Libnet.ro
UNICEF

12:30

Proiect Gaze

Libnet Ro
Proteste violente in Georgia din cauza legii ruse. Zeci de mii de oameni au iesit in strada. Fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa si gloante de cauciuc (VIDEO)

Proteste violente in Georgia din cauza legii ruse. Zeci de mii de oameni au iesit in strada. Fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa si gloante de cauciuc (VIDEO)

Au fost noi proteste ample pe strazile capitalei Georgiei, Tbilisi, impotriva unei legi de inspiratie ruseasca. Autoritatile au intervenit iarasi in forta, informeaza B1 TV. Noile ciocniri pe strazile din Tbilisi au avut loc dupa ce parlamentul a trecut de a doua lectura legea agentilor straini, un proiect inspirat dupa o lege adoptata si in Rusia. Dupa decizia parlamentului, autoritatile au incercat sa-i imprastie pe cei aproximativ 40. 000 de protestatari folosind gaze lacrimogene, tunuri de apa si gloante de cauciuc, conform The Daily Guardian.

VIDEO Noi proteste in Georgia, dupa ce Parlamentul a adoptat in a doua lectura controversatul proiect de lege privind influenta straina Politia foloseste din nou gaze lacrimogene

Parlamentul Georgiei a adoptat miercuri in a doua lectura un proiect de lege controversat privind agentii straini, in ciuda protestelor masive, in timp ce este considerat ca fiind inspirat de Kremlin, relateaza Reuters si AFP.

Uniunea Europeana condamna reprimarea brutala a protestelor din Georgia

Politicienii si diplomatii occidentali au cerut oprirea violentei din Georgia, dupa ce fortele de securitate au folosit marti noapte tunuri cu apa, gaze lacrimogene, grenade asomatoare si gloante de cauciuc pentru a opri un miting pasnic impotriva unui proiect de lege controversat privind influenta straina.

Fortele de ordine din Georgia au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc impotriva demonstrantilor |VIDEO

Politia georgiana a intervenit in forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au strans pentru a treia saptamana ca sa protesteze impotriva unui proiect de lege controversat.

Ciocniri violente intre politia georgiana si manifestanti la Tbilisi

Politia georgiana a folosit forta marti impotriva manifestantilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia saptamana ca sa protesteze impotriva unui proiect de lege controversat, transmite AFP, preluat de agerpres. ro. Politisti mascati au intervenit fara avertisment, folosind gaze lacrimogene si gloante de cauciuc, batand si arestand zeci de persoane, a .

Georgia: Politia a folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc impotriva demonstrantilor

Politia georgiana a facut uz de forta marti impotriva manifestantilor din Tbilisi, capitala Georgiei, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia saptamana pentru a protesta impotriva unui proiect de lege controversat, potrivit AFP.

BTA: Ministrul bulgar al Energiei si OMV Petrom discuta viitorul explorarii de petrol si gaze in Marea Neagra

Ministrul Energiei, Vladimir Malinov, si reprezentantii companiei romanesti OMV Petrom au discutat astazi despre perspectivele explorarii de petrol si gaze in Blocul Han Asparuh 1-21 din Marea Neagra, dupa retragerea din proiect a firmei franceze Total.

Inovatie in Romania: Namol fermentat pentru a genera biogazul necesar energiei electrice si termice

Operatorul Regional al serviciilor de alimentare cu apa potabila si de canalizare in judetul Mures, Compania AQUASERV, a anuntat finalizarea unui proiect de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea biogazului rezultat din.

Planul Rusiei de extindere a exporturilor de gaze naturale lichefiate, afectate de sanctiunile SUA

Planul Rusiei de a-si extinde rapid exporturile de gaze naturale lichefiate GNL) stagneaza, din cauza sanctiunilor SUA, care intarzie livrarile dintr-un nou proiect major, transmite Bloomberg.

Bloomberg: Planul Rusiei de extindere a exporturilor de gaze naturale lichefiate, afectate de sanctiunile SUA

Planul Rusiei de a-si extinde rapid exporturile de gaze naturale lichefiate GNL) stagneaza, din cauza sanctiunilor SUA, care intarzie livrarile dintr-un nou proiect major.

Activisti Greenpeace protesteaza la sediul OMV Petrom: Nu distrugeti Marea Neagra

Activistii Greenpeace protest, sediul OMV Petrom, impotriva noului proiect de gaze fosile al OMV Petrom, Neptun Deep, deoarece va ameninta habitatele din Marea Neagra si va accelera schimbarile climatice.

Cum a devenit o companie privata partenerul statului roman in proiectul minireactoarelor de la Doicesti? Ce spune Nova Power and Gas

Pe fondul semnelor de intrebare din spatiul public, HotNews. ro a intrebat compania Nova Power and Gas cum a ajuns partenerul statului roman in proiectul reactoarelor modulare de la Doicesti, cu 50% din actiuni. Compania spune ca a achizitionat in anul 2021 terenul si activele de la Doicesti o fosta termocentrala pe carbune care nu mai functiona de 15 ani) cu scopul de a construi o centrala pe gaze care sa functioneze impreuna cu parcul fotovoltaic de acolo. Preluarea activelor a fost finalizata la sfarsitul anului 2021, iar, in februarie-martie 2022, au inceput discutiile pentru ca amplasamentul sa gazduiasca minireactoarele nucleare, mai spune compania. in septembrie 2022, Nuclearelectrica si Nova infiinteaza compania de proiect RoPower, detinuta in mod egal de cele doua companii.

Coridorul Vertical va reduce volatilitatea preturilor, oferind o noua sursa de gaze pentru Europa

Coridorul Vertical este urmatorul proiect vizionar pentru dezvoltarea energetica a regiunii, a declarat subsecretarul de stat american pentru resurse energetice, Jeffrey Pyatt.

Scad preturile la gaze si electricitate. Data la care intra in vigoare si cat vor costa

Guvernul propune scaderea preturilor reglementate de vanzare angro impuse de producatorii de gaze naturale si energie electrica, de la 1 aprilie. Aceasta propunere face parte dintr-un proiect de modificare a actualei legislatii a plafonarii preturilor, potrivit profit. ro. Vesti bune pentru romani. Preturile la gaze si electricitate vor scadea .

Modificari majore in legislatia pe energie: De la reducerea plafoanelor la energie si gaze pana la eliminarea taxei pe soare

In conditiile in care plafoanele la electricitate si gazele naturale nu mai au nicio legatura cu realitatea din piata, asa cum HotNews. ro a demonstrat in nenumarate randuri, Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de modificare a OUG 272022 privind schema de subventionare a preturilor. La o prima vedere, in ceea ce priveste plafoanele, sunt facute modificari in sensul reducerii lor. Pe de alta parte, este prelungita perioada de aplicare a schemei de plafonare-compensare, ceea ce inseamna pe scurt: subventii mai mici, dar aplicate pe o perioada mai lunga la operatorii de pe piata energiei.

Pretul electricitatii si al gazelor din ofertele pentru consumatorii casnici scade si mai mult in martie De ce mentine Guvernul schema de plafonare?

Furnizorii de electricitate si gaze au venit la inceputul lunii martie cu mai multe oferte fata de luna trecuta sub plafoanele stabilite de stat. La gaze, spre exemplu, exista companii care furnizeaza la un pret cu 33% mai mic decat cel din plafon. Chiar si asa, Ministerul Energiei insista sa pastreze schema de plafonare-compensare si chiar a circulat un proiect prin care termenul s-ar putea prelungi de la 31 martie 2025 la 31 martie 2026.

KMG Rompetrol Development implementeaza un proiect de eMobilitate co-finantat de UE

In conformitate cu strategia de decarbonizare a Grupului KMG International ce vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si contributia la dezvoltarea retelei regionale de incarcare ultra-rapida pentru masini electrice, KMG Rompetrol Development a depus, in noiembrie 2022, o cerere de finantare a unui proiect privind achizitia si instalarea de statii de incarcare ultra-rapida pentru vehicule electrice.

Romania, prima tara din Europa care a dezvoltat industria gazelor naturale, nu are in prezent niciun proiect pe hidrogen |FOTO

Romania este prima tara din Europa care a dezvoltat o industrie de gaze, azi, este singura tara din UE care nu are nici un proiect pe hidrogen in derulare, puncteaza Dumitru Chisalita.

AEI: Romania este prima tara din Europa care a dezvoltat o industrie de gaze, azi, este singura tara din UE care nu are nici un proiect pe hidrogen in derulare

In urma cu exact 110 ani, in premiera europeana, demara pe actualul terioriu al Romaniei inceputurile industriei de gaze. Gazele descoperite intamplator la Sarmasel au fost transportate in Turda pentru a fi folosite la iluminat public si pentru fabrica de gips si ciment din Turda.

Proiectul de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagra ar putea afecta pestii si mamiferele marine, avertizeaza organizatia de mediu Bankwatch Romania

Proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagra denumit Neptun Deep va avea un impact major asupra unor specii marine, iar doua specii protejate vor fi afectate de proiect. Organizatia de mediu Bankwatch Romania a publicat un articol in care explica ce riscuri sunt.

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,238 seconds )