Libnet.ro
UNICEF

22:00

Criza din Grecia Bancile se vor redeschide luni, retrageri limitate la 60 de euro pe zi/ FMI nu va participa la prima transa din al treilea acord de salvare a Greciei/ Merkel si Schaeuble apara acordul cu Grecia in fata deputatilor conservatori

Hotnews Hotnews,
 Criza din Grecia Bancile se vor redeschide luni, retrageri limitate la 60 de euro pe zi/ FMI nu va participa la prima transa din al treilea acord de salvare a Greciei/ Merkel si Schaeuble apara acordul cu Grecia in fata deputatilor conservatori

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a anuntat intr-o scrisoare adresata presedintelui Parlamentului ca Fondul Monetar International nu va participa la plata unei prime transe a celui de-al treilea acord de salvare a Greciei, informeaza Reuters. Bancile grecesti vor ramane inchise pana duminica, 19 iulie, a anuntat ministrul grec de finante, in contextul semnalelor ca institutiile de credit si-ar putea redeschide portile saptamana viitoare, la trei saptamani dupa ce au fost inchise, transmite Reuters. continuă pe Hotnews

Presa italiana despre criza din Grecia si acordul european: O victorie momentana, s-a evitat in ultimul moment Grexitul

Principalele cotidiane din Peninsula s-au ocupat pe larg de criza din Grecia si acordul la care s-a ajuns dupa o noapte de tratative. Corespondentii italieni de la Bruxelles au relatat cu lux de amanunte atmosfera tensionata si punctele culminante din timpul discutiilor, cum ar fi schimbul dur de replici dintre premierul Matteo Renzi si Angela Merkel sau momentul in care Alexis Tsipras si-a pus haina pe masa tratativelor, spunand: O vreti si pe asta?.

Criza din Grecia afecteaza ziarele elene. La ce fac economie publicatiile grecesti

Ziarele grecesti raman fara hartie si ar putea fi nevoite sa opreasca productia pana cand bancile se vor redeschide, relateaza CNBC.

De ce este afectata Georgia de criza din Grecia

O victima a crizei de la Atena ar fi Georgia, sustine presa occidentala. Georgia se confrunta cu o reducere a banilor trimis din Grecia cu 15-20% in primele cinci luni ale anului 2015, pe fondul crizei din Grecia, care afecteaza cei 200. 000 de imigranti georgieni, in mare parte femei. Acestea muncesc in Grecia ca bone, menajere sau ingrijitoare pentru batrani, potrivit BBC. Oficialii de la Tbilisi asigura publicul ca reducerea remitentelor nu ar afecta Georgia in termeni macroeconomici, dar ar avea un impact social puternic asupra miilor de familii georgiene, al caror venit principal e reprezentat de banii trimisi de rudele care muncesc in Grecia, noteaza Radio Free Europe RFE).

Criza din Grecia: Liderii zonei euro au ajuns la un acord, dupa negocieri maraton / Bancile raman inchise inca doua zile

Zona Euro a decis in unanimitate sa inceapa negocierile in vederea acordarii unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, a anuntat luni dimineata presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in conditiile in care Atena risca, in caz contrar, iesirea din uniunea monetara, scrie AFP. Un membru al coalitiei de guvernare de la Atena anunta ca nu poate sprijini conditiile bailoutului Reuters), iar Sindicatul grec al functionarilor, Adedy, a cerut declansarea unei greve de 24 de ore, miercuri.

Criza din Grecia. Cum reactioneza euro si bursele dupa compromisul anuntat luni dimineata pentru salvarea Greciei

Moneda Euro este in scadere usoara luni fata de dolar pe pietele bursiere din Asia unde bursele sunt in crestere in asteptarea rezultatului discutiilor cruciale intre Grecia si liderii din Zona Euro pentru salvarea tarii.

LIVE TEXT Criza din Grecia: Liderii zonei euro au ajuns la un acord, dupa negocieri maraton / Atena va beneficia de un al treilea plan de ajutor / Donald Tusk: Reforme serioase si sustinere financiara

Zona Euro a decis in unanimitate sa inceapa negocierile in vederea acordarii unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, a anuntat luni dimineata presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in conditiile in care Atena risca, in caz contrar, iesirea din uniunea monetara, scrie AFP. ---------------------------------11:50 Grexit a disparut, a afirmat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncke11:26 Intr-o rara unitate de opinie, presa elenacondamna acordul cu Eurogroup. 11:06 Alexis Tsipras afirma ca este un acord dificil care garanteaza stabilitatea financiara si relansarea economiei grecesti10:56 Cancelarul german Angela Merkel a avertizat luni ca drumul va fi lung si dificil pentru Grecia10:40 Presedintele francez Hollande saluta o decizie istorica a UE si alegerea curajoasa a lui Tsipras10:21 Bursele europene deschid in crestere, dupa anuntul unui acord privind salvarea Greciei, scrie Reuters.

LIVE TEXT Criza din Grecia: Premierul Tsipras, Merkel, Hollande si Tusk au ajuns un proiect de compromis, dupa o intalnire in patru. Textul va fi prezentat celor 19 lideri ai Zonei Euro (surse)

Liderii europeni negociaza de 15 ore, luni dimineata, pentru a ajunge la un compromis pentru a mentine Grecia in Zona Euro. In cursul noptii, dupa mai bine de 12 ore de negocieri, un proiect de compromis in acest sens a fost pus pe masa de cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, prim-ministrul grec Alexis Tsipras si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat o sursa apropiata negocierilor. 50 Rezultatul negocierilor ramane incert, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al guvernului cipriot, Nikos Christodoulides.

Criza din Grecia. Dupa ce au facut noapte alba, Merkel, Hollande, Tsipras si Tusk vor supune, luni, liderilor din zona euro un proiect de compromis

Un proiect de compromis pentru a mentine Grecia in zona euro a fost pus pe masa de cancelarul german, Angela Merkel, de presedintele francez, Francois Hollande, premierul elen, Alexis Tsipras, si de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, dupa o noapte de negocieri tensionate, sub amenintarea unui Grexit. Acest proiect va fi supus spre aprobare tuturor liderilor din zona euro, a informat luni o sursa apropiata discutiilor, citata de AFP.

Criza din Grecia: Alexis Tsipras se confrunta cu o miscare de rebeliune in partidul sau, Syriza

Premierul grec se intalneste marti dimineata cu parlamentarii partidului sau, Syriza, in conditiile in care confrunta cu tensiuni importante in cadrul coalitiei de guvernare, scrie presa internationala. The Guardian vorbeste despre speculatii potrivit carora ar putea demisiona in curand daca apare o rebeliune majora impotriva masurilor care au fost impuse Greciei in schimbul unui pachet de salvare financiara.

Criza din Grecia. Dupa o noapte alba, liderii europeni din zona euro au ajuns la un acord. Juncker: Nu va exista un Grexit

Premierul belgian Charles Michel a anuntat luni dimineata, pe Twitter, ca liderii zonei euro au ajuns la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei. Un proiect de compromis pentru a mentine Grecia in zona euro a fost pus pe masa de cancelarul german, Angela Merkel, de presedintele francez, Francois Hollande, premierul elen, Alexis Tsipras, si de presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Nu va exista un Grexit, spune si Juncker.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2269 seconds )