnal politic pozitiv, afirma un oficial european, sub protectia anonimatului. 15 Liderii zonei euro discuta despre un eventual Grexit temporar si reducerea datoriei21. 30 Un eventual nou program de ajutor pentru Grecia este estimat la 82-86 de miliarde de euro, potrivit documentului final al Eurogrup transmis duminica sefilor de stat si de guvern. 30 O iesire temporara a Greciei din zona euro este o optiune document Eurogrup). Ministrii de finante din zona euro au transmis duminica sefilor de stat un document in care se mentioneaza negru pe alb optiunea unei iesiri temporare din zona euro a Greciei, potrivit unei copii obtinute de agentiile de presa. 17:44 Premierul italian Matteo Renzi, la sosirea la summit-ul zonei euro: Este vital atat pentru Grecia, cat si pentru Europa, sa se ajunga la un acord. 30 Eurogrupul are o noua lista de cerinte pentru Grecia17:15: Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, inaintea summit-ului zonei euro: Voi lupta pana in ultima secunda pentru un acord si sper ca vom avea un acord. The Guardian)16:49 Angela Merkel: Nu va exista un acord cu orice pret. Vom purta negocieri dure. Cel mai important factor - increderea - a disparut. The Guardian)16:45 Francois Hollande: Franta va face totul pentru a mentine Grecia in zona euro; Nu exista Grexit temporar, Grecia ramane in zona euro sau nu; Miza este sa stim daca Grecia va fi maine in zona euro AFP)16:42 Alexis Tsipras: Un acord este posibil duminica, daca toate partile isi doresc acest lucru.

LIVETEXT Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras / Fie vom continua impreuna, fie vom cadea cu totii / Germania, reactie rece la planul Atenei

Bursele europene au deschis in crestere puternica vineri dimineata, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit cu parlamentarii Syriza, in conditiile in care noul plan are nevoie de aprobarea Parlamentului. ------------------------1:49 Premierul elen Alexis Tsipras a aparat vineri noaptea, in fata Parlamentului de la Atena, propunerea sa de acord facuta creditorilor tarii, acceptand totodata ca contine masuri dificile si indepartate de pactul electoral al stangii radicale, transmite AFP. Sambata, 1:24 Creditorii internationali cred ca cele mai recente propuneri facute de Grecia sunt suficient de pozitive pentru a face baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro, transmite AFP citand surse europene. 23:49 Dezbaterea parlamentara in Grecia va incepe la un minut dupa miezul noptii, din motive procedurale. Este asteptat un vot in plenul parlamentului in jurul orei locale 3:00 3:00 ora Romaniei), relateaza The Guardian. 22:45 Sondaj de opinie Skai TV: 55,5% din greci se tem de un Grexit, 16,5% spun ca le da speranta, 20,5% nu au o opinie pe subiect. The Guardian).

Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras/ Parlamentului grec a dat unda verde propunerii de acord/ Creditorii internationali considera propunerile Atenei suficient de 'pozitive' pentru a sta la baza negoc

Atat bursele europene cat si Wall Street au inchis in crestere puternica saptamana,, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit peste zi cu parlamentarii Syriza, sperand sa ii convinga sa sustina noul plan in Parlamentului. Se pare ca eforturile premierului elen au dat roade pentru ca Parlamentul Greciei, intrunit in sesiune extraordinara la un minut dupa miezul noptii -din ratiuni procedurale - , a aprobat in noaptea de vineri spre sambata propunerea de acord prezentata creditorilor internationali de catre guvernul lui Tsipras, care a inregistrat insa si refuzul mai multor deputati din partidul sau. Vesti bune vin si din partea creditorilor care au analizat pripunerile inaintate de Grecia si au considerat ca sunt suficient de pozitive pentru a reprezenta baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro.

Alexis Tsipras sustine ca nu a primit mandat pentru a iesi din zona euro

Premierul elen Alexis Tsipras a facut apel la parlamentarii din partidul sau, Syriza, sa sprijine planul fiscal propus de executivul de la Atena pentru a primi ajutor financiar din partea creditorilor.

Cu ce ganduri a venit Alexis Tsipras la Bruxelles

Premierul grec, Alexis Tsipras a declarat, duminica, la Bruxelles, ca un acord intre Grecia si partenerii sai europeni este posibil duminica daca toate partile doresc acest lucru.

Reformele propuse de Grecia. Parlamentul grec sustine pachetul dur de reforme si reduceri de cheltuieli inaintat de guvernul condus de Alexis Tsipras

Reformele propuse de Grecia. Parlamentul Greciei, intrunit in sesiune extraordinara, a aprobat, in noaptea de vineri spre sambata, propunerea de acord prezentata creditorilor internationali, de catre guvernul condus Alexis Tsipras, potrivit BBC si AFP. Prim-minstrul elen s-a lovit la acest vot de opozitia unor deputati chiar din partidul sau.

Summit-ul extraordinar al liderilor UE, pe tema situatiei din Grecia, a fost anulat: Ministrii de Finante din zona euro se reunesc insa ca sa discute despre criza elena

Summit-ul extraordinar al UE in care trebuia transata soarta Grecie a fost anulat. Totul dupa ce ministrii de finante nu au reusit sa ajunga la o concluzie. Anuntul anularii summit-ului european extraordinar.

Summit-ul extraordinar al liderilor UE, pe tema situatiei din Grecia, a fost anulat

Summit-ul exraordinar al liderilor UE pe tema situatiei din Grecia a fost anulat. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat duminica anularea summitului european extraordinar privind Grecia prevazut a.

Summit-ul Uniunii Europene pe tema Greciei, anulat

Summit-ul extraordinar al Uniunii Europene, care ar fi trebuit sa aiba loc azi dupa-amiaza, a fost anulat, anunta Digi24, conform unor surse de la Bruxelles.

ştiri de la B1

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2216 seconds )