Libnet.ro
UNICEF

11:01

Cercetatorii sunt pe urma celui mai mare mister al Universului. Acceleratorul LHC a fost repornit

Adevărul Adevărul,
Cercetatorii sunt pe urma celui mai mare mister al Universului. Acceleratorul LHC a fost repornit

Acceleratorul de particule Large Hadron Collider a fost repornit, dupa o pauza de aproape doi ani si dupa ce restartul a fost amanat cu aproape doua saptamani. Noua versiunea a acceleratorului va cauta in continuare dovezile existentei materiei intunecate. continuă pe Adevărul

Paradoxul saracei comune bogate Licurici, aflata pe cel mai mare zacamant de gaze din Romania. O sa avem gaze daca ne da primarul multa fasole

Localnicii din comuna Licurici traiesc pe cel mai mare zacamant de gaze din Romania, insa nivelul de civilizatie este ca in urma cu o suta de ani. in Licurici nu exista nici retea de alimentare cu gaze si nici macar o conducta de apa. in schimb, unii dintre localnici incaseaza chirii de pe urma terenurile ocupate de sondele de gaze, care furnizeaza o mare parte din combustibilul necesara Romaniei.

Cel mai mare hipodrom din tara a ajuns o ruina. Pe vremuri, aici s-a organizat prima competitie balcanica de calarie din tara noastra

Cel mai mare hipdrom din tara, construit in anul 1903, unde se organizau competitii de echitatie, a ajuns o ruina. in urma cu mai bine de un secol, aici era locul de intalnire pentru lumea buna din Craiova. Adevarul va spune povestea hipodromului din Parcul Nicolae Romanescu.

Cel mai mare accelerator de particule din lume a fost repornit. Le va permite fizicienilor sa-si extinda aria cercetarilor

Cel mai mare si mai puternic accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider LHC), apartinand CERN, a fost repornit duminica, dupa doi ani de operatii de mentenanta si consolidare si dupa o scurta.

VIDEO Simona Halep: Aceste turnee mi-au dat multa incredere, sper ca in viitor sa castig si un titlu mai mare

Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sambata, la Aeroportul Henri Coanda, ca turneele de la Indian Wells si Miami i-au dat mai multa incredere in ea si spera ca pe viitor sa castige un titlu mai mare, subliniind si faptul ca numarul 1 mondial, Serena Williams, este un model pentru ea.

Rihanna, acuzata de plagiat, dupa lansarea celui mai recent single al ei

Rihanna a fost acuzata de plagiat de fanii unui rapper mai putin cunoscut, care are numele de scena Just Brittany, dupa ce artista nascuta in Barbados si-a lansat cel mai recent single al ei, intitulat Bitch Betta Have My Money, informeaza contactmusic. com.

FOTO Salbaticiunile Maramuresului, intr-un muzeu unicat facut intr-o fosta manastire:cea mai mare c0lectie de cranii de lup din Romania

Flora si fauna Maramuresului este prezentanta intr-un muzeu care functioneaza intr-o cladire de patrimoniu. Putini sunt cei care poate stiu ca in Sighetu Marmatiei functioneaza un muzeu al Stiintelor Naturii, unde turistii pot admira rasi, ursi, lupi, capre negre, serpi, veverite sau pasari de prada.

Impozit de 5 ori mai mare pentru terenul agricol nelucrat doi ani la rand

Noul Cod Fiscal ar putea face ordine in domeniul agricol in privinta terenurile agricole nelucrate. La nivel de tara, sunt sute de mii de hectare de terenuri in aceasta situatie, ceea ce din punct de vedere economic inseamna o mare pierdere. Conform proiectului de Cod Fiscal, pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul se poate majora cu pana la 500%.

Cu gandul la vara. Padina Fest 2015, un munte de distractii la cea mai mare altitudine

Cel mai tare festival din Muntii Bucegi Padina Fest, un festival plin de aventura si muzica buna, se va desfasura in luna iulie. Organiatorii promit ca vor avea loc tot soiul de activitati care vor duce adrenalina la cote ametitoare: tiroliene, adventure parc, istoria armelor, tras cu arcul, cu sulita, dar turistii care vor veni pe platoul Padina vor avea la dispozitie si zone de hamace unde se vor putea relaxa la umbra sau se pot bronza.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )