Libnet.ro
UNICEF

13:00

Parteneriat 2021

Libnet Ro
L and Oreal cumpara Gjosa

L and Oreal cumpara Gjosa

L and Oreal a anuntat ca a semnat un acord pentru a achizitiona actiunile Gjosa, o companie din Elvetia pioniera in inovatii pe baza de tehnologie de fragmentare a apei. Antecedent achizitiei, L and Oreal incepuse deja un parteneriat cu Gjosa pentru lansarea capului de dus profesional L and Oreal Professionnel Water Saver, inclus in Top 100 cele mai bune inventii ale anului 2021 al TIME Magazine.

StartUp Mode: 378 de studenti au beneficiat de formare antreprenoriala

Asociatia Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor EUROPROJECT CCMP EUROPROJECT), in parteneriat cu ASOCIATIA PATRONATUL TINERILOR INTREPRINZATORI DIN ROMANIA PTIR) si Asociatia Engage in Education, a implementat in perioada 23 decembrie 2021 - 22 decembrie 2023 proiectul StartUp Mode, cod Mysmis 141750.

Un centru de intretinere, reparatii si revizie pentru elicoptere Black Hawk ar urma sa fie deschis la Bacau

Lockheed Martin care produce elicopterele Black Hawk si aeronavele F-16 si F-35 anunta un parteneriat cu Aerostar Bacau pentru deschiderea unui centru de mentenanta, reparatii revizie MRO) pentru Black Hawk in Romania, la Bacau. Deschiderea unui centru de mentenanta pentru Black Hawk la Bacau in urma unui contract semnat intre cele doua companii in luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat sa fie complet acreditat si operational atunci cand cele sapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi in Romania, in cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al Romaniei a semnat un acord-cadru pentru o flota de pana la 12 Black Hawk in noiembrie 2021 pentru a raspunde nevoilor serviciilor de urgenta ale tarii, se arata intr-un comunicat al Lockheed Martin.

CONFERINTA CODUL INSOLVENTEI - EDITIA A IX-A Firmele in insolventa - volum redus, dar impact mare asupra disciplinei de plata

Florian Neagu, BNR: Daca acum zece ani restantele la plata ale firmelor in insolventa erau de 29 miliarde lei, la sfarsitul anului 2021 acestea ajungeau la 42,6 miliarde lei, adica 53% din totalul problemelor la plata in intreaga economie Desi reprezinta un segment redus din mediul de afaceri si din totalul creditelor acordate, firmele in insolventa au restante la plati, detinand o cincime din volumul imprumuturilor neperformante. Aceasta discrepanta se regaseste la nivelul multor tari, fiind vorba de asa-numitele firme zoombie. Efectele nefavorabile generate de acestea sunt semnificativ mai mari decat avantajele supravietuirii lor in economie, potrivit specialistilor prezenti la Conferinta Codul Insolventei, organizata de ziarul BURSA in parteneriat cu Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa INPPI).

Primul robotaxi Google: fara volan si pedale, produs de compania chineza Geely

In 2021, Waymo, compania de conducere autonoma a Google, si Zeekr, marca de vehicule electrice a Geely, au anuntat ca se afla intr-un parteneriat cu scopul de a proiecta o noua platforma pentru robotaxi electrice. Companiile spera sa fie primele care vor lansa EV-uri autonome concepute special pentru serviciile de transport de persoane. Inspirandu-se din .

Caffe Vergnano, brandul cu o istorie de 140 de ani care lupta pentru emanciparea femeii

Brandul de cafea Vergnano este unul de care nu multi romani au auzit, desi in anul 2021 compania a intrat intr-un parteneriat strategic cu Coca-Cola HBC pentru distributia exclusiva a Caffe Vergnano in teritoriile din afara Italiei. Cafeaua Vergnano.

Marcel Bolos si Elisa Ferreira, in vizita in Valea Jiului

La o zi dupa semnarea Acordului de Parteneriat dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana, care va deschide calea pentru investirea a peste 31 de miliarde de euro din Politica de coeziune in Romania, in ciclul financiar 2021-2027, comisarul european pentru Coeziune si Reforma, Elisa Ferreira, a vizitat Valea Jiului.

Planurile sunt bune, e timpul pentru actiune, a afirmat comisarul Ferreira dupa semnarea acordului de Parteneriat 2021-2027

Comisarul european pentru Coeziune si Reforme, Elisa Ferreira, prezenta la Alba Iulia cu ocazia semnarii Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si Romania, a declarat ca fondurile alocate vor permite construirea unei Romanii mai moderne.

Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de Romania de la UE

Romania si Comisia Europeana au semnat, recent, la Alba Iulia, Acordul de parteneriat pentru perioada 2021-2027 prin care tara noastra va primi 31,5 miliarde de euro din partea politicii de coeziune aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027. Ceremonia de semnare la care au participat reprezentanti ai guvernului Romaniei, comisarul european pentru coeziune si reforme Elisa Ferreira a avut loc in Sala Unirii de la Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

MARCEL BOLOS: Acordul de parteneriat cu CE marcheaza descentralizarea si autonomia financiara

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a afirmat, astazi, ca Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si Romania este un document de o importanta cruciala pentru tara noastra.

Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si Romania, semnat de Ciuca: Pas important pentru dezvoltarea Romaniei

Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si Romania a fost semnat, miercuri, la Alba Iulia, de comisarul european pentru Coeziune si Reforme, Elisa Ferreira, prim-ministrul Nicolae Ciuca si ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si tara noastra a fost semnat astazi

Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeana si Romania a fost semnat, astazi, la Alba Iulia, de comisarul european pentru Coeziune si Reforme, Elisa Ferreira, prim-ministrul Nicolae Ciuca si ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.

Nicolae Ciuca: in aceste vremuri caracterizate de crize multiple si succesive avem nevoie de solidaritate

In aceste vremuri caracterizate de crize multiple si succesive, tot ceea ce avem nevoie este solidaritate, dialog si resurse financiare, spune Nicolae Ciuca, prezent la semnarea Acordului de Parteneriat al Romaniei cu UE pentru perioada 2021-2027, in valoare de circa 45 de miliarde de euro.

Acord pentru fondurile alocate politicii de coeziune

Tara noastra beneficiaza de 31 miliarde euro pentru investitii in perioada de programare 2021-2027 Reprezentantii Guvernului urmeaza sa semneze astazi acordul de parteneriat privind fondurile de coeziune alocate tarii noastre pentru perioada de programare 2021-2027.

Ciuca anunta un pas decisiv pentru Romania: Cele 31 de miliarde euro fonduri europene, un salt urias pentru dezvoltare

Premierul a afirmat, la semnarea unor proiecte finantate din PNRR, ca semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 va aduce Romaniei 31 de miliarde de euro, care vor insemna un salt urias pentru dezvoltare.

Mediul de afaceri din Romania invitat sa investeasca in Cipru

Bucuresti, 15 septembrie 2022:Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR), in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Ciprului si Ministerul Energiei, Comertului si Industriei al Republicii Cipru a organizat miercuri, 14 septembrie, Forumul Romania Cipru: valorificarea oportunitatilor de afaceri. Evenimentul s-a desfasurat in marjavizitei oficiale in Romania a dlui. Kyriacos Kokkinos, ministrul adjunct al cercetarii, inovarii si digitalizarii din Republica Cipru si a dlui. Marios Klitou, Presedintele Cyprus-Romanian Business Association. Forumul a avut ca tema centrala consolidarea relatiilor de afaceri dintre cele doua state, cu accent pe domeniile ITC, juridic, consultanta si audit. Peste 60 de companii din Romania si Cipru au participat la sesiunea B2B, organizata in cadrul Forumului de afaceri, cu scopul de a identifica cele mai bune oportunitati de business. Secretarul General al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, a transmis mesajul Presedintelui Camerei Nationale, dl. Mihai Daraban: Evenimentul de astazi reprezinta o mare oportunitate de a relua dialogul dintre companiile romanesti si companiile cipriote pentru consolidarea relatiilor noastre economice bilaterale. Trebuie tinut cont de existenta unui potential inca neexploatat in sectorul ITC, precum si in cel al serviciilor. Conform datelor noastre, comertul bilateral total de servicii se ridica la 236 milioane euro, la sfarsitul anului 2020, in timp ce comertul total cu marfuri este de aproximativ 186 milioane euro, la finele anului 2021. Aceste cifre evidentiaza importanta comertului cu servicii intre Romania si Cipru, motiv pentru care sunt convins ca principala directie a cooperarii economice bilaterale ar trebui sa fie cresterea schimbului de servicii si de know-how in materie de noi tehnologii, cercetare, inovare si digitalizare. Republica Cipru s-a transformat intr-un hub tehnologic, asigurand legatura intre Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. O intreaga insula a devenit un centru de afaceri puternic, un adevarat jucator regional, care raspunde nevoilor oamenilor de afaceri si profesionistilor din domeniu. Cipru este un model de dezvoltare durabila bazat pe know-how, inovatie si progres tehnologic. Nu ne limitam insa numai la proiectele din domeniul IT, investitorii straini putand gasi oportunitati de afaceri si in alte domenii, precum: educatie,energie regenerabila, sanatate, turism sau imobiliare. Invit oamenii de afaceri ciprioti si romani, prezenti la evenimentul organizat de CCIR, sa profite de sesiunea B2B pentru a stabili noi legaturi comerciale, a declarat ministrul adjunct al cercetarii, inovarii si digitalizarii din Republica Cipru, dl. Kyriacos Kokkinos. Background Potrivit datelor ONRC, valoarea totala al schimburilor comerciale Romania-Cipru, era de aproape 185,99 de milioane de euro, la sfarsitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, in Romania activau un numar de 6396 de companii cipriote, cu o valoare totala a capitalului social subscris de peste 4,81 miliarde de euro.

Vin banii de la UE: 31,6 miliarde de euro virate Romaniei pana in 2027. Fondurile nerambursabile sunt separate de PNRR

Comisia Europeana a aprobat Acordul de Parteneriat cu Romania stabilind obiectivele tematice de dezvoltare si alocarea indicativa a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027.

Acord de parteneriat pentru fondurile europene alocate in perioada 2021-2027

31,5 miliarde euro va primi tara noastra pe politica de coeziune si pe tranzitia justa * Din suma alocata, 7,2 miliarde euro vor finanta transportul multimodal si durabil Comisia Europeana a finalizat, ieri, acordul de parteneriat cu autoritatile competente de la Bucuresti, prin care tara noastra ar urma sa primeasca, in cursul anului 2022 si in urmatorii cinci ani, 31,5 miliarde euro pentru proiectele ce vor fi realizate in domeniul coeziunii economice, sociale si teritoriale, precum si a tranzitiei verzi si digitale, se arata intr-un comunicat de presa emis de institutia de la Bruxelles.

Romania va primi de la UE 31,5miliarde euro pentru coeziunea economica, sociala si teritoriala, competitivitatea si tranzitia verde si digitala

Romania va primi in total 31,5 miliarde euro din partea politicii de coeziune in perioada 2021-2027, in cadrul acordului sau de parteneriat cu Comisia pentru promovarea coeziunii economice, sociale si teritoriale a regiunilor sale, precum si a tranzitiei sale verzi si digitale.

COMISIA EUROPEANA: Tara noastra va primi, in perioada 2021-2027, suma de 31,5 miliarde euro din partea Politicii de Coeziune

Romania va primi in total 31,5 miliarde euro din partea politicii de coeziune in perioada 2021-2027, in cadrul acordului sau de parteneriat cu Comisia pentru promovarea coeziunii economice, sociale si teritoriale a regiunilor sale, precum si a tranzitiei sale verzi si digitale.

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,339 seconds )