Libnet.ro
UNICEF

14:00

Mos Gerila a murit in 1989

Adevărul Adevărul,
Mos Gerila a murit in 1989

Mos Craciun din zilele noastre este inlocuitorul perfect al lui Mos Gerila. Mosul comunist era asteptat de toti copiii in Ajun, venea imbracat in rosu, dar rareori era vazut de copii. Niciodata insa, la televizor. continuă pe Adevărul

Fostul mitropolit Bartolomeu Anania, in mesajul de Craciun, de acum 13 ani: Comunistii n-au fost in stare sa-l alunge, dar i-au schimbat numele in Mos Gerila

De Craciunul anului 2000, Mitropolitul Clujului de atunci, Bartolomeu Anania, de la a carui moarte se implinesc 3 ani pe 31 ianuarie 2014, tinea o pastorala mai deosebita la implinirea cifrei rotunde de 2000 de ani de la venirea pe lume a lui Hristos. Bartolomeu Anania amintea ca, desi au dorit, comunistii nu l-au putut alunga pe Mos Craciun, ci i-au schimbat numele in Mos Gerila.

Exclusiv! Madalin Ionescu, amintiri despre Mos Gerila

Madalin Ionescu a povestit, in exclusivitate pentru ADPM, care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le are din perioada copilariei, legate de sarbatorile de iarna, dar si despre Mos Gerila, asa cum era cunoscut Mos Craciun inainte de Revolutie.

Ponta i-a luat vila de vacanta lui Basescu. Marius Pieleanu: A fost mana lui Mos Gerila

Sociologul Marius Pieleanu crede ca a fost mana lui Mos Gerila, atunci cand premierul Victor Ponta i-a luat vila de vacanta presedintelui Traian Basescu. Cred ca a fost mana lui Mos Gerila, ca e de pe vre.

Cel mai cald Craciun din Rusia, din ultimii 100 de ani. Ce temperaturi arata termometrele

In Rusia a fost inregistrat cel mai cald Craciun din ultimii 100 de ani. Meteorologii au anuntat ca in Rusia a fost inregistrat cel mai cald 25 decembrie din ultimul secol. La Moscova s-au inregistrat in jurul p.

Traditii si obiceiuri de Craciun din jurul lumii

E Craciunul si fiecare popor crestin se pregateste pentru intampinarea marii sarbatori a Nasterii Domnului. Iata cateva traditii si obiceiuri de Craciun din jurul lumii. Traditii de Craciun in Africa .

Craciunul de alta data, cu Mos Gerila cu tot

Oare chiar era mai bine pe vremea impuscatului? Va provoc la cateva amintiri, doamnelor si domnilor, dintr-o alta epoca - putem recompune impreuna parfumul unor vremuri care au trecut? Sunt constient ca fac parte din ultima generatie care inca isi poate aminti la limita) de cliseele unor epoci Va invit sa fim tovarasi de depanat amintiri iata un alt cuvant furat si denaturat de acea epoca) si de reconstituit o epoca Realismul detaliilor ne foloseste pentru a nu ajunge la denaturare.

Cum au supravietuit ritualuri precrestine in traditiile de Craciun din Apuseni.

Unele zone izolate din Muntii Apuseni pastreaza traditii care au radacini precrestine. Una dintre aceste comunitati este Marisel, cel mai mare sat de munte din Europa, un sat izolat in care au supravietuit o serie impresionanta de traditii precrestine. Una dintre aceste traditii este reprezentata de colindele specifice zonei. Pana in anul 1970, aceste colinde nu faceau referire deloc la Isus Cristos. Pe melodia cunoscutei colinde Florile Dalbe erau cantate versuri de genul Cucosi negri .

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2137 seconds )