Libnet.ro
UNICEF

23:45

Hong Kong: Guvernul va organiza primele discutii cu protestatarii

Hotnews Hotnews,
 Hong Kong: Guvernul va organiza primele discutii cu protestatarii

Guvernul din Hong Kong va demara primele discutii cu reprezentantii pro-democratie in aceasta saptamana, a anuntat un oficial, luni seara, dupa ce liderii studentilor au promis sa nu inceteze protestele, informeaza The Guardian. continuă pe Hotnews

Tensiunile dintre Hong Kong si China au si un substrat economic

Lupta locuitorilor din Hong Kong pentru drepturi democratice are caracter politic, dar are si un substrat economic. Chinezii bogati au stricat preturile la locuinte si produse de import in Hong Kong.

UPDATE Incidente violente in Hong Kong: Protestatarii au fost agresati de huligani / Politia a anuntat ca a arestat 19 persoane, unele suspectate ca ar avea legaturi cu mafia chineza

Vineri seara, huliganii au lovit cu pumnii si cu picioarele protestatarii pro-democratie din Hong Kong in incercarea lor de a ii evacuarea din zonele de protest, daramandu-le corturile demonstrantilor. Mai multe persoane au fost ranite in urma incidenteului. Liderii studentilor au anulat negocierile cu guvernul acuzand oficialii ca au permis ca aceste violente sa aiba loc. Activistul veteran pro-democratie, Martin Lee, si liderul miscarii Occupy Central, Benny Tai, acuza triadele pentru violentele care au avut loc in Mong Kok, informeaza The Guardian.

Hong Kong: protestatarii se retrag din unele zone, dar nu renunta la miscarea prodemocratie

Cu doar cateva ore inainte ca termenul dat de autoritati, manifestantii prodemocratie din Hong Kong au anuntat ca se vor retrage din anumite zone ocupate, dar nu renunta la miscarea de protest prin care cer Beijingului sa-i lase sa-si aleaga liber propriii lideri.

Protestatarii din Hong Kong s-au luat la bataie cu sustinatorii regimului de la Beijing

Conflicte violente au izbucnit vineri dimineata intr-o zona comerciala, intre opozantii Executivului din Hong Kong si sustinatorii Beijingului, relateaza Reuters. Peste 50 de politisti au fost trimisi in.

incaierari violente la Hong Kong intre sustinatorii puterii si protestatari

Incaierari violente s-au desfasurat in Hong Kong, unde sustinatori ai puterii chineze au atacat protestatarii pro-democratie, distrugand bannerele si corturile acestora, anunta The Guardian.

Organizatia studentilor din Hong Kong a suspendat negocierile cu Guvernul

Liderii studentilor care au organizat manifestatiile prodemocratie de la Hong Kong au anuntat suspendarea negocierilor cu Guvernul pe tema reformelor electorale, relateaza AFP. Federatia Studentilor din Hong.

Cum vede un doctorand roman din Hong Kong revolutia umbrelelor: Indiferent cum se termina povestea, viata in fosta colonie nu va mai fi ca pana acum

Zilele acestea s-a creat in Hong Kong un clivaj ideologic fara precedent, scrie pe blogul sau romanul Marius Wamsiedel, de doi ani doctorand in sociologie la University of Hong Kong. Acesta relateaza ca de o parte se afla tinerii educati, care aspira la democratie si la independenta politica reala, iar de cealalta parte se regasesc generatiile care, formate in colonialism, s-au deprins sa pastreze o distanta sigura fata de politic si care se tem ca instabilitatea ar putea afecta sever interesele economice ale insulei. Citeste in articol relatarile unui tanar roman din Hong Kong despre protestele fara precendent.

Ce se intampla in aceasta dimineata in Hong Kong: Revine la normal

Hong Kong-ul inregistra luni dimineata o reluare sensibila a activitatii, in favoarea unei demobilizari a unei parti a manifestantilor prodemocratie, care nu au obtinut nicio concesie si pareau divizati.

Hong Kong ramane un butoi cu pulbere

Hong Kong isi regasise luni un ritm de viata aproape normal dupa o saptamana de proteste masive ale manifestantilor pro-democratie incheiata cu un weekend sangeros, dupa ce autoritatile au aruncat triadele clanurile mafiote contra studentilor care cer Chinei respectarea promisiunilor la retrocedarea fostei colonii britanice.

Hong Kong: revolutia crestina

Protestele din Hong Kong, ale caror imagini dramatice au facut inconjurul lumii, sunt pentru democratie. insa miscarea care a blocat centrul financiar al orasului are in substrat tensiuni mult mai vechi: relatia Chinei comuniste cu crestinismul.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )