Libnet.ro
UNICEF

15:01

Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 28% in primele noua luni. Importurile sunt cu 5,5 miliarde de euro mai mari decat exporturile

Adevărul Adevărul,
Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 28% in primele noua luni. Importurile sunt cu 5,5 miliarde de euro mai mari decat exporturile

Romania a exportat in primele noua luni bunuri in valoare de 40,9 miliarde euro, pe cand importurile au insumat 46,4 miliarde euro, astfel ca deficitul balantei comerciale a fost de 5,53 miliarde euro, in crestere cu 28,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica INS). continuă pe Adevărul

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,5 %, in primele noua luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut cu 2,5%, in primele noua luni ale anului, raportat la perioada similara din 2014, pe fondul cresterii industriei prelucratoare cu 2,7%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 2,9%, informeaza, astazi, Institutul National de Statistica INS).

Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut cu 2,9%

Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut cu 2,9%, in primele noua luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica INS) remis, astazi, redactiei.

Inflatia in scadere, deficitul comercial in crestere

Banca Nationala a revizuit in scadere rata inflatiei pana la sfarsitul anului, in vreme ce deficitul comercial a atins un nivel alarmant. Am importat mai mult decat am exportat, balanta fiind dezechilibrata cu peste 5,5 miliarde de euro.

Volumul vanzarilor MOL Romania a crescut cu 16% in primele noua luni

Volumul vanzarilor de carburanti ale MOL Romania au crescut in primele noua luni cu 16% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 433. 000 tone, ca urmare a extinderii retelei de benzinarii, a anuntat grupul ungar MOL.

Veolia si-a dublat profitul la nivel de grup in primele noua luni. Nicio mentiune despre scandalul de coruptie din Romania

Profitul net al grupului francez de utilitati Veolia s-a dublat in primele noua luni, crescand de la 203 milioane de euro la 410 milioane de euro, pe fondul avansului sustinut de operatiunile din afara Frantei. Cifra de afaceri a crescut de la 17,2 miliarde de euro la 18,2 miliarde de euro.

BCR a inregistrat un profit de 203,6 milioane de euro in primele noua luni, reducand drastic costurile de risc

Banca Comerciala Romana BCR) a realizat in primele noua luni un profit net de 904,3 milioane lei 203,6 mil. euro), de la o pierdere de 2,42 miliarde lei in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii masive a costurilor cu provizioanele, care s-au plasat la 55 milioane lei.

Exporturile si importurile au crescut cu 4,7%, respectiv cu 7,1

Deficitul balantei comerciale a Romaniei s-a majorat cu peste 1,23 miliarde de euro in primele noua luni din acest an, in conditiile in care exporturile FOB ale Romaniei au depasit 40,91 miliarde de euro, iar importurile CIF s-au cifrat la aproximativ 46,45 miliarde de euro, potrivit datelor publicate astazi de Institutul National de Statistica.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2032 seconds )