Libnet.ro
UNICEF

21:45

Cum a fost amputata legea votului prin corespondenta

România Liberă România Liberă,
Cum a fost amputata legea votului prin corespondenta

Pe ultima suta de metri, parlamentarii au adoptat legea pentru votul romanilor din diaspora, insa varianta votata de Camera Deputatilor ridica unele semne de intrebare, atat in privinta continutului, cat si in privinta sferei de aplicare. continuă pe România Liberă

Legea votului prin corespondenta va intra miercuri la vot final

ACTUALIZARE 16:13 ALDE a depus 53 de amendamente la legea votului prin corespondenta Cornelia Negrut, deputat ALDE, a declarat astazi ca ALDE a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor 53 de amendamente la legea votului prin corespondenta, afirmand ca in forma actuala legea este neconstitutionala si greoaie si nu aduce alegatorii la vot, ci ii tine departe, transmit surse din presa.

Liderii ALDE critica legea votului prin corespondenta

Senatorul ALDE Daniel Barbu: Legea votului prin corespondenta anuleaza caracterul direct al votului .

ALDE va depune luni o serie de amendamente la legea votului prin corespondenta

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca parlamentarii ALDE vor depune, luni, o serie de amendamente la legea votului prin corespondenta, adoptata de Senat si aflata in dezbaterea Camerei Deputatilor, transmit surse din presa.

Camera Deputatilor a adoptat legea votului prin corespondenta

Deputatii au adoptat, miercuri, cu 257 voturi pentru, 12 abtineri si 30 impotriva, proiectul legii votului prin corespondenta, in forma propusa de comisia de Cod electoral, fiind prevazut ca acest tip de vot sa fie aplicat la.

Legea votului prin corespondenta, votata de Camera Deputatilor. Proiectul merge spre promulgare la presedinte

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, in plen, proiectul de lege privind votul prin corespondenta, proiect care se refera doar la alegerile parlamentare, nu si cele europarlamentare si prezidentiale, asa cum a fost textul initial. Legea se refera doar la romanii care au domiciliul sau resedinta in afara tarii si presupune o perioada de preinregistrare, care se poate face personal la Ambasada sau Consulat sau prin posta, nu si online, in urma modificarilor aduse de catre comisie. Vezi atasat legea in forma adoptata de Senat si raportul impreuna cu amendamente prin care aceasta forma a fost modificata.

Scandal intre deputati privind legea votului prin corespondenta. UDMR a parasit plenul Camerei

Deputatii vor supune la vot, miercuri, proiectul de lege privind votul prin corespondenta, la o saptamana dupa ce a fost adoptat de Senat.

Votul prin corespondenta, doar pentru parlamentare

Legea votului prin corespondenta a fost modificata, ieri, prin adoptarea unui amendament al PSD, potrivit caruia actul normativ se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la alegerile prezidentiale sau europarlamentare.

Liviu Dragnea: Legea votului prin corespondenta va intra miercuri la vot final

Legea votului prin corespondenta va fi supusa miercuri votului final in Camera Deputatilor, urmand apoi sa ajunga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, a precizat, luni, presedintele PSD, Liviu.

ACTUALIZAT Votul prin corespondenta se va aplica doar pentru alegerile parlamentare/ Inscrierea alegatorilor nu se va mai putea face online/ Miercuri, vot final pe lege

05: Dupa o sedinta de trei ore, proiectul legii votului prin corespondenta si raportul dat de Comisia de cod electoral, impreuna cu amendamentele admise, au fost adoptate de catre comisie. Votul va fi dat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, apoi va merge la promulgare. Proiectul a fost modificat in cadrul Comisiei speciale parlamentare de cod electoral, prin adoptarea unui amendament initiat de deputatii PSD, astfel ca acesta se va aplica doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale sau europarlamentare.

Gorghiu, despre votul prin corespondenta: Ar fi pacat sa pierdem timp din pricina unor orgolii

Sefa PNL Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, ca spera ca actuala lege a votului prin corespondenta sa nu fie atacata la CCR, pentru ca doar s-ar pierde timp pretios.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )