Libnet.ro
UNICEF

13:45

Pensiilor Ccr

Libnet Ro
Motivare. Cum explica magistratii CCR repunerea in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ramane o usa deschisa pentru noi beneficiari

Motivare. Cum explica magistratii CCR repunerea in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ramane o usa deschisa pentru noi beneficiari

CCR a publicat motivarea in ceea ce priveste repunerea in plata a pensiilor speciale ale fostilor parlamentari, care in luna iunie, cand a fost adoptata eliminarea acestor beneficii, erau primite peste 800 de fosti deputati si senatori.

Ce urmeaza dupa decizia CCR de repunere in plata a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cele mai mari depasesc 15.000 de lei

CCR a hotarat ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e posibila doar pentru viitor, asa ca fostii deputati si senatori, cu cel putin un mandat terminat pana in iunie 2023, le vor primi in continuare, abrogarea fiind neconstitutionala. Pentru urmatorul pas Coalitia asteapta motivarea.

Judecatorii CCR au dispus ca anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplica celor cu cel putin un mandat complet inainte de intrarea in vigoare a legii 1922023

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) au decis, marti, cu unanimitate de voturi, ca anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplica celor cu cel putin un mandat complet inainte de intrarea in vigoare a legii 1922023, potrivit jurnalul. ro. A admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art. I din Legea nr. 1922023 pentru abrogarea capitolului XI .

Drula (USR): Sinistra decizia CCR privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Noua nomenclatura a capturat institutiile si am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat si autoritar

Catalin Drula, presedintele USR, a catalogat drept sinistra hotararea Curtii Constitutionale, care a stabilit ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstitutionala in cazul celor care deja primesc aceste pensii. Drula a remarcat faptul ca institutii care ar trebui sa protejeze drepturile omului si democratia au ajuns ele insele sa instituie nedreptatea si ca, usor-usor, noua nomenclatura a capturat institutiile Romaniei si am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat si autoritar.

CCR: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca abrogarea pensiilor fostilor parlamentari este neconstitutionala, precizand ca, prin retragerea si eliminarea normativa a indemnizatiei pentru limita de varsta in privinta acestor destinatari ai dreptului legal, a fost afectata integritatea si substanta unui drept legal dobandit in considerarea mandatului deja exercitat si s-a creat o insecuritate juridica vadita. Astfel, Curtea a constatat incalcarea dispozitiilor constitutionale privind principiile statului de drept si al securitatii juridice, privind neretroactivitatea legii si dreptul de proprietate privata.

Curtea Constitutionala: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor e neconstitutionala in cazul celor care deja primesc aceste pensii (VIDEO)

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a stabilit ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala in cazul celor care deja incasau aceste pensii la momentul intrarii in vigoare a legii de desfiintare. Jurnalista B1 TV Ioana Constantin a precizat, in emisiunea Politica Zilei, ca fostii parlamentari care nu si-au mai incasat aceste privilegii dupa adoptarea legii de desfiintare isi vor primi banii din urma.

CCR a decis: Fostii parlamentari raman cu pensiile speciale

Curtea Constitutionala a decis ca fostii parlamentari raman cu pensiile speciale. Judecatorii sustin ca eliminarea pensiilor speciale nu se aplica retroactiv.

Fostii parlamentari raman cu pensiile speciale. Cu ce nuante vine CCR

Curtea Constitutionala a anuntat, marti, ca eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstitutionala, in cazul celor care deja aveau dreptul si o primeau in momentul intrarii in vigoare a noii legi de taiere a acestora.

Fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean: Toate legile pensiilor sunt prost facute! S-au facut numai modificari proaste (VIDEO)

Fostul presedinte al CCR Augustin Zegrean a criticat luni Legea pensiilor intr-o interventie pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin. Acesta a spus ca in general in prag de an electoral sunt date pe repede inainte legi fara a se tine cont de impactul bugetar, legi care ulterior nu pot fi aplicate. Augustin Zegrean a dat ca exeplu legea care a prevazut cresterea salariilor profesorilor cu 50%: .

Wiener (USR), despre Legea pensiilor speciale: in continuare, unii sunt privilegiati. Varsta lor de pensionare va creste la 60 de ani abia in 2062 Membrii CCR sunt culesi cu penseta in functie de loialitatea fata de partid (VIDEO)

Senatorul USR Adrian Wiener a declarat joi, pentru B1 TV, ca noua Lege a pensiilor speciale nu face nicio reforma, ci doar pastreaza inechitatile din sistem. Raman, astfel, doua categorii de romani: unii care muncesc si contribuie zeci de ani si ies la pensie la 6265 de ani cu pensii foarte mici si privilegiatii, care primesc pensii uriase si se pot retrage din activitate mult mai devreme.

Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pensiilor speciale. Propunerea legislativa a fost reexaminata de catre Parlament, ca urmare a deciziei CCR de a pune in acord proiectul cu decizia de neconstitutionalitate. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu .

Oficial. Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale. Ce masuri intra in vigoare

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind pensiile de serviciu, dupa ce plenul Camerei a adoptat decizional proiectul, in acord cu solicitarile Comisiei Europene si deciziile CCR.

fanatik.ro: Cum au fost salvate pensiile speciale de catre CCR. O decizie a Curtii din 2010, ignorata in 2023

Legea adoptata de catre Parlament reprezinta implementarea unor obiectii anterioare ale Curtii Constitutionale, iar noua reforma a pensiilor speciale vizeaza doar crestere in ritm de melc a varstei de pensionare pentru magistrati si impozitarea cu pana la 20% a acestor venituri. Complicitatea dintre Curte si politicieni a facut ca reforma radicala din 2010 sa nu mai poata fi aplicata, cu toate ca la acea vreme taierea pensiilor speciale a trecut testul de constitutionalitate.

Ciolacu explica actuala forma a pensiilor speciale dand vina pe USR: Ipocritii din Parlament au detaliat in PNRR ca deciziile CCR se iau in considerare doar in ce priveste magistratii

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat luni, dupa adoptarea de catre Camera Deputatilor a proiectului de lege privind pensiile speciale, ca acesta respecta dispozitiile Curtii Constitutionale. La randul sau, Alfred Simonis PSD), presedintele interimar al Camerei Deputatilor, a sustinut ca initiativa legislativa tine cont si de solicitarile Comisiei Europene. Ambii au tinut sa critice USR si mai ales pe fosti ministri Stelian Ion si Cristian Ghinea.

Marcel Ciolacu, dupa adoptarea legii pensiilor speciale: Am spus foarte clar cine a creat acest lucru

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, luni, dupa adoptarea proiectului legii pensiilor speciale, ca deciziile Curtii Constitutionale se pun in aplicare si i-a invitat pe toti sa mai consulte o data documentatia PNRR pentru a vedea cum s-a ajuns aici.

Ciolacu, dupa adoptarea noii legi a pensiilor speciale: Deciziile CCR se pun in aplicare. USR a scris in PNRR ca doar in cazul magistratilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat dupa adoptarea proiectului legii pensiilor speciale, in acord cu decizia CCR, ca deciziile Curtii Constitutionale se pun in aplicare, aratand ca in PNRR este detaliat faptul ca deciziile se iau in considerare doar in ceea ce priveste magistratii.

Proiectul legii pensiilor speciale, adoptat de plen dupa punerea in acord cu decizia CCR

ACTUALIZARE - Marcel Ciolacu: in PNRR e trecut de catre fostii guvernanti ca deciziile CCR se iau si se aplica numai in ceea ce priveste magistratii --- Plenul Camerei Deputatilor a votat, luni, cu 174 pentru, 81 impotriva, 17 abtineri, proiectul de lege privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, dupa punerea lui in acord cu observatiile Curtii Constitutionale si cu observatiile Comisiei Europene.

Legea pensiilor speciale, in varianta indulcita de Putere, adoptata la foc automat. Opozitia ameninta cu CCR

Coalitia PSD-PNL a trecut printr-o procedura-fulger legea pensiilor speciale de Senat, iar luni vor si deputatii sa adopte proiectul. in noua varianta, alesii au crescut modic nivelul de impozitare, insa au venit si cu amendamente care relaxeaza conditiile de pensionare.

Noua forma a legii pensiilor speciale, adoptata de Senat. Modificarile facute dupa decizia CCR

Noua forma a legii pensiilor speciale a fost adoptata de Senat, din forma initiala eliminandu-se prevederea privind recalcularea pensiilor, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale. Dupa votul din Senat, legea merge la Camera Deputatilor, decizionala.

Noua forma a legii pensiilor speciale. Amendamentele senatorilor, dupa ce actul normativ a fost intors in Parlament de CCR

Noua forma a legii pensiilor speciale a trecut de comisiile Senatului, urmand ca miercuri sa intre la vot in plen. Parlamentarii au rediscutat actul normativ dupa ce acesta a fost intors de Curtea Constitutionala. Toate amendamentele USR au fost respinse.

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2105 seconds )