Libnet.ro
UNICEF

06:30

Explozii la Beirut: Presedintele Frantei cere o acheta internationala

Hotnews Hotnews,
 Explozii la Beirut: Presedintele Frantei cere o acheta internationala

Presedintele francez Emmanuel Macron a cerut joi o ancheta internationala transparenta privind exploziile care au devastat portul din Beirut si imprejurimile, explozii soldate cel putin 137 de morti si peste 5. 000 de raniti, relateaza AFP, scrie Agerpres. continuă pe Hotnews

Zeci de mii de libanezi vor ca Franta sa preia controlul Libanului. Presedintele Macron cere o ancheta internationala dupa exploziile din Beirut

Peste 44. 000 de oameni au semnat o petitie online prin care cer ca Franta sa preia controlul asupra Libanului, in urma exploziei din Beirut, care a distrus o buna parte din oras, provocand moartea a peste 137 de oameni si ranirea a peste 5. Presedintele francez Emmanuel Macron a cerut joi o ancheta internationala transparenta privind exploziile care au devastat portul din Beirut si imprejurimile.

Exploziile din Beirut: 16 functionari ai portului au fost retinuti (procuror)

Cel putin 16 functionari ai portului din Beirut si ai autoritatii vamale au fost retinuti in cadrul anchetei cu privire la explozia mortala de marti, relateaza AFP. Explozii la Beirut: Presedintele Frantei cere o acheta internationala.

Explozii la Beirut: Presedintele Donald Trump recunoaste ca poate a fost vorba de un accident

Presedintele american Donald Trump a recunoscut miercuri ca exploziile de amploare care au facut ravagii marti in Beirut ar fi putut fi cauzate de un accident, fara a reveni insa asupra afirmatiilor sale anterioare controverse, conform carora ceea ce s-a intamplat aduce cu un atac teribil, informeaza AFP, citat de Agerpres. Va pot spune ca orice s-a intamplat, este groaznic, dar ei nu stiu cu adevarat despre ce a fost vorba. Nimeni nu stie inca, a declarat Trump in cadrul conferintei de presa de la Casa Alba. Am auzit ambele variante. Am auzit de accident si stiti, si de explozibili. Evident, trebuie sa fi fost un tip de explozibil, dar indiferent daca a fost o bomba declansata sau nu intentionat, a sfarsit prin a fi o bomba, a declarat presedintele SUA.

Explozii Beirut: Arhitectul francez Jean-Marc Bonfils se numara printre victime

Arhitectul Jean-Marc Bonfils, cu sediul in Liban, unde activitatea sa s-a remarcat mai ales prin proiectele de restaurare a cladirilor distruse de razboi, se numara printre victimele exploziilor mortale care au facut ravagii in Beirut, a anuntat ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, transmite joi AFP, citat de Agerpres. Arhitectul francez Jean-Marc Bonfils a murit in teribilul dezastru din Beirut. Aduc un omagiu lucrarilor sale importante, precum restaurarea cladirilor de patrimoniu distruse de razboiul din Liban. Franta si Libanul sunt unite in durerea provocata de moartea sa, se arata intr-un mesaj postat in noaptea de miercuri spre joi pe contul ei de Twitter.

Peste 70 de morti si 3.700 de raniti in explozia din Beirut Presedintele Libanului: 2.750 tone de nitrat de amoniu au fost depozitate 6 ani fara masuri de securitate (VIDEO)

UPDATE, 5 august, 1. 50: Cladirea ambasadei Finlandei la Beirut a fost grav afectata in explozia produsa marti, dar niciun membru al personalului nu a fost ranit, a anuntat Guvernul de la Helsinki, citand.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )