Libnet.ro
UNICEF

21:15

Decizie cu implicatii mondiale in Marea Chinei

România Liberă România Liberă,
Decizie cu implicatii mondiale in Marea Chinei

Un diferend teritorial opune de mai multi ani Filipine si China, iar Curtea Permanenta de Arbitraj CPA) a considerat ca revendicarile chineze sunt nefondate. continuă pe România Liberă

China: Decizia Curtii de la Haga este o hartie buna de aruncat la cos. Ce masuri ar putea lua in Marea Chinei de Sud

China a reactionat, miercuri, la decizia Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga CPA), privind zonele disputate din Marea Chinei de Sud, precizand ca este nedreapta si neaga dreptul si interesele statului. Astfel, un reprezentant al Ministerului de Externe a sustinut ca autoritatile de la Beijing au dreptul de a crea o zona de identificare aeriana in Marea Chinei de Sud, dar aceasta decizie depinde de nivelul amenintarilor cu care se confrunta.

Curtea Permanenta de Arbitraj respinge revendicarile Beijingului in Marea Chinei de Sud. Guvernul Filipinelor saluta o decizie istorica

Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga a respins marti revendicarile Beijingului in Marea Chinei de Sud, intr-un caz prezentat de Filipine, relateaza BBC News.

Ape tulburi in Marea Chinei de Sud. Beijingul reactioneaza dur la decizia data de Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga

China a avertizat miercuri cu privire la riscul unui conflict in Marea Chinei de Sud si si-a afirmat dreptul de a institui o zona de excludere aeriana, reactionand astfel cu furie fata de o hotarare internationala care considera fara fundament revendicarile chineze asupra acestei regiuni strategice.

Nu faceti din Marea Chinei de Est leaganul unui razboi

China a avertizat miercuri asupra riscurilor aparitiei de conflicte in Marea Chinei de Est si a amenintat ca va crea o zona de aparare aeriana, dupa decizia Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga care considera fara nicio baza reala revendicarile teritoriale ale Beijingului asupra acestei regiuni strategice, scrie AFP.

Beijingul afirma ca decizia Curtii de la Haga este o hartie buna de aruncat: Nu faceti din marea Chinei de Est leaganul unui razboi

China a avertizat miercuri asupra riscurilor aparitiei de conflicte in marea Chinei de Est si a amenintat ca va crea o zona de aparare aeriana, dupa decizia Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga care considera fara nicio baza reala revendicarile teritoriale ale Beijingului asupra acestei regiuni strategice, scrie AFP.

Beijingul nu are drepturi istorice in Marea Chinei de Sud

Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga a decis astazi ca Beijingul nu are drepturi istorice asupra majoritatii apelor strategice din Marea Chinei de Sud, dand dreptate plangerii inaintate de Filipine, relateaza AFP.

Curtea permanenta de arbitraj de la Haga a decis: Beijingul a pierdut disputa cu Manila privind Marea Chinei de Sud

Revendicarile Beijingului in Marea Chinei de Sud nu au fundamente juridice, a decis, marti, Curtea permanenta de arbitraj de la Haga CPA). Astfel, Filipine a castigat disputa cu China, insa decizia ar putea exacerba tensiunile deja existente in zona.

Decizie istorica. Filipine castiga la Haga impotriva Chinei. Conflictul din Marea Chinei de Sud, explicat in opt puncte

Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga CPA) a dat castig de cauza, marti, Filipinelor intr-un diferend cu China, afirmand ca revendicarile Beijingului in Marea Chinei de Sud, o zona strategica si comerciala, nu au fundamente juridice, o decizie ce ar putea exacerba tensiunile deja existente intre cele doua tari.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2067 seconds )