Libnet.ro
UNICEF

19:45

Meteo 2023

Libnet Ro
Europa se incalzeste de doua ori mai repede decat restul planetei. Care a fost ziua in care canicula s-a intins cel mai mult in Europa in 2023

Europa se incalzeste de doua ori mai repede decat restul planetei. Care a fost ziua in care canicula s-a intins cel mai mult in Europa in 2023

Europa se incalzeste in medie de doua ori mai rapid decat restul lumii, temperatura fiind cu 2,3 C peste cea din a doua parte a secolului XIX. 2023 a fost un an plin de extreme meteo, iar ziua de 23 iulie a fost cea in care canicula a fost la intensitate maxima, stresul termic atingand valori extreme.

Urmeaza o vara cum nu a mai fost de mult timp in Romania. Prognoza meteo pentru urmatoarele luni, conform ANM

Dupa cum bine ne amintim, anul 2023 a fost un an sub auspicii dure, caniculare, iar conform ANM, urmeaza o vara cum nu a mai fost de mult timp in Romania, cat si in Europa, prezentand datele in prognoza meteo pentru urmatoarele luni. Caldura record se instaleaza pe mai multe continente Dupa ce anul 2023 .

Cum va fi vremea pana la mijlocul lunii aprilie si ce ne asteapta la vara. Temperaturile, mai mari decat in 2023

Ziua de luni, 8 aprilie, aduce in continuare vreme calda, iar in vestul tarii mercurul din termometre va indica 27 de grade Celsius. Conform Elenei Mateescu, director ANM, luna aprilie este mai calda decat in mod obisnuit.

Martie a fost a zecea luna consecutiva ce stabileste noi recorduri de temperatura pe plan global

Iunie 2023 a fost cea mai calda luna iunie pe plan mondial de cand exista date meteo complete, iar de atunci fiecare luna a stabilit un nou record de caldura. Cel mai recent exemplu este al lunii trecute, care a depasit recordul global de temperatura ce exista din martie 2016, arata un articol InfoClima. ro.

ONU: Planeta este in pragul colapsului Deceniul trecut a fost cel mai fierbinte din istoria masuratorilor meteo

Recorduri depasite in ceea ce priveste temperatura oceanelor, cresterea nivelului marii, retragerea ghetarilor. Anul 2023 a incheiat cel mai fierbinte deceniu inregistrat vreodata, impingand planeta la marginea prapastiei, a avertizat marti ONU, potrivit AFP.

Fenomenul meteo El Nino loveste din nou. Temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai

Fenomenul meteorologic El Nino, unul dintre cele mai puternice cinci fenomene de acest tip inregistrate vreodata, si-a atins apogeul in decembrie 2023, a informat, marti, Organizatia Meteorologica Mondiala OMM), care preconizeaza temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai deasupra regiunilor continentale, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Fenomenul meteo El Nino loveste din nou. Temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai

Fenomenul meteorologic El Nino, unul dintre cele mai puternice cinci fenomene de acest tip inregistrate vreodata, si-a atins apogeul in decembrie 2023, a informat, marti, Organizatia Meteorologica Mondiala OMM), care preconizeaza temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai deasupra regiunilor continentale, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Fenomenul meteo El Nino ar urma sa contribuie la temperaturi peste valorile normale intre lunile martie si mai

Organizatia Meteorologica Mondiala OMM) a transmis marti ca fenomenul El Nino si-a atins apogeul in luna decembrie a anului 2023.

Omenirea a inregistrat cea mai calduroasa luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice

Acest nou record vine dupa desemnarea lui 2023 drept cel mai fierbinte an din istoria globala a inregistrarilor, inceputa in 1850.

Moment istoric - Temperatura medie globala a depasit cu 1,5 C pragul de incalzire pe parcursul unui an

Pentru prima oara de cand exista date meteo complete, temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 C pentru 12 luni consecutiv, arata datele Copernicus. Aceste date se refera la perioada februarie 2023 - ianuarie 2024. Valoarea de 1,5 C este emblematica pentru ceea ce inseamna incercarea de a limita efectele negative ale incalzirii globale.

De ce este asa ingrijorator faptul ca 2023 a fost cel mai cald an din istoria masuratorilor meteo

Anul 2023 a fost cel mai cald an din istoria observatiilor meteorologice. La fel ca in cazul unui organism cuprins de febra - unde fiecare zecime de grad conteaza - si in cazul temperaturii medii globale orice crestere este importanta mai ales pentru ca ne duce mai aproape de la limita 1,52,0C stabilita prin Acordul de la Paris, se scrie intr-o analiza publicata de InfoClima. ro.

Orasul din Romania in care a fost mai cald ca niciodata intr-o luna ianuarie. Zece locuri din tara noastra care au facut istorie meteo in 2023

Anul 2023 a fost cel mai cald de cand exista date meteo in Romania si au fost cateva locuri ce merita puse in rama, fiindca prea multe lucruri au fost diferite fata de clima obisnuita. De la Zimnicea la Stanca - Stefanesti, si de la Brasov pana la Constanta au cazut recorduri, au fost secete si au fost nopti enervant de calde.

Luna trecuta a fost a doua cea mai calda luna decembrie in Romania. Au fost depasite si recorduri meteo mai vechi de 60 de ani

In decembrie 2023 a fost extrem de cald la munte si au fost depasite recorduri de caldura ce datau de la 1957 si 1958. Au fost si statii meteo unde media de temperatura a fost cu peste 4 grade Celsius peste normal si numai luna decembrie 2020 a fost mai calda, arata datele ANM.

Anul 2023 a fost cel mai calduros an din istoria masuratorilor meteorologice

Anul 2023 a fost cel mai calduros din istoria inregistrarilor meteorologice, cu un avans remarcabil, fiind probabil cel mai cald din ultimii 100. 000 de ani.

Anul 2023 a fost in Europa al doilea cel mai cald de cand exista date meteo, iar pe plan mondial a fost cel mai cald din ultimii 100.000 de ani

Anul 2023 a fost pe plan mondial cel mai cald, iar in Europa al doilea cel mai cald, dupa 2020, arata datele Copernicus. in lume, 2023 a fost primul an in care temperatura medie la nivel global a fost in fiecare zi cu peste un grad Celsius mai mare fata de a doua parte a secolului XIX. Mai mult, in noiembrie au fost doua zile cu medii cu peste 2 grade Celsius mai mari.

De ce 2023 a fost un an exceptional pentru clima Romaniei - De la vara care nu se mai termina, pana la Craciunul cu 21 C

Anul 2023 a fost cel mai cald de pana acum in Romania, a adus temperaturi de aprilie la inceput de ianuarie si caldura de iulie la final de octombrie. Au fost depasite si recorduri de ploaie, dar au fost si locuri cu seceta serioasa. Au fost patru luni consecutive mult mai calde decat era normal, iar ziua de Craciun, dar si cea de 1 Ianuarie, au fost cele mai calde de cand exista date meteo.

Ministerul Mediului: 2023 a fost cel mai cald an si cel mai calduros Craciun din istoria Romaniei

2023 este cel mai cald an din istorie pentru Romania cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010, iar de Craciun a fost o maxima de 17 grade Celsius, potrivit Ministerului Mediului.

2023, cel mai calduros an din istorie pentru Romania - Ministerul Mediului

2023 a fost cel mai cald an din istorie pentru Romania, cu o temperatura medie de 12,5 grade si o abatere termica de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010. Totodata, intervalul 2012-2023 devine cea mai calda perioada de 12 ani consecutivi din istoria masuratorilor meteorologice, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. Cel mai cald an din istorie a avut si cel mai calduros Craciun, maxima zilei fiind de 17 grade Celsius, iar la statia meteo de la Calafat s-au inregistrat, aproape 21 de grade, un record de temperatura al ultimilor sase ani.

Cod galben de vreme rea anuntat de ANM. 7 judete sunt lovite in plin astazi

Ultimul weekend al anului 2023 a inceput cu o noua serie de avertizari de fenomene meteo severe de la Administratia Nationala de Meteorologie. Specialistii ANM au emis cod galben de vreme rea. Sapte judete din tara sunt vizate. Ce se va intampla in urmatoarele ore. ANM a emis cod galben in Romania Sambata dimineata, specialistii .

Vremea o ia razna de Revelion in Romania. Extrem de rar s-a mai intamplat asa ceva

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie ANM), Elena Mateescu, a anuntat cum va fi vremea de Revelion. in ultimii ani, acest fenomen meteorologic nu a mai avut loc. Prognoza meteo indica temperaturi mai ridicate decat de obicei. Zapada va fi prezenta doar la altitudini de peste 1. 500 de metri. Cum va fi vremea de Revelion 2023-2024 .

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,219 seconds )