Libnet.ro
UNICEF

00:07

Cele mai frumoase orase din Portugalia: calatorie prin Sinaia si Venetia lusitane

Adevărul Adevărul,
Cele mai frumoase orase din Portugalia: calatorie prin Sinaia si Venetia lusitane

Cele mai frumoase orase din Portugalia. Portugalia este o tara superba, cu oameni primitori, muzica incantatoare si mancare delicioasa. Un adevarat paradis pentru turistii care nu ar trebui sa-si limiteze vizita la capitala Lisabona, pentru ca au la dispozitie si alte orase care le vor ramane in suflet. continuă pe Adevărul

Cum arata cele mai frumoase biblioteci din lume

Biblioteca este un loc sfant, spun iubitorii de carte, cei care adora sa se relaxeze citind. Marii scriitori ai lumii nu au trait in case luxoase, insa fiecare si-a amenajat propriul sanctuar, locul in care creatorii de frumos isi gaseau linistea si inspiratia pentru a crea. Revista Vogue Living a facut un top al celor mai frumoase bibilioteci din lume.

Cele mai rele tari din Europa in care sa fii fumator. Romania nu este nici macar in top 10

Daca ai crezut ca Romania are o lege antifumat prea draconica, un raport Nanny State Index ne linisteste pe toti. Acesta arata care sunt cele mai rele tari din Europa in care sa fii fumator si bautor de vin. Tine-le minte, mai ales daca vei merge in.

Zaha Hadid, una dintre cele mai cunoscute arhitecte din lume, s-a stins din viata

Renumita arhitecta de origine iraniana Zaha Hadid, cunoscuta pentru designul revolutionar al unor cladiri din marile orase ale lumii, precum si castigatoarea prestigiosului premiu pentru arhitectura Riba Stirling Prize, a murit, joi, la varsta de 65 de.

Povestea putin stiuta a Manastirii Caluiu, ctitoria Buzestilor, una dintre cele mai frumoase si bogate lacase de cult

Aproape 80 de ani au fost necesari pentru ctitorirea Manastirii Caluiu, considerata astazi o perla a arhitecturii medievale romanesti. Piatra de temelie a pus-o bunicul boierilor Craiovesti, desavarsind-o cei trei ilustri frati - Preda, Radu si Stroe Buzescu. A fost inzestrata cu aproximativ 30 de sate, a fost leagan de invatatura, a cunoscut si vremuri grele, rezistand insa, chiar daca schimbata, peste timp.

Ziua Portilor Deschise la una dintre cele mai SECRETE institutii din Romania

Sediul central al Ministerului Apararii Nationale va putea fi vizitat, duminica, 3 aprilie, cu prilejul aniversarii Zilei NATO in Romania.

FOTO. O romanca a absolvit una din cele mai prestigioase universitati din Orientul indepartat

Romanca Ana Scripcariu-Ochiai a absolvit, la sfarsitul saptamanii trecute, ca sefa de an, sectia de Pictura in ulei a Universitatii de Arte din Tokyo, Japonia, cea mai prestigioasa din Orientul indepartat si regiunea Asia-Pacific.

Acum este una dintre cele mai populare artiste din Romania. Cine este fetita din poza. Ai ghicit?

Delia a postat o fotografie inedita pe contul sau de Facebook. Artista a publicat o poza de pe vremea cand era la cresa. in poza alb-negru, micuta Delia apare alaturi de alti copii de varsta.

Topul celor mai urate orase din lume, conform unui portal de turism: locul din Republica Moldova aflat pe lista destinatiilor care nu incanta ochiul

Cu siguranta, in fiecare tara din lume exista localitati unde arhitectura lasa de dorit, orase care nu sunt prietenoase cu oamenii, adevarate centre industriale sau jungle de beton. Aceasta este ideea pe care s-a bazat clasamentul facut de un portal de turism, unde figureaza zece orase mari sau capitale din toata lumea.

FOTO Intersectia cu santuri pe toate sensurile de mers. Cum iti bat joc autoritatile de soferi pe una dintre cele mai circulate artere din Galati

Bulevardul Cosbuc arata ca dupa bombardament, iar la intersectia cu strada 1 Mai muncitorii care lucreaza la ceea ce se numeste sistemul inteligent pentru managementul traficului au facut de oaie, sapand santuri, pe care le-au acoperit doar de fatada cu niste pietris.

FOTO Casa Memoriala Ion Cioranescu este redata celor curiosi sa afle mai multe despre una dintre cele mai culte familii din Romania

Putini stiu ca in comuna Moroieni, din judetul Dambovita a trait una dintre cele mai culte familii din cate a avut Romania familia Cioranescu. Cioranestii au trait intr-o casa doua etaje, cocheta, cu balcoane cu arcada in trefla, cu o arhitectura romanesca, realizata la inceputul secolului XX.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2009 seconds )