Libnet.ro
UNICEF

01:05

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, despre retragerea titlului de doctor in cazul Victor Ponta: Daca se putea, se facea

Hotnews Hotnews,
 Adrian Curaj, ministrul Educatiei, despre retragerea titlului de doctor in cazul Victor Ponta: Daca se putea, se facea

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a declarat astazi ca va consulta cadrul legal si va raspunde solicitarii Universitatii din Bucuresti de a-i retrage titlul de doctor fostului premier Victor Ponta. Intrebat daca pe baza actualului cadru legislativ poate sa-i retraga titlul, Curaj a raspuns: Nu. Daca se putea, se facea, transmite Agerpres. Ministrul nu a precizat, insa, ca singurul element care ii lipseste pentru a retrage titlul este un Ordin prin care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU, dupa cum a aratat un grup de 39 de intelectuali, profesori si academicieni intr-o scrisoare deschisa. continuă pe Hotnews

Universitatea din Bucuresti trimite din nou ministrului Educatiei cererea de retragere a titlului de doctor lui Ponta

Universitatea din Bucuresti a trimis din nou la Ministerul Educatiei cererea de retragere a titlului de doctor lui Victor Ponta, cu dosarul aferent, dupa ce ministrul Adrian Curaj declara in noiembrie ca el nu a fost contactat de institutia de invatamant cu aceasta solicitare.

Universitatea din Bucuresti trimite din nou ministrului Educatiei cererea de retragere a titlului de doctor lui Victor Ponta

Universitatea din Bucuresti a trimis din nou la Ministerul Educatiei cererea de retragere a titlului de doctor lui Victor Ponta, cu dosarul aferent, dupa ce ministrul Adrian Curaj declara in noiembrie ca el nu a fost contactat de institutia de invatamant cu aceasta solicitare.

UPDATE Universitatea Bucuresti a retrimis la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al lui Victor Ponta si i-a cerut lui Adrian Curaj sa-i retraga titlul de doctor pe legea existenta

Universitatea din Bucuresti a retrimis la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al lui Victor Ponta si a cerut retragerea titlului de doctor in drept detinut de fostul premier, a declarat Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, pentru Mediafax. Intr-un comunicat remis HotNews. ro, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca i-a cerut Ministrului Educatiei sa faca uz de prerogativele pe care i le ofera actuala Lege a Educatiei nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si sa dispuna anularea Ordinului de Ministru prin care domnului Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor. Reprezentantii universitatii au declarat pentru HotNews. ro ca este a doua oara in mandatul detinut de Adrian Curaj cand Universitatea din Bucuresti trimite dosarul la Minister.

Universitatea Bucuresti a retrimis dosarul pentru retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta

Universitatea din Bucuresti a retrimis Ministerului Educatiei, dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, insotita de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

Zeci de profesori si academicieni il someaza pe ministrul Educatiei sa nu mai tergiverseze solutionarea plagiatelor: Legea actuala prevede sanctionarea plagiatului. Demiteti urgent actualul CNATDCU, institutie profund politizata

Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate il someaza pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor si sa rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat. Intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Justitiei Raluca Pruna, acestia solicita demiterea CNATDCU - organismul indreptatit sa se pronunte pe plagiatele din doctorate - si numirea unei noi conduceri a acestui organism. Scrisoarea este semnata pana in acest moment de 39 de profesori si academicieni, printre care Mircea Flonta, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu, Teodor Baconschi sau Lazar Vlasceanu. Citeste in articol scrisoarea integrala.

Adrian Curaj: Vom organiza un test national online pentru ocuparea functiilor de director de scoala

Ministerul Educatiei isi propune organizarea unui test national online pentru ocuparea functiilor de director de scoala, a declarat luni ministrul de resort, Adrian Curaj, in fata deputatilor, aratand ca acesta este un pas preliminar depunerii de dosare pentru concurs.

Ministrul Educatiei, somat de un grup de profesori si intelectuali sa urgenteze rezolvarea chestiunii plagiatelor

Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate il someaza pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor si sa rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat.

Ministrul Educatiei participa maine la Ora Guvernului, in Camera Deputatilor

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, va veni maine la dezbaterea privind situatia din invatamantul romanesc, care va avea loc in plenul Camerei Deputatilor, la Ora Guvernului.

Curaj le-a promis deputatilor ca incepe debirocratizarea: Pana la sfarsitul lui aprilie vom veni cu intreaga lista de documente taiate

Ministrul Educatiei Nationale, Adrian Curaj, a declarat, luni, in fata deputatilor, ca in mandatul sau se va incepe procesul de debirocratizare a sistemului de invatamant, o parte din documentele care sunt cerute atat cadrelor didactice, dar si elevilor sau parintilor celor care au copii in scoli, urmand a fi abrogate.

Ministrul Culturii, despre scoaterea muzicii si limbii latine din scoli: Consider ca e un dezastru

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, considera ca discipline precum istoria, muzica, desenul, limba romana si limba latina vizeaza competentele care structureaza cultura intr-un copil, astfel ca scoaterea disciplinelor din scoala ar fi un dezastru.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2231 seconds )