Libnet.ro
UNICEF

01:05

Autoritatile interzic targurile de animale din judet de teama bolii limbii albastre

Adevărul Adevărul,
Autoritatile interzic targurile de animale din judet de teama bolii limbii albastre

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara a luat decizia de a interzice organizarea targurilor de animale in judetul Hunedoara, in luna septembrie. Motivul il reprezinta incidenta bolii limbii albastre, manifestata la vaci. continuă pe Adevărul

Boala limbii albastre inchide targurile de animale din judet

Cele patru targuri de animale din judetul Salaj vor fi inchise in perioada 10 septembrie - 5 octombrie. Masura vine ca preventie impotriva raspandirii bolii limbii albastre, semnalata in judete din afara arcului carpatic.

Targurile de animale din judet, inchise timp de o luna de teama bolii limbii albastre

Raspandirea cu repeziciune a focarelor de boala limbii albastre lanivelul tarii obliga autoritatile sa ia masuri concrete. La solicitarea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA), Centrul Local pentru Combaterea Bolilor s-a intrunit de urgenta ieri pentru adoptarea unor noi masuri pentru combaterea bluetongue la nivelul Judetului Buzau.

Pietele de animale din judet au fost inchise de teama bolii limbii albastre

Toate pietele de animale din judetul Arad au fost inchise pentru a preveni aparitia bolii limbii albastre, care a fost confirmata in mai multe zone ale tarii.

MASURA. Prefectura Mures inchide toate targurile de animale, din cauza bolii limbi albastre

Cu toate ca nu inregistrate cazuri de boala limbii albastre, toate targurile de animale din Mures vor fi inchise aproape o luna. Masura a fost dispusa de prefectul Vasile Liviu Oprea, informeaza Mediafax.

Boala limbii albastre inchide targurile de animale din Mures

Primele masuri dupa aparitia bolii limbii albastre pe teritoriul Romaniei au fost luate si in judetul Mures. Astfel, in perioada 9 septembrie 5 octombrie 2015 targurile de animale din intreg judetul vor fi inchise. Desi la noi nu a fost inregistrat niciun astfel de caz referitor la boala limbii albastre, prefectul judetului Mures a emis deja un ordin de inchidere a acestor targuri de animale.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2222 seconds )