Libnet.ro
UNICEF

12:30

Privat Spv

Libnet Ro
Au trecut 10 ani de la aparitia SPV, iar sistemul pica chiar si astazi

Au trecut 10 ani de la aparitia SPV, iar sistemul pica chiar si astazi

In data de 15 septembrie 2014, ANAF anunta ca se lanseaza Spatiul Privat Virtual SPV), initial in proiect pilot. Ideea a fost, daca ne uitam pe comunicatul de la acea vreme, de a fi dezvoltat treptat. Chiar astazi, din cand in cand, cand intram pe anaf. ro, vedem pagina de mentenanta care apare atunci cand intra prea multi pe site). E cumva normal avand in vedere capabilitatile precare ale serverului: contabilii depun declaratiile, iar sistemul nu are un server destul de puternic pentru a sustine atatea accesari.

Noua problema la SPV pentru unii contribuabili: La autentificare sunt ejectati din start

Contribuabilii s-au lovit de o noua problema, miercuri, la autentificarea pe Spatiul Privat Virtual SPV) pe site-ul ANAF administrat de CNIF). Pe grupurile de contabili mai multi spun ca intampina acelasi mesaj dupa ce apasa butonul de autentificare: Sesiune terminata cu succes!.

A inceput calvarul antreprenorilor la e-Factura: diverse erori atat la emitere cat si la descarcare, facturi care apar de mai multe ori, chiar erori la logarea in SPV

Primele zile din 2024 sunt ocupate cu crearea conturilor in Spatiul Privat Virtual SPV) pentru a folosi e-Factura. Unii inca nu au reusit sa se logheze: inca incearca. Altii au observat, luni de exemplu, ca unele module din e-Factura nu le-au mers pur si simplu. Bineinteles, mai sunt si cazurile in care unele facturi apar de mai multe ori in sistem iarasi este o eroare frecventa care exista chiar si inainte de generalizarea e-Factura).

De la sicriul forfetar al lui Pogea, la raiul E-factura

Incepand de 1 ianuarie 2024, companiile trebuie sa ridice in Spatiul Virtual Privat SPV) facturile pe care le emit. Pentru firmele de comert s-a deschis Babilonul virtual. Patronilor, ati vrut digitalizare? Poftiti si va luati semnatura electronica! Multi antreprenori romani isi aduc aminte de falimentul celor peste 120. 000 de firme, dupa ce pedelistul Gheorghe Pogea, .

GHID VIDEO Cum emiti e-Factura de la 1 ianuarie 2024 si cum o depui

E-Factura este obligatorie de la 1 ianuarie 2024, fiind obligatie a tuturor companiilor, PFA si ONG-uri. Pentru este nevoie neaparat de un certificat digital calificat. Acela este necesar pentru Spatiul Privat Virtual SPV).

VIDEO Cu doua zile inainte sa devina obligatorie E-Factura, Ministerul de Finante incepe o campanie extrem de sustinuta de informare

Ministerul de Finante va incepe, de sambata, o campanie de informare cu privire la obligativitatea facturii electronice, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin. Amintim ca e-Factura va fi obligatorie de luni, 1 ianuarie 2024, astfel ca daca ai firma, PFA sau ONG va trebui sa declari facturile prin Spatiul Privat Virtual SPV) ori prin alte softuri oferite de diverse firme.

eFactura, obligatorie de la 1 ianuarie. Ce trebuie sa stie firmele si cum pot obtine certificatul digital calificat de semnatura electronica

Incepand cu 1 ianuarie 2024, oricine detine o firma, un ONG sau un PFA si desfasoara relatii B2B are obligatia de a raporta facturile prin sistemul e-Factura, prin intermediul Spatiului Privat Virtual. Obligativitatea este introdusa in baza legii 2962023 si este planificata pe etape. Sistemul national privind facturarea electronica RO e-Factura este disponibil in Spatiul Privat Virtual SPV), accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat digital calificat pentru semnatura electronica. Ce trebuie sa stie firmele despre e-Factura si de unde pot obtine certificatul digital?.

e-Factura de la 1 ianuarie 2024: Cum ar trebui sa procedeze antreprenorii daca sistemul nu functioneaza

Sistemul e-Factura devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2024, in relatia business-to-business B2B), astfel ca, firmele, PFA-urile, ONG-urile vor trebui sa declare facturile prin Spatiul Privat Virtual SPV) sau prin alte softuri dedicate.

Cat costa certificatul digital calificat pentru a depune e-Factura la ANAF de la 1 ianuarie 2024

Ca sa depui e-Factura de anul viitor la ANAF, obligatie a tuturor companiilor, PFA si ONG-uri, ai nevoie neaparat de un certificat digital calificat. Acela este necesar pentru Spatiul Privat Virtual SPV).

e-Factura intra in vigoare la 1 ianuarie 2024. Ce trebuie sa stii

E-Factura este obligatorie de la 1 ianuarie 2024, iar daca ai o firma, un PFA, un ONG va trebui sa declari facturile prin Spatiul Privat Virtual SPV) ori prin alte softuri oferite de diverse firme. Daca folositi un astfel de program, cel mai probabil ati vazut un buton special in platforma pe care scrie e-Factura.

SPV-ul va fi actualizat. Se vor acorda drepturi diferentiate utilizatorilor

Ministerul Finantelor lucreaza la actualizarea Spatiului Privat Virtual SPV) prin care vor fi introduse noi modalitati de autentificare.

Taxe 2023: Lista seminariilor online sustinute de ANAF in luna martie pentru persoane fizice

Persoanele fizice pot participa, in luna martie, la seminarii online sustinute de ANAF despre impozitarea si declararea veniturilor din activitati agricole obtinute de acestea, inregistrarea in Spatiul Virtual Privat SPV) si altele.

ANAF: SPV va permite sesiuni video securizate Urmeaza implementarea sistemului integrat de management al riscului

Spatiul Privat Virtual SPV) al ANAF se va extinde in perioada urmatoare, sustine Sia Jiru, director, Directia Generala Coordonare Control Fiscal ANAF.

Seful ANAF: Vrem ca prin SPV sa putem avea un dialog deschis prin video call cu contribuabilii

Vrem sa ajungem ca si de pe telefonul mobil sa sa poata sa intre orice contribuabil in Spatiul Privat Virtual si sa poata sa vada: de la fisa fiscala, la depunerea oricarei declaratii, a declarat seful ANAF, Lucian Heius, in cadrul unui evenimet DC News.

ANAF schimba regulile in SPV. Ce vei putea face din contul tau de utilizator

Aproximativ doua milioane de cetateni romani au cont in SPV Spatiul Privat Virtual), un serviciu gratuit, disponibil in permanenta, care pune la dispozitia utilizatorilor o serie de.

Normalitatea a ajuns si in Romania: relatia cu ANAF poate fi exclusiv virtuala

Incepand cu 1 martie 2022, unii contribuabili pot depune documente la ANAF exclusiv virtual. Asta este un pas mare in lupta pentru reducerea birocratiei. Documentele pot fi depuse in Spatiul Privat Virtual SPV) cu ajutorul unui certificat calificat de semnatura electronica emis de un furnizor certificat. De asemenea, incepand cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliti in Romania care comercializeaza produse cu grad ridicat de risc fiscal in relatia B2B si operatorii economici care au relatii comerciale cu institutiile de stat au obligatia sa emita facturi electronice si sa le transmita prin sistemul national privind facturile electronice - RO e-Factura.

DOCUMENT: ANAF lanseaza aplicatii SPV pentru Android si iPhone si creste numarul inspectiilor fiscale la firme. Schema HoReCa 2 este avuta in vedere de Guvern in 2022

Guvernul a anuntat Comisia Europeana ca are in vedere lansarea schemei HoReCa 2 in anul 2022, cu ajutoare de stat pentru firmele din acest sector, dar si ca ANAF va creste numarul inspectiilor fiscale la firme si va lansa, totodata, aplicatii mobile de Android si iOS, pentru accesarea Spatiului Privat Virtual, prin care se depun online declaratiile fiscale. Masurile apar intr-un document pe care Guvernul la adoptat miercuri si l-a trimis la Bruxelles, Planul National de Reforma PNR) 2022, consultat de StartupCafe. ro.

Vestea de ultima ora de la ANAF. E obligatoriu chiar de maine, ce se intampla de la 1 martie

Incepand de maine, 1 martie, inregistrarea in Spatiul Privat Virtual SPV)devine obligatorie pentru transmiterea cererilor, inscrierilor si a altor documente catre organele fiscale, potrivit anuntului facut de ANAF. Cine trebuie sa foloseasca SPV si ce se intampla daca nu e folosit, afli in randurile de mai jos ale acestui articol. Vestea de ultima ora de .

SPV devine obligatoriu de marti, desi D700 nu este inca actualizata. Luni - ultima zi in care se mai pot depune documente in format fizic la ANAF

Incepand de marti, 1 martie, Spatiul Privat Virtual SPV) devine obligatoriu pentru transmiterea cererilor, inscrisurilor sau a oricaror altor documente catre organele fiscale, de catre contribuabilii care desfasoara activitati economice intr-o forma de activitate autorizata.

ANAF, ultimatum pentru milioane de romani. Ce risca sa pateasca daca nu se conformeaza

Ultimele reglementari ANAF pun presiune pe comerciantii de tip PFA si companii. Conform institutiei, acestia sunt obligati ca pana la 1 martie a. c. sa se inscrie in Spatiul Privat Virtual SPV). in cazul in care nu fac asta, exista un singur risc. Riscul este ca nu vor mai putea sa-si exercite atributiile fiscale. Spatiul Privat .

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2048 seconds )