Libnet.ro
UNICEF

10:30

Diaconescu, in vajhat pentru Oltchim, peste hotare

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Diaconescu, in vajhat pentru Oltchim, peste hotare

Vajhatul de la Oltchim s-a jucat, o zi si jumatate, in deplasare, peste hotare, unde Dan Diaconescu a cautat investitori, calare pe matura, prin Germania, Franta, Spania, Austria si Monaco. continuă pe Ziarul Bursa

Dan Diaconescu AMANA semnarea contractului pentru OLTCHIM: Cel care a castigat licitatia ...

10:26 - Dan Diaconescu amana semnarea contractului pentru Oltchim 10:19 - Diaconescu a adaugat ca este pentru prima oara cand guvernantii il ameninta pe cel care castiga o licitatie de succes: Suntem primii oameni care au castigat o licitatie fara sa dea spaga . ) Investitorul este poporul roman, care trebuie sa salveze neaparat Oltchimul. Reprezentam fortele binelui. Nu mai pot sa raman pe loc. Trebuie sa mergem inainte ca sa salvam combinatul. Din pacate, in ultimele zile, nimeni nu mai .

Ponta: Informatia ca Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim este falsa, nu a dat ...

Informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim, sustine premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax. Intrebat la RTV cum comenteaza documentul prezentat joi conform caruia o firma olandeza garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, premierul a afirmat ca aceasta informatie este una .

Uitati de Arpechim. Factura repornirii rafinariei pentru Oltchim trece de 250 milioane euro.

Rafinaria Arpechim este importanta pentru Oltchim pentru ca reduce costurile productiei de PVC a combinatului cam 40% din cifra de afaceri in vremurile bune ale Oltchim). PVC-ul se face prin prelucrarea etilenei in instalatia de piroliza deja achizitionata de la Petrom, iar etilena provine din benzina Nafta rezultata din activitatea de rafinare. Daca Arpechim ramane inchisa, benzina Nafta trebuie transportata la instalatia de piroliza cu autovehicule speciale de la alta rafinarie.

Ministerul Finantelor: Legea ne-a impiedicat sa acordam garantii de stat pentru Oltchim, nu lipsa asumarii responsabilitatii politice

Avem de-a face cu inoperabilitatea acordarii unei garantii de stat pentru OLTCHIM, nu din lipsa asumarii responsabilitatii politice de catre MFP, ci dimpotriva, ca efect al respectarii limitelor responsabilitatii juridice date de legislatia interna si cea europeana, precum si al obiectivului consolidarii credibilitatii Romaniei fata de angajamentele asumate in raport cu partenerii externi CE, FMI si BM, care faciliteaza accesul la finantarea de pe pietele intenationale de capital, asigurand functionarea normala a economiei si institutiilor statului, transmite Ministerul Finantelor Publice intr-un comunicat. Privatizarea OLTCHIM face parte din setul de reforme privind ajustarea sectoriala, asumat in cadrul acordului negociat in februarie 2011 de catre Romania cu CE, FMI, BM si valabil pe perioada martie 2011 - martie 2013, mai arata documentul publicat marti.

MFP: Garantii pentru Oltchim, inoperabile; nu ar fi primit avizul CE si puneau in pericol ...

Acordarea de garantii guvernamentale pentru Oltchim ar fi trebuit aprobata de Comisia Europeana, existand sanse foarte mari de respingere, si ar fi pus in pericol deficitul bugetar, intrucat situatia foarte dificila a combinatului ducea la plata ratelor bancare de catre Finante, potrivit Ministerului Finantelor Publice MFP), scrie Mediafax. MFP a raspuns printr-un comunicat de presa criticilor aduse de vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, care a declarat luni, pentru Gandul, ca esecul .

Daniel Chitoiu: Licitatia pentru Oltchim a fost corecta. Raspund cu functia

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca licitatia pentru Oltchim a fost una absolut corecta din punct de vedere legal, coordonata de compania de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, si ca raspunde cu functia pentru un eventual esec din vina institutiei pe care o conduce, relateaza Mediafax.

Oltchim, un vajhat pentru Dan Diaconescu

UPDATE: Presedintia: Privatizarea Oltchim nu e inclusa pe agenda CSAT Privatizarea Oltchim nu a facut obiectul niciunei analize in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii CSAT) si nu a fost inclusa pe ordinea de sedinta a viitoarei reuniuni a CSAT, neexistand nicio solicitare a Guvernului in acest sens, informeaza Presedintia, conform surselor de presa. ---------- Premierul Victor Ponta s-a repezit, ieri dimineata, sa declare licitatia Oltchim drept un esec, invocand faptul ca Dan Diaconescu n-ar avea banii, desi jurnalistul are la dispozitie zece zile sa semneze contractul si sa plateasca pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul valcean.

Oltchim, un vajhat pentru Dan Diaconescu

Premierul Victor Ponta s-a repezit, ieri dimineata, sa declare licitatia Oltchim drept un esec, invocand faptul ca Dan Diaconescu n-ar avea banii, desi jurnalistul are la dispozitie zece zile sa semneze contractul si sa plateasca pachetul majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul valcean.

Dan Diaconescu AMANA semnarea contractului pentru OLTCHIM: Cel care a castigat licitatia ...

11:50 - Scandalul privind semnarea contractului de privatizare a Oltchim continua. Va rog sa ne scuzati, domnilor ciocoi, ca am castigat noi combinatul Oltchim fara spaga. Oltchimul l-am castigat si n-o sa-l dam inapoi ciocoilor niciodata, a adaugat Diaconescu. Noi am cumparat vineri o unitate din care probabil au disparut o multime de locuri. Statul roman, cum se comporta cu noi. Inteleg ca nu ne-a felicitat, ca am facut prima privatizare de succes din Romania . ) Ne asteptam sa ni se .

Ponta: Privatizarea a esuat. Dan Diaconescu NU ARE niciun ban pentru Oltchim.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca Dan Diaconescu nu detine banii pe care presedintele Partidului Poporului i-a oferit pentru a prelua combinatul Oltchim. Dan Diaconescu nu are niciun ban pentru a salva Oltchim . Imediat s-a constata ca aici e un dublu interes, al celor de la PDL pentru a acoperi fraudele din anii trecuti, ia pentru domnul Diaconescu de a mai castiga putin capital poltic, a afirmat Victor Ponta. A fost evident o incercare a oamenilor de afaceri din PDL .

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2978 seconds )