Libnet.ro
UNICEF

22:01

Numirea presedintelui Curtii Supreme:PSD vrea ca Iohannis sa semneze ca primarul

Adevărul Adevărul,
Numirea presedintelui Curtii Supreme:PSD vrea ca Iohannis sa semneze ca primarul

PSD i-a taiat puterea presedintelui de a numi sefii Curtii Supreme, obligandu-l pe seful statului sa accepte propunerile venite de la CSM. Totusi, Klaus Iohannis va numi in continuare procurorii-sefi, asta daca PSD nu se va razgandi la votul din plenul celor doua Camere. insa toate modificarile operate de Comisia Iordache la legile Justitiei vor fi anulate daca CCR va admite sesizarea de neconstitutionalitate ridicata de USR. continuă pe Adevărul

Comisia Iordache a decis: Presedintele nu poate refuza numirile la sefia Curtii Supreme / Reactia lui Iohannis

Comisia speciala care dezbate Legile Justitiei, condusa de Florin Iordache, a votat ca presedintele sa ramana fara posibilitatea de a refuza propunerile CSM pentru functiile de presedintele,.

Iohannis, dupa ce PSD i-a taiat puterea de a refuza, macar o data, numirea sefilor Curtii Surpreme: Lucrurile trebuie lamurite. O sa ma implic constitutional

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri,la Bruxelles, intrebat cu privire la decizia Comisiei Iordache prin care seful statului nu mai poate refuza numirea presedintelui si vicepresedintilor inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca lucrurile trebuie clarificate si ca se va implica in mod constitutional, corect, transmite corespondentul Agerpres.

Presedintele nu poate refuza numirea presedintelui si vicepresedintilor ICCJ

ACTUALIZARE 13:45 Reactia lui Iohannis: Lucrurile trebuie clarificate; o sa ma implic constitutional Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, intrebat cu privire la decizia Comisiei speciale parlamentare privind legile Justitiei ca seful statului sa nu mai poata refuza numirea presedintelui si vicepresedintilor inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca lucrurile trebuie clarificate si ca se va implica in mod constitutional, corect.

Legile Justitiei. PSD i-a taiat din puteri presedintelui. Iohannis nu mai poate refuza numirea sefilor Curtii Supreme. Presedintele, o eticheta pe o usa?

Comisia parlamentara care dezbate legile Justitiei, condusa de Florin Iordache, va decide azi procedura de numire si de revocare a procurorilor-sefi. Conform legii actuale, presedintele tarii are ultimul cuvant in circuitul de numire si de revocare. Ieri, seful statului a fost scos din procedura de numire a magistratilor simpli, o decizie contestata de Klaus Iohannis.

Legile Justitiei. Iohannis nu mai poate refuza numirea sefilor Curtii Supreme, dar numeste in continuare procurorii-sefi. Presedintele, o eticheta pe o usa?

Presedintele tarii nu va mai putea refuza numirile in functiile de presedinte si vicepresedinti ai inaltei Curti de Casatie si Justitie ICCJ), fiind obligat sa accepte propunerile CSM, a decis, vineri, comisia parlamentara condusa de Florin Iordache, dupa dezbateri aprinse. Comisia va decide azi si procedura de numire si de revocare a procurorilor-sefi, miza fiind din nou izolarea presedintelui.

Presedintele, bagat in corzile justitiei. Nu mai poate refuza nici numirea conducerii instantei supreme

Parlamentarii comisiei speciale privind justitia au adoptat, vineri, un amendament referitor la numirea conducerii inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit caruia presedintele Romaniei nu poate refuza numirea acestora. Ieri, aceeasi comisie a hotarat ca presedintele tarii nu mai are dreptul sa refuzele numirile procurorilor si judecatorilor.

Numarul doi in PSD vrea schimbarea unui ministru din Guvernul Tudose

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat ca pana in februarie 2018 va avea loc schimbarea ministrului Sanatatii, numarul doi in PSD avand deja o propunere pentru acest portofoliu.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:01

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2645 seconds )