Libnet.ro
UNICEF

11:00

Ministrul Educatiei, somat de un grup de profesori si intelectuali sa urgenteze rezolvarea chestiunii plagiatelor

România Liberă România Liberă,
Ministrul Educatiei, somat de un grup de profesori si intelectuali sa urgenteze rezolvarea chestiunii plagiatelor

Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate il someaza pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor si sa rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat. continuă pe România Liberă

Zeci de profesori si academicieni il someaza pe ministrul Educatiei sa nu mai tergiverseze solutionarea plagiatelor: Legea actuala prevede sanctionarea plagiatului. Demiteti urgent actualul CNATDCU, institutie profund politizata

Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate il someaza pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor si sa rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat. Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Justitiei Raluca Pruna, acestia solicita demiterea CNATDCU - organismul indreptatit sa se pronunte pe plagiatele din doctorate - si numirea unei noi conduceri a acestui organism. Scrisoarea este semnata pana in acest moment de 39 de profesori si academicieni, printre care Mircea Flonta, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu, Teodor Baconschi sau Lazar Vlasceanu. Citeste in articol scrisoarea integrala.

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, despre retragerea titlului de doctor in cazul Victor Ponta: Daca se putea, se facea

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a declarat astazi ca va consulta cadrul legal si va raspunde solicitarii Universitatii din Bucuresti de a-i retrage titlul de doctor fostului premier Victor Ponta. Intrebat daca pe baza actualului cadru legislativ poate sa-i retraga titlul, Curaj a raspuns: Nu. Daca se putea, se facea, transmite Agerpres. Ministrul nu a precizat, insa, ca singurul element care ii lipseste pentru a retrage titlul este un Ordin prin care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU, dupa cum a aratat un grup de 39 de intelectuali, profesori si academicieni intr-o scrisoare deschisa.

Ministrul Educatiei participa maine la Ora Guvernului, in Camera Deputatilor

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, va veni maine la dezbaterea privind situatia din invatamantul romanesc, care va avea loc in plenul Camerei Deputatilor, la Ora Guvernului.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2373 seconds )