Libnet.ro
UNICEF

12:15

Cum s-au impartit comisiile din Parlament intre partide. AUR va conduce Comisia pentru egalitate de sanse

Adevărul Adevărul,
Cum s-au impartit comisiile din Parlament intre partide. AUR va conduce Comisia pentru egalitate de sanse

Liderii partidelor au ajuns, luni, la un acord in ce priveste impartirea comisiilor din Parlament. PSD conduce cele mai multe comisii dintre toate partidele, iar AUR a primit conducerea a patru. Doua la Camera Deputatilor si doua la Senat. continuă pe Adevărul

UPDATE Noii parlamentari depun juramantul Cum si-au impartit PSD, PNL, USR, AUR si UDMR comisiile din Parlament

Camera Deputatilor si Senatul s-au intrunit, luni, in sedinte separate in urma decretului de convocare emis de presedintele Klaus Iohannis pentru a valida parlamentarii legislaturii 2020-2024. Dupa trei ore de negocieri, liderii celor cinci formatiuni politice - PSD, PNL, USR, UDMR si AUR - si-au impartit functiile de conducere dar si sefia comisiilor de specialitate din Parlament. Dupa depunerea juramintelor, senatorii si deputatii isi vor alege presedintii Camerelor, dar si membrii Birourilor Permanente si se vor constitui comisiile parlamentare.

UPDATE Negocierile PSD-PNL-USR-UDMR pentru functiile din Parlament s-au incheiat

Liderii celor patru formatiuni politice din Parlament Marcel Ciolacu, Ludovic Orban, Dan Barna si Kelemen Hunor nu au reusit sa ajunga la un consens privind impartirea functiilor de conducere din Parlament. PSD a cerut locuri in conducerea Parlamentului si sefia unor comisii importante, ca de exemplu Educatia, Munca, Sanatatea si Economia. UPDATE ora 18. 20 Ulterior discutiile au fost reluate iar PSD a primit sefia comisiilor cerute. Potrivit surselor parlamentare citate de HotNews. ro PSD i-a avertizat pe reprezentantii PNL,USR si UDMR ca vor bloca votul la alegerea lui Ludovic Orban in functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

E out din Parlament! AUR a facut anuntul chiar in aceasta dimineata. E acuzat de tentativa de omor

Dupa aparitia aliantei AUR pe scena politica, dupa alegerile parlamentare, au existat voci care au acuzat componenta partidului. Conform acestora, unii din membrii aliantei, aflati pe listele parlamentare, ar fi avut de-a face cu represaliile din Decembrie 1989. Printre cei vizati se afla si Francisc Toba, ales ca parlamentar in circumscriptia Brasov. Francisc Toba are .

ROMASCANU: Am intrerupt negocierile pentru functiile de conducere din Parlament

Senatorul PSD Lucian Romascanu a declarat astazi ca negocierile pentru impartirea functiilor de conducere in camerele Parlamentului si in comisiile permanente sunt blocate, iar social-democratii sunt nemultumiti de felul cum sunt tratati de catre parlamentarii partidelor de centru-dreapta, relateaza Agerpres.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )