Libnet.ro
UNICEF

05:00

Presa internationala despre Brexit: Marea Britanie trebuie sa se concentreze pe conditiile Brexitului/O serie de modificari legislative in UK

Hotnews Hotnews,
 Presa internationala despre Brexit: Marea Britanie trebuie sa se concentreze pe conditiile Brexitului/O serie de modificari legislative in UK

The Guardian prezinta discutia telefonica dintre Francois Hollande si Theresa May in care liderul francez accentueaza faptul ca administratia britanicatrebuie sa accepte conditiile Brexitului si apoi sa se concentreze peviitoarele relatii economice dintre Marea Britanie si blocul european. CNN descrie implicatiile legislative pe care le are Brexitul asupracadrului juridic al Marii Britanii. Proiectul 'Great Repeal Bill',propus de Theresa May va modifica o mare parte din cadrul legal,convertind prevederi europene in legi ale Regatului Unit si va abrogasuprematia legislatiei europene. continuă pe Hotnews

Ministrul pentru Brexit: Marea Britanie nu ameninta UE in privinta cooperarii de securitate, in contextul Brexit

Marea Britanie nu a intentionat sa ameninte Uniunea Europeana atunci cand a declarat ca viitoarea cooperare in combatarea terorismului va fi slabita daca iesirea tarii din blocul comunitar se va face fara un acord cuprinzator.

Efectul Brexit asupra studentilor si muncitorilor romani din Marea Britanie

Expertii spun ca odata demarat Brexit-ul se va deschide o adevarata cutie a Pandorei, cu consecinte imprevizibile pentru soarta celor care studiaza sau muncesc in Marea Britanie.

UE refuza acordurile paralele cu Marea Britanie. Europa pune piciorul in pragul Londrei, in chestiunea Brexit

Temerile Marii Britanii ca Uniunea Europeana va trage de timp cat va putea in procedura Brexit s-au dovedit neintemeiate. La o zi dupa anuntul oficial, UE s-a declarat pregatita pentru lansarea negocierilor cu Marea Britanie.

Tajani: PE va bloca orice acord pentru Brexit care nu garanteaza drepturile cetatenilor UE din Marea Britanie

Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a sugerat miercuri, dupa declansarea Brexit, ca Parlamentul European va bloca orice acord pentru Brexit care nu garanteaza drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie si a pledat pentru negocieri corecte si transparente.

Avertisment dur pentru Marea Britanie, dupa declansarea Brexit

Marea Britanie ramane un partener pentru Uniunea Europeana si NATO, in pofida declansarii Brexit-ului, a estimat miercuri guvernul german, care a atentionat in acelasi timp ca negocierile nu.

INTERVIU Siegfried Muresan, purtator de cuvant PPE: Daca Marea Britanie introduce vize pentru cetatenii UE, trebuie reciprocitate/ Europarlamentarul va propune alocarea de bani din bugetul UE pentru contracararea propagandei ruse: Cand ai oameni politici

Partidul Popular European se reuneste miercuri si joi intr-un congres in Malta, un congres intermediar in care se va discuta despre directia Europei, iar temele pe care le vor atinge si le vor vota delegatii PPE in rezolutiile adoptate se refera la siguranta cetatenilor si la situatia economica, a explicat europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, intr-un interviu pentru HotNews. ro in Malta. Vezi in text ce se afla pe agenda Congresului la care vor participa si sefi de state si de guverne precum Angela Merkel si Viktor Orban, dar si presedintele Klaus Iohannis, si ce mize exista pentru Romania, in special in privinta combaterii propagandei ruse. Plus: ce vrea PPE pentru relatia UE cu Marea Britanie, in contextul declansarii Brexitului chiar astazi. Muresan: 'Daca Marea Britanie va impune vize de acces pentru cetatenii UE, vom insista pe reciprocitate. 'Ce trebuie sa faca Romania in contextul discutiei despre o Europa cu mai multe viteze.

Germanii pierd Scotia si alte povesti absolut reale despre Brexit

Premierul britanic a semnat scrisoarea prin care Marea Britanie isi anunta retragerea din Uniunea Europeana. Moment de importanta sau de prostie istorica, in functie de preferinte, am avea cateva lectii de tras, la mal de Dambovita, apropo de vointa democratica si de consecintele populismului politic.

Juncker: Marea Britanie va trebui sa plateasca 50 miliarde lire pentru Brexit

Marea Britanie va trebui sa achite o nota de plata de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline 62 de miliarde de dolari) cand va iesi din Uniunea Europeana, conform presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care aminteste ca aceasta tara incearca sa lanseze procedura de Brexit.

Iohannis sustine ca UE trebuie sa negocieze cu Marea Britanie mai intai despartirea, apoi un eventual acord

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi pentru presa dinRomania, dupa Congresul PPE din Malta, ca Uniunea Europeana trebuie maiintai sa clarifice cu Marea Britanie 'aspectele ce tin de despartire',intrucat 'nu pot fi simultan negocieri de iesire si de statut dupaiesirea Marii Britanie', avand astfel aceeasi pozitie pe aceastachestiune cu cancelarul german Angela Merkel.

Primele tensiuni intre UE si Marea Britanie, vizibile inca din prima zi a Brexit

Marea Britanie incepe joi sarcina dificila de a-si dezlega legislatia de cea a UE, in timp ce primele semne de tensiuni intre Londra si Bruxelles au aparut deja, din prima zi a procesului de divort de doi ani, comenteaza AFP.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2142 seconds )