Libnet.ro
UNICEF

10:15

Noua Constitutie. Parlamentul are drept exclusiv de a cere urmarirea penala a membrilor ...

România Liberă România Liberă,
Noua Constitutie. Parlamentul are drept exclusiv de a cere urmarirea penala a membrilor ...

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, luni, un amendament prin care este modificat articolul privitor la urmarirea penala a membrilor Guvernului, in sensul eliminarii atributiilor sefului statului in aceasta situatie, informeaza Mediafax. Membrii comisiei de revizuire a Constitutiei au adoptat un amendament al UDMR, prin care sunt eliminate atributiile presedintelui Romaniei in ceea ce priveste posibilitatea de a cere urmarirea penala a unui ministru sau de a-l suspenda din . continuă pe România Liberă

USL: Pe noua CONSTITUTIE, motiunea simpla se dezbate in plenul reunit. ...

USL a agreat, luni, ca noua Constitutie sa reglementeze si tema motiunii simple, in sensul in care motiunea simpla va fi discutata in plenul comun al celor doua Camere, pentru ca, apoi, sa atraga demiterea ministrului in cauza daca sunt intrunite majoritatea voturilor parlamentarilor, scrie Mediafax. O motiune simpla care cere schimbarea ministrului va fi discutata in Camerele reunite si va atrage demiterea ministrului daca intruneste majoritatea voturilor, a declarat, luni, dupa sedinta .

USL: Pe noua CONSTITUTIE, presedintele nu mai poate refuza un ministru, la remaniere.

USL a agreat ca noua Constitutie sa clarifice raporturile dintre presedinte, pe de o parte, si Guvern si Parlament, pe de alta parte, in sensul in care seful statului sa nu mai poata refuza un ministru propus de premier, la remaniere, a precizat, luni, liderul PNL Crin Antonescu, scrie Mediafax. Totodata, potrivit lui Antonescu, USL a agreat ca noua Constitutie sa prevada clar ca, atunci cand desemneaza un candidat de premier, presedintele trebuie sa constate care este vointa electoratului, .

Basescu: Noua Constitutie reprezinta un risc de blocare a statului

Noua Constitutie reprezinta un risc de blocare a statului, iar in prezent nu mai seamana cu o lege a legilor, a declarat Traian Basescu, in cadrul ceremoniei in care noii judecatori ai Curtii Constitutionale.

Noua Constitutie: Presedintele statului nu mai are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului

Membrii Comisiei pentru revizuirea Constitutei au decis, luni, scoaterea din legea fundamentala a prevederii prin care seful statului avea dreptul sa ceara urmarirea penala a premierului si a membrilor Guvernului.

Noua Constitutie: Initierea referendumului, aprobata de Parlament. ...

Comisia de revizuire a adoptat, luni, o serie de amendamente prin care referendumul national poate fi convocat si de 250. 000 de cetateni cu drept de vot, initierea consultarii trebuie insa aprobata de Parlament, iar pentru a fi validata trebuie sa participe la vot minimum o treime din alegatori, scrie Mediafax. Astfel, un prim amendament al PSD modifica actualul articolul 90 din Constitutie, precizand: Presedintele Romaniei sau de cel putin 250. 000 de cetateni cu drept de vot pot cere .

Noua Constitutie: Cel propus de partidul/alianta cu cel mai mare numar de mandate, desemnat ...

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, luni, un amendament USL potrivit caruia presedintele il desemneaza drept candidat la functia de premier pe reprezentantul propus de partidul, respectiv alianta politica care a participat la alegeri si a obtinut cel mai mare numar de mandate parlamentare, informeaza Mediafax. Astfel, articolul 103, alineatul 1), care in Constitutia actuala are urmatorul continut: Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in .

Saftoiu ACUZA: Noua Constitutie risca sa devina un glosar de norme pentru OBSESIILE USL.

PDL va sustine amendamentele USL privind traseismul politic si votul prin corespondenta si va vota impotriva la amendamentul legat de interceptarile telefonice, a declarat, vineri, purtatoarea de cuvant a democrat-liberalilor, Adriana Saftoiu. Citeste si Antonescu: Vom mentine posibilitatea ca procurorul sa dispuna interceptarile in cazuri exceptionale Saftoiu a mai declarat ca USL nu respecta vointa cetatenilor in ceea ce priveste Parlamentul unicameral si cu 300 de membri. Noua .

Schimbarea majora privind desemnarea premierului. Ce prevede noua Constitutie

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat amendamentul USL potrivit caruia presedintele il desemneaza drept candidat la functia de premier pe reprezentantul propus de partidul, respectiv alianta politica.

Mandatul presedintelui REDUS la 4 ani in noua CONSTITUTIE.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, luni, o serie de amendamente cu privire la presedintele Romaniei. El va fi definit drept sef al statului, iar mandatul acestuia se va reduce la patru ani, scrie Mediafax. In acelasi timp, PNL si-a retras amendamentul care impunea interdictii fostilor presedinti. Membrii Comisiei au adoptat doua amendamente propuse de PNL, primul introducand notiunea de sef al statului in cazul presedintelui Romaniei. Presedintele Romaniei este seful .

Crin Antonescu: In noua Constitutie, epoca presedintelui care are pretentia sa faca tot peste toti a trecut

Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat luni ca noua lege fundamentala intareste autoritatea Parlamentului, iar, odata cu intrarea sa in vigoare, epoca presedintelui care promite tot si care apoi are pretentia sa faca tot, peste toti, va trece, citeaza Agerpres.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2239 seconds )