Libnet.ro
UNICEF

13:15

Portret: Ana, Regina-Soldat a Romaniei

România Liberă România Liberă,
Portret: Ana, Regina-Soldat a Romaniei

Ana a Romaniei si-a trait cea mai mare parte a vietii in exil; mai intai, a luptat pe doua continente impotriva nazismului, in calitate de voluntar in Fortele Franceze Libere. Apoi, a luptat, in calitate de Regina a Romaniei, vreme de 50 de ani, impotriva comunismului. Nu a avut sansa sa domneasca niciodata, pentru ca sotul sau, Regele Mihai I al Romaniei, fusese alungat de pe Tron. insa istoricii sunt de acord cu faptul ca Regina Ana a Romaniei a continuat traditia inceputa de Regina Elisabeta si continuata de Regina Maria si de Regina-Mama Elena. continuă pe România Liberă

FOTO+VIDEO. Ana, ultima regina a Romaniei: E foarte greu sa pierzi o tara. Pierzi totul

Regina Ana, care s-a stins din viata luni, in Elvetia, a avut un destin zbuciumat, alaturi de regele Mihai. Ana a devenit regina a Romaniei in iunie 1948, prin casatoria cu Mihai I, in Grecia. in decembrie 1947, Mihai era fortat de comunisti sa abdice, iar astfel, Ana a fost singura si ultima regina a Romaniei care nu a domnit in tara.

Gabriela Firea, mesaj de condoleante: Regina Ana si-a meritat pe deplin numele Regina a Romaniei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis luni condoleante Casei Regale in urma decesului Reginei Ana, precizand ca si-a meritat pe deplin numele Regina a Romaniei.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2257 seconds )