Libnet.ro
UNICEF

06:00

Inima Reginei Maria, condusa pe drumul spre Pelisor, cu un ceremonial simplu FOTO

Adevărul Adevărul,
Inima Reginei Maria, condusa pe drumul spre Pelisor, cu un ceremonial simplu FOTO

Dupa aproape jumatate de secol in care inima Reginei Maria s-a aflat la Muzeul National de Istorie al Romaniei, intr-un loc care n-are nicio legatura cu ultimele ei dorinte, aceasta a fost mutata la Castelul Pelisor, acolo unde regina a murit, cu un ceremonial organizat pe Calea Victoriei, la care au participat numeroase oficialitati. continuă pe Adevărul

Inima Reginei Maria va bate de-acum la Pelisor

Dupa aproape jumatate de secol in care inima Reginei Maria s-a aflat la Muzeul National de Istorie al Romaniei, intr-un loc care n-are nicio legatura cu ultimele ei dorinte, va fi mutata pe 3 noiembrie, la Castelul Pelisor, acolo unde regina a murit. Principesa mostenitoare Margareta va aseza inima reginei Maria in Salonul de Aur, pe locul ei definitiv.

Reparatie. Inima Reginei Maria a revenit la Castelul Pelisor, locul unde a batut pentru ultima data

Cutia in care se afla inima Reginei Maria a fost depusa marti la Castelul Pelisor din Sinaia, in Camera de Aur, locul unde, in urma cu 77 de ani, a batut pentru ultima data, pe 18 iulie 1938, la ora 17. inainte de a ajunge la Pelisor, inima a strabatut un nedrept periplu. La Balcic, locul unde suverana a lasat cu limba de moarte sa fie depusa, la Bran si apoi la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Restrictii de circulatie pe Calea Victoriei pentru ceremonia Intoarcerii Inimii Reginei Maria

Circulatia rutiera va fi restrictionata, marti, intre orele 10,30 si 11,30, pe Calea Victoriei, intre bd. Regina Elisabeta si Splaiul Independentei, mentinandu-se libera intersectia str. Doamnei cu Calea Victoriei. Masurile au fost luate pentru a se permite desfasurarea ceremonialului 'Intoarcerii Inimii Reginei Maria', care va avea loc in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, potrivit Agerpres.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2493 seconds )