Libnet.ro
UNICEF

21:15

Coronavirus: in Grecia, Pastele, cea mai mare sarbatoare religioasa, va fi sarbatorita in regim de izolare

Hotnews Hotnews,
 Coronavirus: in Grecia, Pastele, cea mai mare sarbatoare religioasa, va fi sarbatorita in regim de izolare

Pentru prima data in istoria greaca contemporana, unde 90% din populatie este ortodoxa, bisericile vor ramane inchise de Paste. Este pentru prima data in lunga mea viata ca nu merg la biserica de Pasti, a spus Yannis Lappas, un barbat in varsta de 90 de ani, din apartamentul sau din suburbiile ateniene, intervievat de ziaristii de la Le Monde. in timpul ocupatiei germane, puteam merge la slujba de la miezul noptii. chiar si sub ocupatia turca, grecii aveau voie sa sarbatoreasca Pastele, simbol al reinnoirii si eliberarii!, mai spune acest profesor de teologie pensionar, care acum s-a adaptat noii situatii. Urmareste in fiecare zi masele din Saptamana Sfanta pe canalul public de televiziune ERT. continuă pe Hotnews

De ce este invierea lui Hristos cea mai mare sarbatoare a crestinatatii. Este dovada adevarului Sau

Invierea lui Iisus Hristos este considerata de teologi ca fiind cea mai mare sarbatoare a lumii crestine. Este punctul central al credintei, iar fara acest moment totul ar fi zadarnic.

CTP, atac dur la Patriarh: Cea mai mare tristete a domnului Daniel nu e ca 400 de romani au murit cu zile, ci ca nu au clienti

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat vineri seara pe Patriarhul Daniel dupa ce acesta ar fi declarat ca cea mai mare tristete a preotilor romani e ca nu au credinciosi la slujba. Nu aceasta e cea mai mare tristete a domnului Daniel, ci ca nu au clienti, a rabufnit CTP, referindu-se la cei 400 de romani care au murit cu zile din pricina acestui virus.

FOTO Cine e cofondatorul Rise Project care a castigat un premiu de 1,5 milioane de dolari, cea mai mare suma primita de un jurnalist roman

Paul Radu 43 de ani), co-fondator Rise Project, a castigat un premiu de 1,5 milioane de dolari in domeniul antreprenoriatului social, cea mai mare suma primita de un jurnalist roman.

IN FEBRUARIE: Romania, Slovenia si Slovacia au raportat cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE

Romania, Slovenia si Slovacia au inregistrat cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in februarie, comparativ cu perioada similara din 2019, arata datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistica Eurostat).

Cea mai mare universitate din tara anunta admitere online

Cea mai mare universitate din Romania - Universitatea Babes-Bolyai UBB) din Cluj-Napoca - anunta ca admiterea si examenele de finalizare a studiilor de licenta si master vor fi organizate online. Candidatii se vor putea inscrie tot online, iar documentele originale vor fi prezentate la inceperea anului universitar.

Cluj-Napoca: Cea mai mare Sala Polivalenta din tara va deveni centru de suport medical

Autoritatile din Cluj-Napoca pregatesc scenariul transformarii BT Arena, cea mai mare arena sportiva din tara pana la 10. 000 locuri), in centru de suport medical pentru bolnavii afectati de Covid-19.

Anunt deosebit pentru romanii cu cont bancar: cea mai mare banca a anuntat ce le pregateste celor cu rate

Zeci de mii de romani se confrunta acum cu o dilema: isi amana sau nu ratele? Cea mai mare banca din Romania sustine ca lucreaza la un instrument care sa-i ajute in aceasta perioada.

Masa de Paste in timpul pandemiei de COVID-19. Crescatorii de oi: Problema cea mai mare e ca nu avem clienti. Lumea cumpara putin (VIDEO)

Cum Pastele nu este Paste fara carnea de miel, crescatorii sunt pregatiti si in acest an, in ciuda pandemiei de coronavirus. Oamenii au in continuare la dispozitie, atit pietele, cat si magazinele,.

Pandemia Covid-19. Economia chineza, cea mai mare recesiune din ultimii 40 de ani

Biroul National de Statistica a Chinei a informat vineri, ca in primele trei luni ale anului, ca urmare a pandemiei de coronavirus, economia a scazut cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, prima scadere de aceasta amploare din 1976, anul cand se incheia Revolutia Culturala.

Primele cazuri de coronavirus la Institutul Fundeni, cel mai mare spital din Romania: o asistenta si doi pacienti

O asistenta medicala si doi pacienti de la Institutul Fundeni sunt infectati cu coronavirus. Pacientii au fost transferati la spitale dedicate tratarii pacientilor cu COVID-19, iar asistenta, asimptomatica, a fost internata la Fundeni. Cazurile COVID-19 inregistrate la Fundeni nu pun in pericol activitatea Institutului, dau asigurari reprezentantii celui mai mare spital din Romania.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2257 seconds )