Libnet.ro
UNICEF

22:00

Cum s-a schimbat Aradul in ultimii 25 de ani

Adevărul Adevărul,
Cum s-a schimbat Aradul in ultimii 25 de ani

Aradul, la fel ca celelalte orase din tara a trecut prin serioase modoficari in ultimul sfert de secol. De la modul de viata al locuitorilor municipiului si judetului, la modul in care acestia isi petreceau timpul liber toate s-au transformat in ultimii 25 de ani. continuă pe Adevărul

FOTO Cum s-a schimbat Vasluiul in ultimii 25 ani:Judetul sugrumat de saracie, in urma prabusirii industriei

Odata cu tara, Vasluiului a cunoscut transformari majore in ultimii 25 ani, atat social, cat mai ales economic. La un sfert de secol de la caderea regimului comunist, regasim un judet mai modern, cu infrastructura noua, insa sugrumat de somaj, ca urmare a privatizarilor ratate a marilor colosi industrial.

FOTO Cum s-a schimbat Sibiul in ultimii 25 de ani

De la valutisti si consignatii la marile hypermarketuri, de la vechile fabrici comuniste la Zona Industriala Vest si de la vechiul centru istoric la bijuteria care atrage milioane de turisti, Sibiul a cunoscut schimbari substantiale in ultimii 25 de ani.

FOTO Cum s-a schimbat Braila in ultimii 25 de ani. Zeci de mii de locuri de munca pierdute si strazi asfaltate pe bani europeni

Dupa revolutia din decembrie 1989, Braila a cunoscut o evolutie in anumite domenii, in altele a stagnat, iar din anumite puncte de vedere a regresat palpabil.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Istoricii: Ce nu a distrus comunismul a distrus capitalismul

Oltenii sunt convinsi ca Romania s-a schimbat dramatic in ultimii 25 de ani, de cand s-a sfarsit regimul communist condus de Nicolae Ceausescu. Fuga celui mai iubit fiu al poprului de pe acoperisul Comitetului Central, a deschis, in anul 1989, portile unor noi vremuri.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Consecintele traiului in conditii restrictive: e bine sa fim cumpatati pentru ca nu stim ce vremuri vin

Romantic, inegalabil si stralucitor ca o perla in razele soarelui din inima Baraganului. Asa este descris orasul de pe malul Borcei de catre sciitorul si jurnalistul Gheorghe Frangulea in cartea sa Calarasi, mon amour. Orasul din sufletul meu. Cu bune si cu rele, ultimii 25 si-au pus amprenta si pe acest loc.

Euro atinge cel mai redus nivel din ultimii 11 ani in fata dolarului, dupa victoria Syriza in Grecia: Monedele din regiune se depreciaza

Moneda euro a atins cel mai scazut nivel fata de dolar in ultimii 11 ani, in contextul castigarii alegerilor legislative de catre partidul radical de stanga elen Syriza. Luni dimineata, cursul euro/dolar se.

25 de ani de libertate in Romania - cine a castigat? Cum i-a schimbat democratia pe romanii din fiecare judet: de la anii bisnitarilor la o industrie distrusa

Dupa caderea regimului comunist, Romania a trecut printr-un proces important de schimbare, iar oamenii au fost nevoiti sa se adapteze unui nou stil de viata. Adevarul va prezinta, judet cu judet, cele mai importante schimbari care au avut loc in ultimii 25 de ani.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Cartierul Orizont si mall-urile din nordul orasului, cele mai vizibile noutati ale Buzaului

In cei 25 de ani care au trecut de la Revolutia din 1989, Buzaul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de democratie gaseste municipiul mai bogat cu un cartier si o noua zona comerciala, alta decat centrul, insa mult mai depopulat.

FOTO Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Slatina, un oras care si-a inlocuit imaginea de oras comunist si industrial

Slatina a fost proclamata resedinta de judet in 1979, dar adevarata sa fata nu a aparut in primii ani de dupa 1989, si mult mai tarziu, respectiv dupa anul 2004. Abia acest an poate fi considerat ca punct de reper pentru modernizarea urbei, fapt tot mai evident pe masura ce anii au trecut. Orasul si-a schimbat look-ul, toata lumea recunoaste, iar lucrurile nu se oprescu aici.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Teleormanul, un judet imbatranit, saracit si depopulat

In cei 25 de ani care s-au scurs de la Revolutia din 1989, Teleormanul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de dupa Revolutie gaseste judetul mai sarac, mult depopulat si imbatranit.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )