Libnet.ro
UNICEF

16:01

Cinteza, BNR: Le-am scris bancilor despre depozite pentru ca vrem transparenta; au pacalit clientii

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Cinteza, BNR: Le-am scris bancilor despre depozite pentru ca vrem transparenta; au pacalit clientii

Scrisoarea BNR privind produsele de economii unde deponentii pierd bani a avut ca scop o mai mare transparenta din parte bancilor, astfel incat clientul sa cunoasca exact costurile, afirma directorul Directiei Supraveghere, Nicolae Cinteza, opinand ca. continuă pe Wall-Street Ro

Cinteza, seful Supravegherii din BNR: Le-am scris bancilor despre depozite pentru ca vrem transparenta. A fost o pacaleala la adresa clientilor

Scrisoarea BNR privind produsele de economii unde deponentii pierd bani a avut ca scop o mai mare transparenta din parte bancilor, astfel incat clientul sa cunoasca exact costurile, a declarat Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

Nicolae Cinteza (BNR) le cere bancilor transparenta

Seful Directiei de Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei BNR), Nicolae Cinteza, a declarat, astazi, intr-un seminar, ca scrisoarea Bancii Centrale despre produsele de economii unde deponentii pierd bani a avut ca scop o mai mare transparenta din partea bancilor, astfel incat clientul sa cunoasca exact costurile, directorul fiind de parere ca majorarea comisioanelor a fost o pacaleala.

Cinteza, BNR: Din simularile facute de noi, cei care si-ar restructura prin credit fiscal datoria la banca (rata lui Ponta- n.red) in final ar plati mai mult

Din simularile facute de noi pe cateva credite, debitorul urma sa plateasca mai mult in cazul ratei lui Ponta- n. red), a declarat vineri la Sinaia Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR. Povestea cu creditul fiscal, cel putin atata cat am participat la discutii, nu era foarte clara. Foarte multe banci m-au intrebat care e mecanismul practic de functionare si nu am stiu ce sa le raspund. El intervine in momentul in care se incheie perioada de reducere a principalului, nu era clar daca va fi platit lunar, anual, ce se intampla cu pensionarii. , a mai spus Cinteza. Din punct de vedere al creditorului, aceste lucruri trebuiau clarificate, a mai precizat el.

Cinteza, BNR: S-ar gasi investitori pentru bancile cu probleme, dar actionarii tin la pret.

Investitorii straini sau romani sunt foarte interesati de preluarea unor banci din Romania, insa unii actionari tin la pret, chiar daca nu au resursele necesare pentru a sustine banca in cazul unor probleme, considera directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. Oficialul BNR a precizat ca in acest moment doua banci discuta o posibila fuziune. El a aratat ca in materia fuziunilor exista doua banci care se tatoneaza, dupa ce au ajuns la concluzia ca exista compatibilitate atat .

intre banci si populatie, Cinteza BNR-ului prefera bancile

Propunerea legislativa de restituire in lei a creditelor contractate in valuta la cursul de la semnarea contractului ar genera o criza sistemica, mai multe banci riscand sa intre in faliment, sustine directorul Directiei de Supraveghere din Bancii Nationale a Romaniei BNR), Nicolae Cinteza.

Cinteza (BNR): Electorata lui Ponta, dezavantajoasa pentru datornici.

Cei care si-ar restructura prin credit fiscal datoria la banca rata lui Ponta n. r. ) ar urma sa plateasca mai mult, a declarat vineri la Sinaia Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR. El a invocat simularile facute de BNR pe cateva credite. Am cerut directiei de stabilitate sa faca un studiu de impact care inca nu a fost finalizat. A doua problema pe care am sesizat-o ca supraveghetor a fost hazardul moral, iar cel de-al treilea lucru a fost sa cer transparenta in .

Cinteza, BNR: Doua banci se tatoneaza reciproc in vederea fuziunii. Discutiile au inceput saptamana trecuta

Exista niste discutii, chiar saptamana asta am avut discutii cu doua banci care se tatoneaza una pe alta si care considera ca exista o compatibilitate puternica intre portofoliile lor . Actionarul uneia doreste, actionarii celeilalte mai asteapta, va mai studia problema. Una este din grupa a doua de banci, are o cota de piata de 1-5% iar cealalta de sub 1%. Niciuna nu este greceasca, a declarat vineri Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR. El a participat la conferinta Finmedia Un week-end cu presa economica, care se desfasoara vineri si sambata la Sinaia.

actualitate, 16:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )