Libnet.ro
UNICEF

11:00

FOTO VIDEO Mortii din Silistea Crucii sunt pomeniti prin joc

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Mortii din Silistea Crucii sunt pomeniti prin joc

In comuna doljeana Silistea Crucii se joaca Hora Mortilor in fiecare an a doua zi de Paste. Localnicii aduc cosuri pline cu bucate, iar in timpul jocului, rudele celor care nu mai sunt impart flori, cozonaci si oua rosii. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Crescator din Stefanesti: Oul de strut este la mare cautare de Paste

Oul de strut poate fi cea mai potrivita achizitie pentru Paste. Costa 100 de lei, cantareste peste 2 kilograme si poate avea multiple intrebuintari: asigura masa pentru vreo 30 de persoane, poate fi pe post de bibelou si, va vine sa credeti sau nu, de icoana. Mai in gluma mai in serios unii sunt dispusi sa picteze pe el un chip de sfant, sa-l sfinteasca la biserica si apoi sa se-nchine la el.

FOTO VIDEO Controversele filmelor biblice: un Iisus prea aratos, blasfemii si viziuni antisemite

Religia este un subiect delicat si controversat, iar atunci cand regizorii de la Hollywood speculeaza povestile biblice si le transpun pe marele ecran, controversele sunt nelipsite.

FOTO VIDEO Enoriasii care s-au razvratit impotriva preotului de la Lunca Corbului aduc multumiri Arhiepiscopiei

Inaltele fete bisericesti din Arges sunt puse la acatiste de catre enoriasii care s-au revoltat impotriva preotului lor, din comuna Lunca Corbului. Dupa scandalul de pomina petrecut chiar in sfantul lacas, arhiepiscopul Calinic le-a trimis un alt paroh, devotat si de pus la rana, dupa cum spun localnicii.

FOTO VIDEO Inundatii in comuna Stolnici: Zeci de gospodarii sunt afectate, oamenii se cearta intre ei, acuzand ca au acoperit santurile

Inundatiile provocate de ploile din ultima vreme, in loc sa-i uneasca pe sateni, sa se ajute intre ei pentru a scoate apa din gospodarii, au creat un adevarat scandal. Suparati, localnicii din comuna Stolnici, s-au injurat ca la usa cortului, aruncand vina unii asupra altora, pentru ca nu si-au curatat santurile.

FOTO VIDEO 325 de ani de la incendiul care a transformat Biserica Neagra in simbolul Brasovului

Pe 21 aprilie 1689 un incendiu devastator a mistuit zeci de case din centrul orasului, dar si Biserica Evanghelica denumita la acea vreme Sfanta Maria. 50 de ani a durat reconstructia ei, dar a fost lasata de culoarea funinginii si denumita Biserica Neagra.

FOTO VIDEO Stadion fabulos construit in Ungaria. Arena din Felcsut, de langa casa lui Viktor Orban, arata ca o catedrala

Maghiarii vor inaugura, luni, stadionului din localitatea Felcsut, unde se afla Academia de Fotbal Ferencz Puskas. Stadionul se afla langa casa premierului Viktor Orban.

FOTO VIDEO Trupul unui tanar a fost gasit intr-un lac de acumulare, era legat de maini, iar la gat era infasurat cu o funie

Trupul unui tanar a fost gasit, duminica, fara suflare, intr-un lac de acumulare din comuna Leresti. Baiatul avea infasurata dupa gat o funie, iar mainile erau legate. Pe mal a fost gasit si un cutit. Oamenii legii iau in calcul atat ipoteza unei sinucideri, cat si pe cea a unei crime.

FOTO VIDEO Mesajul pascal al PS Lucian Mic, episcopul Caransebesului

Pastorala din acest an a PS Lucian Mic vorbeste despre legatura dintre inviere si Euharistie, dat fiind fapul ca Sfantul Sinod a declarat anul 2014 anul Sfintei Euharistii.

FOTO VIDEO Principele Radu si principesa Margareta au luat lumina la Deva

Azinoapte altetele lor regala principele Radu al Romaniei si principesa Margareta au luat lumina invierii de la Catedrala Episcopala din Deva.

FOTO VIDEO Loviti de ape din toate partile, dar cu credinta in suflet. La Rascaieti, oamenii au prin ape ca sa ia Lumina

Chiar daca au fost loviti de ape in Sambata Mare, satenii din Rascaieti, judetul Dambovita, nu au stat in case in noaptea de inviere si au tinut cu orice chip sa ia lumina sfanta de la biserica. Au mers carati pebrate sau in spate, desculti, cu carutele sau cu cizme de cauciuc pentru a ajunge la biserica din sat, care era incojunrata de ape.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2492 seconds )