Libnet.ro
UNICEF

3 Mai.

Proteste impotriva proiectului de la Rosia Montana si in tara: mii de persoane au manifestat la Cluj, Iasi, Alba Iulia, Cimpeni (Alba), Sinca Noua (Brasov)

Hotnews Hotnews,
 Proteste impotriva proiectului de la Rosia Montana si in tara: mii de persoane au manifestat la Cluj, Iasi, Alba Iulia, Cimpeni (Alba), Sinca Noua (Brasov)

Aproximativ 3. 000 de persoane, majoritatea studenti, au protestat duminica seara, in centrul orasului Cluj-Napoca, impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Si in Piata Unirii din Iasi s-au adunat, duminica dupa-amiaza, circa 200 de persoane, cerand stoparea proiectului minier de la Rosia Montana. Sute de persoane au protestat de asemenea in judetul Alba, la Alba Iulia si Cimpeni, si in comuna Sinca Noua din judetul Brasov. continuă pe Hotnews

VIDEO Ce nu s-a vazut la TV la marsul impotriva proiectului Rosia Montana ce a poposit si in fata palatului Cotroceni

Circa 7. 000 de persoane au manifestat din nou in Capitala impotriva proiectului minier de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist, bifand cel de-al saselea protest consecutiv organizat duminica pe strazile din Bucuresti. Marsul a pornit de pe strada Rosia Montana cartierul Militari) si, in drumul spre Piata Universitatii, multimea a poposit si la portile Palatului Cotroceni unde s-a scandat impotriva presedintelui Basescu, dar si impotriva premierului Ponta si a lui Crin Antonescu. Pe tot parcursul marsului nu s-a afisat vreun banner si nu s-a scandat deloc fata de subiectul revocarilor de la DNA. La Universitate, un grup restrans al protestatarilor s-au imbrancit si au intrat intr-un clinci verbal cu manifestantii pro-DNA ce protestau dinainte in piata. Vezi in articol un videoreportaj marca HotNews. ro cu imagini de la protestul de duminica.

LIVE TEXT O noua zi de proteste fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Manifestantii au plecat in mars spre Piata Universitatii. Circulatia este blocata pe traseu

Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta o noua zi de mobilizare in Capitala, duminica, 6 octombrie, de data aceasta pe un traseu care porneste de pe strada Rosia Montana colt cu Dezrobirii) la ora 17:00, pentru a ajunge in Piata Universitatii, cu oprire la Palatul Cotroceni. ---------------Ora 19. 45 S-a intrat pe bd. Kogalniceanu. Circulatia este inchisa atat pe Kogalniceanu, cat si pe bd. Regina Elisabeta. Ora 19. 19 Dupa aproximativ 25 de minute in care a stat in fata Cotroceniului, coloana se pune iar in miscare. S-a scandat impotriva presedintelui Basescu, dar si a lui Ponta si Antonescu. Cel mai mult s-a scandat Demisia, dar si lozinci impotriva proiectului Rosia Montana si a gazelor de sist. Ora 19. 11 Potrivit unei numaratori neoficiale a jandarmilor, la aceasta ora participa la protest in jur de 6. 000 de oameniOra 19. 05 Se scandeaza Demisia, Jos Basescu, Ponta si Antonescu. Ora 19. 02 Manifestantii s-au oprit putin la poarta Cotroceniului si s-a scandat Demisia. O parte dintre ei au vrut sa continue drumul. Au fost certuri intre unii protestatari. HotNews. ro transmite LIVE TEXT desfasurarea protestelor.

Circa 2000 de persoane care se opun proiectului Rosia Montana, in mars spre Universitate

Aproximativ 2. 000 de persoane au plecat din cartierul Militari spre Universitate, in cea de-a sasea duminica de proteste fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, coloana de manifestanti.

FOTO VIDEO 100 de moti din Apuseni au cerut la Alba Iulia stoparea proiectului Rosia Montana

Opozantii proiectului minier de la Rosia Montana nu renunta la proteste. in Aba, nucleul dur al protestatarilor s-a format in Cimpeni. Aproximativ 100 de persoane din acest oras si din alte localitati ale Muntilor Apuseni au organizat joi, la Alba Iulia, un miting, urmat de un mars de protest.

Circa 200 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Iasi, cerand stoparea proiectului Rosia Montana

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminica, in Piata Unirii din Iasi, cerand stoparea proiectului minier de la Rosia Montana, participantii pornind apoi in mars catre Complexul studentesc Tudor.

Peste 200 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Iasi, cerand stoparea proiectului Rosia Montana

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminica, in Piata Unirii din Iasi, cerand stoparea proiectului minier de la Rosia Montana, participantii pornind apoi in mars catre Complexul studentesc Tudor.

UPDATE A cincea duminica de mars impotriva proiectului Rosia Montana. Cei 7.000 de protestatari se indreapta spre Piata Universitatii

Bucurestenii care sunt impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana au anuntat ca vor marsalui pentru a cincea oara prin Capitala, incercand sa informeze vestul Bucurestiului despre ce presupune exploatarea.

VIDEO FOTO Protest impotriva proiectului Rosia Montana. Bacauanii au iesit in strada cu pancarte si steaguri

Zeci de bacauani au marsaluit prin centrul Bacaului cu pancarte si steaguri in maini, in semn de protest fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Ion Iliescu despre proiectul de la Rosia Montana: Tara are nevoie de valorificarea resurselor. Deocamdata nu exista tehnologii fara cianuri

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Rosia Montana, ca tara are nevoie de valorificarea resurselor si trebuie incurajate activitatile economice, precizand ca folosirea de cianuri in exploatarile miniere s-a practicat si se practica si in alte parti, relateaza Mediafax.

Iliescu despre proiectul de la Rosia Montana: Tara are nevoie de valorificarea resurselor.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune, referindu-se la proiectul de la Rosia Montana, ca tara are nevoie de valorificarea resurselor si trebuie incurajate activitatile economice, precizand ca folosirea de cianuri in exploatarile miniere s-a practicat si se practica si in alte parti, transmite Mediafax. Noi trebuie sa incurajam activitatile economice. Tara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt niste probleme. Trebuie vazute, deocamdata nu exista tehnologii fara cianuri, .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 3 Mai.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2115 seconds )