Libnet.ro
UNICEF

17:30

4 martie 1977, ziua care a zguduit Romania din temelii. Cutremurul s-a soldat cu 1.578 de morti

România Liberă România Liberă,
4 martie 1977, ziua care a zguduit Romania din temelii. Cutremurul s-a soldat cu 1.578 de morti

Pe 4 martie 1977, cel mai mare cutremur din Romania, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, . continuă pe România Liberă

Romanii n-au invatat nimic dupa 4 martie 1977, cutremurul care a ucis 1.500 de oameni. Un seism similar ar provoca pagube de trei ori mai mari

Cat de pregatiti sunt romanii si autoritatile pentru a face fata unui nou seism de aceeasi marime? Consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat se face superficial: in ritmul actual lucrarile vor fi gata in 80-85 de ani. Expertii cred ca daca seimul din 1977 s-ar repeta acum, pagubele ar depasi 6 miliarde de euro.

Ziua de 4 martie 1977, in memoria unui participant la actiunile de salvare: Era apocaliptic, ceva de nedescris, ceva ce lasa cosmaruri toata viata

Data de 4 martie 1977 a ramas in memoria romanilor ca una dintre cele mai tragice, un moment care inca le da fiori reci celor care au trait pe pielea lor evenimentul. Desi in Baia Mare nu a fost resimtit la fel de violent ca in sud, oamenii isi amintesc spaima prin care au trecut. Un maramuresean care a participat la misiuni de salvare in Bucuresti a redat totul intr-o carte.

FOTO VIDEO Un cineast din Focsani prezinta imagini in premiera dupa dezastrul provocat de cutremurul din 4 martie 1977

In urma cu 41 de ani, zona seismica Vrancea a produs unul dintre cele mai distrugatoare cutremure care au existat in Romania, cu peste 1500 de morti la nivel national.

41 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977

In urma cu 41 de ani, la 4 martie, ora 21:22, in zona Vrancea s-a produs un puternic seism care a afectat mai multe zone ale tarii noastre, fiind cel mai puternic cutremur din istoria moderna a Romaniei si unul dintre cele mai puternice seisme din Europa produse in ultimul secol.

Cum n-au invatat romanii nimic dupa 4 martie 1977, cumplitul cutremur care a ucis 1.500 de oameni. Un seism similar ar provoca pagube de trei ori mai mari

Cat de pregatiti sunt romanii si autoritatile pentru a face fata unui nou seism de aceeasi marime. Consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat se face ca si cum nu s-ar face: in ritmul actual lucrarile vor fi gata in 80-85 de ani. Expertii cred ca daca seimul din 1977 s-ar repeta acum, pagubele ar depasi 6 miliarde de euro.

REDUCERI DE 1 MARTIE. Compania aeriana care ofera zboruri la 39 de lei

Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat o reducere de 20% la toate rezervarile realizate astazi, 1 martie. Calatorii isi pot rezerva astfel bilete cu preturi care pornesc de la 39.

The Economist: Dragnea conduce Romania din umbra. Si o duce pe un drum gresit

Presedintele PSD Liviu Dragnea si liderul partidului de guvernamant din Polonia, Jaroslav Kaczynski, sunt enumerati de publicatia The Economist printre liderii europeni care conduc din umbra tarile lor. Si le.

Care este orasul din Romania in care se gaseste cel mai usor un loc de munca

Cluj-Napoca este al doilea oras european in care populatia isi gaseste cu usurinta un loc de munca, dupa Praga. Asa arata cele mai recente statistici furnizate de Eurostat-Biroul European de Statistica.

Care sunt regiunile din Romania unde se castiga cel mai bine

Salariile angajatilor din Bucuresti - cel mai bine platiti din toata tara - au ajuns la 3. 116 de lei.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2119 seconds )