Libnet.ro
UNICEF

09:45

Cine este Eduard Hellvig, nominalizarea presedintelui Klaus Iohannis pentru SRI

Antena3 Antena3,
Cine este Eduard Hellvig, nominalizarea presedintelui Klaus Iohannis pentru SRI

Europarlamentarul Eduard Hellvig, vicepresedinte PNL, nominalizat de Klaus Iohannis pentru sefia SRI, a fost deputat si ministru in Guvernul Ponta, de unde s-a retras dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate. Este. continuă pe Antena3

Cine este Eduard Hellvig, propus sef al SRI de Klaus Iohannis

Eduard Hellvig, propus director al Serviciului Roman de Informatii SRI), este europarlamentar PNL si e considerat un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis, alaturi de care a stat in campania prezidentiala. Hellvig a fost extrem de apropiat si de fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, fiindu-i chiar consilier personal, iar inainte a fost membru al PC. Hellvig a lucrat intr-o firma a lui Dan Mihalache. El este europarlamentar din 2013, precedenta functie fiind cea de ministru al Dezvoltarii in Guvernul USL. El a demisionat insa la scurt timp dupa numirea in functie, dupa ce ANI a comunicat public ca liderul liberal ar fi in conflict de interese.

Eduard Hellvig, dupa ce Klaus Iohannis l-a propus la sefia SRI: Sunt necesare combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatilor de aparare a securitatii nationale

Eduard Hellvig, propunerea presedintelui Klaus Iohannis pentru preluarea conducerii SRI, a declarat ca este onorat de increderea pe care acesta i-a acordat-o, mentionand ca exista doua prioritati in ceea ce.

Cine este Eduard Hellvig

Presedintele Klaus Iohannis l-a porpus, joi, pe Eduard Hellvig pentru functia de director la Serviciul Roman de Informatii. Seful statului a precizat ca va cel mai probabil, saptamana, viitoare propunerea formulata de el va fi dezbatuta in Parlament.

Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis la sefia SRI: de 6 ani liberal, fost conservator, ministru, deputat si actual europarlamentar

Eduard Hellvig, vicepresedinte PNL si actual europarlamentar, a fost nominalizat de Klaus Iohannis pentru sefia SRI. El a fost deputat si ministru in Guvernul Ponta, de unde s-a retras dupa ce a fost acuzat de incompatibilitate. Fostul presedinte.

Ion Cristoiu: Ce a scris Elena Udrea in jurnal despre Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis pentru sefia SRI

Elena Udrea a anuntat ca a scris in jurnalul sau despre relatia Hellvig - Coldea inca din luna noiembrie si l-a rugat pe jurnalistul Ion Cristoiu sa publice acele insemnari. Udrea povesteste despre o .

Eduard Hellvig, propunerea presedintelui la conducerea SRI. Klaus Iohannis: il recomanda pregatirea, energia si calmul sau

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, intr-o declaratie de presa, ca l-a nominalizat pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii SRI), dupa o.

Un zalauan, sef peste secretele romanilor. Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis pentru sefia SRI

Zalauanul Eduard Hellvig este propunerea lui Klaus Iohannis pentru sefia Serviciului Roman de Informatii. Pentru a ocupa functia de director al SRI, el trebuie sa treaca, insa, de votul celor doua camere reunite ale Parlamentului.

Ce probleme majore ridica nominalizarea lui Eduard Hellvig de catre Klaus Iohannis la sefia SRI

Toate informatiile culese de HotNews. ro indica fara mari dubii ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a consultat cu partenerii americani inainte de a face una dintre cele mai importante miscari: nominalizarea unui nou sef SRI. Americanii ar fi fost anuntati sec, cu putin timp inainte, ca va fi Hellvig. Surse interne si externe supra-confirma acest fapt. Si de ce s-ar fi consultat? Nu este Romania o tara independenta si suverana? De ce ar trebui sa-si dea americanii sau alti parteneri un acord prealabil? Atentie! Aici nu este vorba de un veto extern, ci de un gest elementar de curtoazie fata de partenerii strategici.

Eduard Hellvig, viitorul sef al SRI, vrea sa schimbe axa Bucuresti - Londra - Washington cu axa Bucuresti - Berlin - Washington. Plus: Ungaria e un cal troian aflat tot mai mult sub influenta Moscovei

Eduard Hellvig, propus de Klaus Iohannis drept director al SRI, si-a prezentat viziunea asupra politicii internationale intr-un articol publicat pe blogul sau in 8 ianuarie 2015. Hellvig a scris ca Prioritatea fundamentala a anului 2015 este. ancorarea mai pronuntata si activa a Romaniei in ecuatia securitatii euro-atlantice, pe axa Washington - Berlin - Bucuresti, inlocuind astfel Londra din vestita axa lansata de Traian Basescu cand a castigat presedintia Romaniei in 2004. Hellvig a taxat in acel articol ezitarile Angliei in fata Rusiei, dar si ceea ce el a numit jocul dublu al Bulgariei, Italiei si Ciprului. Hellvig a avut cuvinte extrem de dure la adresa Ungariei, pe care a numit-o cal troian al Rusiei si a scris despre ostilitatea nationalista a Budapestei.

Surse: UNPR il va sustine pe liberalul Eduard Hellvig la sefia SRI

UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea, il va sustine pe liberalul Eduard Hellvig la votul din Parlament pentru preluarea sefiei SRI, potrivit unor surse citate de B1 TV. UPDATE: Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat, intr-o interventie la B1 TV, ca nu s-a discutat in interiorul partidului despre nominalizarea facuta de Klaus Iohannis la sefia SRI, dar ca UNPR va sustine toate initiativele pozitive ale presedintelui.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )