Libnet.ro
UNICEF

10:30

Bugetul UE 2014 - 2020: Italia este pregatita sa foloseasca dreptul de veto pentru a-si apara interesele

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Bugetul UE 2014 - 2020: Italia este pregatita sa foloseasca dreptul de veto pentru a-si apara interesele

Italia este pregatita sa blocheze un acord asupra bugetului european 2014-2020 daca acesta nu este echitabil sau este contrar intereselor sale, a avertizat ieri ministrul italian insarcinat cu Afacerile Europene, Enzo Moavero, citat de AFP, conform surselor de presa. continuă pe Ziarul Bursa

Bugetul UE 2014 - 2020: Italia este pregatita sa foloseasca dreptul de veto pentru a-si apara interesele

Italia este pregatita sa blocheze un acord asupra bugetului european 2014-2020 daca acesta nu este echitabil sau este contrar inereselor sale, a avertizat marti ministrul italian insarcinat cu Afacerile Europene, Enzo Moavero, citat de AFP.

Comentariu AFP. Bugetul UE 2014-2020: Europa cauta o formula pentru a evita liniile rosii. Spectrul esecului bantuie cladirea Consiliului European

Summitul european pentru negocierea bugetului multianual 2014-2020, covocat joi la Bruxelles, se desfasoara sub auspiciile nefavorabile in conditiile in care Zona Euro nu a reusit sa deblocheze o noua transa de asistenta financiara pentru Grecia si fiecare tara continua sa isi promoveze interesele sale nationale, relateaza AFP.

Bugetul UE 2014 - 2020: Suflu de optimism la Bruxelles, dupa ce Van Rompuy a anuntat o noua propunere. Toata lumea poate bloca. Dar a bloca inseamna ca nu va exista nimic - presedintia cipriota

O noua propunere de compromis urmeaza a fi prezentata de presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy pentru a inlatura liniile rosii dintre state si pentru a debloca un acord asupra bugetului multianual 2014-2020 in cadrul summitului european de joi si vineri, a anuntat marti presedintia cipriota a UE, scrie AFP. Franta a respins deja propunerea lui Herman Van Rompuy de a reduce cu 25,5 miliarde de euro, dintre care 22 de miliarde in ajutoare directe, iar Italia anunta ca este pregatita sa blocheze un acord asupra bugetului daca acesta nu este echitabil sau este contrar inereselor sale. Leonard Orban: Romania, discriminata de un articol al bugetului Van Rompuy care leaga rata de absorbtie de alocarile viitoare EurActiv).

Traian Basescu le cere politicienilor sa nu mai faca declaratii antieuropene iresponsabile, care vulnerabilizeaza pozitia tarii noastre in cadrul negocierilor pentru bugetul UE 2014-2020 si care afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international

Administratia Prezidentiala a transmis duminica un comunicat in care atrage atentia asupra declaratiilor antieuropene exprimate de unii oficiali si politicieni romani in ultimele zile, presedintele Traian Basescu facand apel la partidele politice sa nu implice Uniunea Europeana si institutiile sale in jocul politic electoral intern. Comunicatul Presedintiei aminteste in acest sens declaratia facuta sambata, la Bistrita, de premierul Victor Ponta, care a afirmat ca: Daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori. Astfel, seful statului le cere tuturor politicienilor sa nu mai faca astfel de declaratii iresponsabile, care vulnerabilizeaza pozitia tarii noastre in cadrul negocierilor pentru urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, 2014-2020, si care afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international, cu efecte, in principal, asupra grupurilor de investitori.

Portugalia avertizeaza ca va bloca prin veto bugetul UE pentru perioada 2014-2020

Premierul portughez, Pedro Passos Coelho, a avertizat astazi ca tara sa isi va exercita dreptul de veto pentru a bloca bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020, daca propunerea inaintata de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, nu va fi revizuita, relateaza Antena3. ro.

Portugalia avertizeaza ca va bloca prin VETO bugetul UE pentru perioada 2014-2020

Premierul portughez, Pedro Passos Coelho, a avertizat miercuri ca tara sa isi va exercita dreptul de VETO pentru a bloca bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020, daca propunerea inaintata de.

Ora 15:00: Traian Basescu pleaca la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European consacrata bugetului UE 2014-2020

Presedintele Traian Basescu pleaca miercuri, la ora 15:00, spre Bruxelles, unde pe 22 si 23 noiembrie are loc reuniunea extraordinara a Consiliului European, consacrata ajungerii la un acord cu privire la cadrul financiar multianual al UE 2014-2020 bugetul UE in aceasta perioada). Interesul Romaniei este sa negocieze cadrul financiar multianual al UE 2014-2020, iar daca plecam cu ideea de veto si il si anuntam suntem in afara negocierilor, a afirmat marti seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Israel. Armata este pregatita sa intensifice operatiunea impotriva gruparilor din Fasia Gaza

Armata israeliana este pregatita sa intensifice in mod semnificativ operatiunea sa militara Pilon de Aparare, in curs, impotriva unor grupari palestiniene armate in Fasia Gaza, a declarat duminica.

Bugetul UE 2010 - 2020: Suflu de optimism la Bruxelles, dupa ce Van Rompuy a anuntat o noua propunere. Toata lumea poate bloca. Dar a bloca inseamna ca nu va exista nimic - presedintia cipriota

O noua propunere de compromis urmeaza a fi prezentata de presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy pentru a inlatura liniile rosii dintre state si pentru a debloca un acord asupra bugetului multianual 2014-2020 in cadrul summitului european de joi si vineri, a anuntat marti presedintia cipriota a UE, scrie AFP.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,217 seconds )