Libnet.ro
UNICEF

12:45

Cat au cedat liberalii in fata USR PLUS si UDMR

România Liberă România Liberă,
Cat au cedat liberalii in fata USR PLUS si UDMR

Liderii PNL, USR PLUS si UDMR au reusit sa ajunga la consens in urma celor cateva zile de negocieri. continuă pe România Liberă

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR pentru formarea unei coalitii de guvernare, reluate. Numele aflate in carti pentru ministere

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR pentru formarea unei coalitii de guvernare se reiau sambata, dupa ce in urma cu o zi a fost decisa nominalizarea lui Florin Citu pentru postul de premier si au fost impartite cele 18 ministere din cadrul Executivului, noua urmand sa revina PNL, sase USR PLUS si trei UDMR si dupa ce Ludovic Orban s-a confruntat cu nemultumirea colegilor de partid care il acuza ca a cedat multe ministere importante.

Oficial. Florin Citu, premierul propus de coalitia PNL-USR PLUS-UDMR. Cum se impart ministerele

Liderii coalitiei PNL-USR-PLUS-UDMR au sustinut, vineri seara, o declaratie de presa comuna, anuntand ca au ajuns la o decizie finala. Acestia au anuntat ca nominalizarea pentru premier este liberalul Florin Citu.

Duminica se reiau negocierile PNL-USR PLUS-UDMR. Principalele teme: Justitia, Sanatatea si reforma electorala

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR se reiau duminica si au ca teme justitia si sanatatea, dar si reforma electorala, subiect pe care ar putea exista divergente intre formatiunile partenere, scrie news. ro. Premierul sustinut de PNL- USR PLUS-UDMR Florin Citu a anuntat sambata seara, la finalul unei noi runde de negocieri, ca duminica sau luni cel tarziu va fi finalizat progamul de guvernare, in cursul zilei de sambata discutandu-se despre finante, fonduri europene si digitalizare. La randul sau, presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a afirmat ca in urma discutiilor a fost definita arhitectura institutionala guvernamentala si a fost definit modul de gestiune a pozitiilor de raspundere pe palierele doi si trei ale guvernarii.

Negocieri in linie dreapta. Care ar putea fi titularii ministerelor guvernului PNL - USR PLUS - UDMR

Acordul dintre partenerii Coalitiei de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR s-ar putea parafa astazi, la .

Nemultumiri majore in PNL dupa ce Orban a cedat in favoarea USR-PLUS si UDMR pentru a obtine sefia Camerei Deputatilor

Sunt nemultumiri majore in interiorul Partidului National Liberal PNL), dupa negocierile de ieri de la Vila Lac 1, acolo unde PNL, USR-PLUS si UDMR au negociat si au impartit functiile in Parlament si in viitorul Guvern.

Liderii PNL, USR-PLUS, UDMR, acord pentru formarea Guvernului, cu Citu propus premier. PNL - 9 ministere, USR - 6, intre care Justitie si Sanatate, UDMR - 3 Structura Guvernului

Liderii PNL, USR si UDMR au ajuns la un acord, vineri seara, pentru formarea unei coalitii de guvernare. Propunerea de premier este actualul ministru de Finante, Florin Citu, vor fi doi vicepremieri, iar Guvernul va avea 18 ministere. PNL va conduce 9 ministere, intre care Finante, Aparare, Externe, Interne si Educatie, USR - 6 ministere, intre care Justitia, Sanatatea, Transporturile si Fondurile Europene, iar UDMR - 3 ministere.

Structura Guvernului PNL-USR PLUS-UDMR Cum se impart ministerele

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR au finalizat vineri, dupa 10 ore de discutii, o noua runda de negocieri. Liderii celor trei formatiuni politice au anuntat in linii mari cum se vor imparti portofoliile in viitorul guvern de centru dreapta. Astfel,viitorul Executiv va avea 18 ministere dintre care 9 vor apartine liberalilor, 6 useristilor si 3 UDMR-ului. De asemenea s-a transat situatia ministerelor avizatoare: Justitia merge la USR iar Finantele la PNL.

Cristian Ghinea anunta apropiata finalizare a programului de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea spera ca programul de guvernare al coalitiei PNL - USR PLUS - .

Noi negocieri PNL, USR-PLUS si UDMR, vineri, la Vila Lac. Prima optiune a PNL

Negocierile pentru formarea noului Guvern raman in continuare tensionate, chiar daca liderii PNL, USR-PLUS si UDMR au transmis, pentru prima oara intr-o declaratie comuna in fata camerelor, ca s-a exprimat o anume flexibilitate in discutii.

Un prim acord de principiu in coalitia PNL, USR-PLUS si UDMR: Florin Citu-premier, Ludovic Orban - sef la Camera Deputatilor Negocierile continua

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR au ajuns vineri la un acord de principiu pentru formarea noului Guvern. Mai exact, liderii celor trei partide au convenit in principiu ca Florin Citu sa fie premier, iar Ludovic Orban sef la Camera Deputatilor, au declarat pentru HotNews. ro surse participante la discutii. in conditiile in care USR a facut un pas inapoi, discutiile continua pentru structura Guvernului in care USR-PLUS sa aiba o compensare. Potrivit acelorasi surse posturile se vor imparti: 8-PNL, 7 USR si 3 UDMR.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2387 seconds )