Libnet.ro
UNICEF

23:15

Proteste la Beirut dupa exploziile devastatoare: Premierul libanez vrea sa propuna alegeri anticipate

Hotnews Hotnews,
 Proteste la Beirut dupa exploziile devastatoare: Premierul libanez vrea sa propuna alegeri anticipate

Premierul libanez Hassan Diab a anuntat sambata ca va propune organizarea de alegeri legislative anticipate, pe fondul manifestatiilor de protest declansate dupa explozia de marti din Beirut, de care libanezii considera ca se face responsabila clasa politica. continuă pe Hotnews

GALERIE FOTO Imaginile dezastrului din Beirut, dupa exploziile devastatoare

Cele doua explozii uriase din portul din Beirut care au distrus marti cartiere intregi in capitala Libanului s-au soldat cu cel putin 100 de morti si peste 4. 000 de raniti, a anuntat miercuri Crucea Rosie libaneza. Capitala libaneza este un oras devastat, cu zeci de masini avariate pe soseaua principala si cu cladirile inconjurate de cioburile geamurilor sparte.

VIDEO Scene haotice in spitalele arhipline din Beirut, dupa exploziile din port Oameni tratati la lumina telefoanelor

Vazand ranitii sangerand incontinuu intinsi pe pamant pe strazile si spitalele din Beirut, chirurgul Antoine Qurban, cu capul bandajat pentru ca el insusi a fost ranit, a avut impresia ca a retrait scenele apocalipsei din anii sai petrecuti in Afganistan, relateaza AFP.

Conducerea portului din Beirut plasata in arest la domiciliu, dupa exploziile ce au devastat capitala Libanului si au lasat tara fara grau

Membrii conducerii portuli din Beirut au fost plasati in arest la domiciliu dupa exploziile devastatoare de marti seara. Pagubele sunt estimate intre 3 si 5 miliarde de dolari, iar 300. 000 de oameni au ramas fara locuinte. Libanul mai are rezerve de grane pentru ceva mai putin de o luna, in conditiile in care deflagratiile din capitala au distrus principalul siloz al tarii.

VIDEO Un crater urias a luat locul unei parti din portul orasului Beirut dupa exploziile de marti

Imaginile din satelit obtinute de CNN, arata un crater imens in portul din Beirut, zona care a fost marti seara locul unei explozii masive care a ucis sute de oameni si a ranit mii.

LIVETEXT VIDEO Beirutul, in doliu, dupa exploziile care au ucis peste 135 de persoane si au ranit peste 5.000

Peste o suta de persoane au fost ucise si peste 5. 000 ranite in urma enormelor explozii de marti iar serviciile de salvare si pompierii incearca miercuri sa gaseasca supravietuitori, in ruinele fumegande din portul din Beirut, scrie AFP. 00: Marea Britanie va oferi un ajutor de 5,5 milioane de euro Libanului19. 10: Bilantul exploziei din portul Beirutului se ridica la 135 de morti si 5. 000 de raniti Reuters)19. 00: VIDEO Scene haotice in spitalele arhipline din Beirut, dupa exploziile din port Oameni tratati la lumina telefoanelor18. 15: 21 de francezi au fost raniti potrivit Parchetului din Paris, care a spus ca o ancheta a fost deschisa in Franta. 10: Numarul persoanelor decedate a crescut la peste 113, potrivit unui nou bilant Reuters).

Suport international de proportii dupa deflagratia devastatoare din Beirut

La cateva zile dupa ce o deflagratie de proportii a spulberat Beirutul, natiunile lumii s-au angajat.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2191 seconds )