Libnet.ro
UNICEF

15:16

Foreign Policy: Distrugerea unui vehicul 4x4 al Statului Islamic poate costa si 500.000 de dolari

Adevărul Adevărul,
Foreign Policy: Distrugerea unui vehicul 4x4 al Statului Islamic poate costa si 500.000 de dolari

Publicatia Foreign Policy a realizat o analiza costurilor la care se ridica raidurile aeriene realizate de Statele Unite in lupta dusa impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic SI). continuă pe Adevărul

Forign Policy: Distrugerea unui vehicul 4x4 al Statului Islamic poate costa si 500.000 de dolari

Publicatia Foreign Policy a realizat o analiza costurilor la care se ridica raidurile aeriene realizate de Statele Unite in lupta dusa impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic SI).

Razboiul apei in Irak: militantii Statului Islamic se folosesc de accesul la apa ca de o arma

Teroristii Statului Islamic SI), care au ravasit nordul Irakului, se folosesc din ce in ce mai mult de apa ca de o arma, taind aprovizionarea catre satele care le resping conducerea si facand presiuni pentru a-si extinde controlul asupra infrastructurii tarii.

Femeile kurde lupta pe doua fronturi: impotriva Statului Islamic si a unei societati conservatoare

La fel de determinate ca si fratii si tatii lor, femeile kurde irakiene lupta in prezent impotriva organizatiei Statul Islamic. Mai mult, au devenit celebre si isi merita faima, chiar daca statul lor in societate este inca unul inferior.

De ce Turcia este atat de sovaielnica in implicarea armata impotriva Statului Islamic

Turcia nu a fost dornica sa intervina in lupta din orasul sirian de la granita, Kobani. Printre aliati s-a instalat frustrarea si astfel s-a dezvaluit un profund dezacord dintre aliati despre cum sa combata grupul extremist Statul Islamic SI).

Jimmy Carter, fost presedinte al SUA: Obama a asteptat PREA MULT inainte de a interveni impotriva Statului Islamic

Jimmy Carter: in primul rand, cred ca am asteptat prea mult. Am lasat grupul terorist Stat Islamic sa acumuleze fonduri, capacitati militare si putere pe teritoriul Siriei. Ulterior, grupul terorist s-a mutat in Irak, comunitatiile sunnite irakiene nu au opus rezidenta, iar aproximativ o treime din teritoriul irakian a fost abandonat.

Slabiciunile planului Obama impotriva Statului Islamic se accentueaza

Exista doua greseli evidente in planul administratiei Obama de a degrada si distruge Statul Islamic in Irak si Siria SI): parteneri slabi pe teren, mai ales in Siria, si regimul sirian al lui Bashar al-Assad. Amandoua devin din ce in ce mai problematice.

Militantii Statului Islamic detin controlul a peste o treime din orasul sirian Kobane

Peste o treime din orasul de frontiera sirian Kobane se afla sub controlul grupului Stat Islamic, a anuntat, joi, ObservatorulSirian pentru Drepturile Omului OSDO). Militantii acestei grupari au reusit sa.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2247 seconds )