Libnet.ro
UNICEF

22:45

Comisia Europeana a luat nota de verdictul in cazul Relu Fenechiu, dar nu comenteaza situatia

B1 B1,
Comisia Europeana a luat nota de verdictul in cazul Relu Fenechiu, dar nu comenteaza situatia

Comisia Europeana a luat nota de verdictul inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cazul ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu. Reprezentantii Comisiei sustin, insa, ca nu comenteaza cazuri. continuă pe B1

Ce spune presa straina despre condamnarea lui Relu Fenechiu.

Condamnarea la inchisoare a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, reprezinta o premiera in Romania, comenteaza Agentia France Presse, reamintind ca Uniunea Europeana a recomandat de mai multe ori ca membrii Guvernului care au probleme cu justitia sa demisioneze, relateaza Mediafax. Ministrul roman al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat vineri la cinci ani de inchisoare cu executare intr-un caz de coruptie, in contextul in care Comisia Europeana a recomandat in mai multe .

Relu Fenechiu, inainte de verdictul din Transformatorul: Daca nu voi mai fi ministru, nu inseamna ca ies din viata publica

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a vorbit vineri, intr-un interviu pentru Agerpres, despre sentinta pe care o asteapta in dosarul Transformatorul si care este prevazuta sa apara in cursul zilei de.

Relu Fenechiu, inainte de verdictul din Transformatorul: Daca nu voi mai fi ministru, nu inseamna ca ies din viata politica

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a vorbit vineri, intr-un interviu pentru Agerpres, despre sentinta pe care o asteapta in dosarul Transformatorul si care este prevazuta sa apara in cursul zilei de.

Prima reactie a lui Relu Fenechiu, dupa condamnare: Din acest moment voi trata cu seriozitate cazul

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, dupa ce a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, ca pana acum nu a tratat cu seriozitate dosarul in care este implicat, considerandu-se.

Sentinta in cazul lui Relu Fenechiu atacata si de avocati si de procurori: DNA cere in continuare 15 ani de inchisoare

Avocatii fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu vor ataca decizia data vineri, de magistratii iCCJ, de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare. De asemenea, procurorii DNA au anuntat ca vor.

Relu Fenechiu: Pana acum, nu am tratat cu seriozitate procesul, stiindu-ma nevinovat

Ministrul demisionar al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat agentiei Mediafax ca pana in prezent nu a tratat cu seriozitate procesul in care este implicat deoarece stia ca este nevinovat, dar ca din acest moment va trata cu seriozitate cazul.

Cine este Relu Fenechiu: De la baron local cu greutate si sponsor important al PNL, la primul ministru aflat in functie condamnat la inchisoare

Relu Fenechiu, primul ministru aflat in functie condamnat la inchisoare din tara noastra, este unul dintre baronii locali cu greutate ai PNL si a ocupat functia de ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta II. Deputat PNL de Iasi din anul 2004, Fenechiu a fost considerat, de-a lungul anilor, un sponsor important al partidului, potrivit relatarilor presei. In decembrie 2012, Fenechiu a fost numit ministru al Transporturilor in Cabinetul Ponta II. In seara de 21 decembrie, la ceremonia de depunere a juramantului de la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a refuzat sa dea mana cu 3 dintre membrii noului Guvern: Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu. In luna ianuarie, raportul MCV pentru Romania semnala faptul ca doi ministri sunt cercetati penal pentru fapte de coruptie, fara sa ii numeasca. Cei vizati - Relu Fenechiu, trimis in judecata acum 8 ani in dosarul Transformatorul si Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, urmarit penal in dosarul referendumului din iulie 2012.

Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu e definitiva

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu PNL), a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si 3 ani interzicerea unor drepturi. Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, a fost condamnat si el la 5 ani de inchisoare cu executare si 3 ani interzicerea unor drepturi. Sentinta nu e definitiva. Judecatorii din completul Inaltei Curti care au dat sentinta sunt Francesca Vasile, Iulian Dragomir si Mirela Sorina Popescu. Ora 17. 54: Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat pentru ziarul Gandul ca nu a demisionat inca de la conducerea Ministerului Transporturilor si ar urma sa faca acest lucru maine, dupa o discutie cu primul ministru. Ora 15. 46: Premierul Victor Ponta a anuntat ca va prelua interimatul functiei dupa ce Relu Fenechiu l-a anuntat ca isi va da demisia din functia de ministru al Transporturilor.

Relu Fenechiu primeste vineri sentinta in dosarul 'Transformatorul'. DNA cere 15 ani de inchisoare cu executare pentru Relu Fenechiu si ceilalti inculpati din dosar

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ) se vor pronunta vineri, la ora 15,00, in dosarul 'Transformatorul', in care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice, potrivit Agerpres. La termenul din 4 iulie procurorul DNA a cerut instantei supreme condamnarea la inchisoare cu executare a lui Relu Fenechiu si a celorlalti inculpati din dosarul 'Transformatorul', cu pedepse orientate spre maximul prevazut de lege. Decizia de vineri nu va fi definitiva.

Agerpres a corectat un interviu cu Relu Fenechiu, dupa condamnarea acestuia, interviu in care ministrul era periat initial de reporter: Doamne fereste daca pierdeti procesul...

Un interviu cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, publicat vineri dimineata, inainte ca acesta sa fie condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul, a fost curatat de formularile initiale, care il periau pe politician, semnaleaza Pagina de Media. Practic, ministerul si-a facut treaba sau Practic, ati diminuat pierderile semnificativ, au fost cateva dintre formularile jurnalistului care l-a intervievat pe Relu Fenechiu. Interviul a fost realizat chiar de directorului general-adjunct al Agerpres, Mario Cretu.

ştiri de la B1

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2317 seconds )