Libnet.ro
UNICEF

14:30

Puigdemont: Guvernul spaniol s-a proclamat in mod ilegal ca reprezentant al catalanilor; Rajoy a dat o lovitura

Adevărul Adevărul,
Puigdemont: Guvernul spaniol s-a proclamat in mod ilegal ca reprezentant al catalanilor; Rajoy a dat o lovitura

Presedintele separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat, sambata seara, ca Guvernul spaniol s-a proclamat in mod ilegal reprezentant al catalanilor, apreciind ca premierul Mariano Rajoy a dat o lovitura institutiilor catalane. continuă pe Adevărul

Carles Puigdemont: Catalonia nu poate accepta controlul ilegal al Madridului / Liderul separatist cere convocarea Parlamentul regional pentru a decide un raspuns

Cetatenii Cataloniei nu pot accepta masurile ilegale luate de guvernul spaniol pentru a conduce regiunea direct de la Madrid, a declarat sambata seara liderul catalan Carles Puigdemont, facand apel la Parlamentul regional sa actioneze impotriva acestor masuri, transmite Reuters.

Guvernul spaniol, reunit intr-o sedinta extraordinara pentru suspendarea autonomiei Cataloniei

ACTUALIZARE 13:36 Guvernul spaniol s-a reunit astazi intr-o sedinta extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei, in contextul in care liderii acestei regiuni ameninta ca vor declara independenta, potrivit DPA. *Guvernul spaniol urmeaza sa isi impuna controlul direct asupra Cataloniei.

Guvernul spaniol, reunit intr-o sedinta extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei

Guvernul spaniol s-a reunit sambata intr-o sedinta extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei, in contextul in care liderii acestei regiuni ameninta ca vor declara independenta, scrie Agerpres, citand agentia DPA. Premierul spaniol Mariano Rajoy si membrii guvernului sau iau in discutie activarea articolului 155 din Constitutia Spaniei, care permite guvernului central sa suspende autonomia unei regiuni in cazul in care aceasta nu isi indeplineste obligatiile fata de stat.

Guvernul spaniol a inceput o reuniune privind suspendarea autonomiei Cataloniei

Guvernul spaniol a inceput sambata o reuniune extraordinara pentru a analiza pasii in vederea suspendarii autonomiei Cataloniei, o regiune ai carei lideri ameninta ca vor declara independenta, relateaza DPA.

Guvernul spaniol avertizeaza ca va suspenda sambata autonomia Cataloniei

ACTUALIZARE 12:11 Guvernul Spaniei a avertizat astazi ca va declansa sambata procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, prin activarea articolului 155 al Constitutiei, potrivit unui comunicat oficial citat de agentia Reuters. *ACTUALIZARE 11:51 Puigdemont: Independenta Cataloniei nu a fost declarata, dar va fi daca statul alege represiunea *Premierul spaniol Rajoy ii cere liderului catalan Carles Puigdemont sa actioneze intelept.

Guvernul spaniol va suspenda autonomia Cataloniei

Guvernul de la Madrid a anuntat, ieri, ca va continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, pe motiv ca presedintele acestei regiuni, Carles Puigdemont, nu a restaurat ordinea pe plan local, alimentand tensiunile care au amenintat stabilitatea Spaniei.

Guvernul spaniol urmeaza sa isi impuna controlul direct asupra Cataloniei

Cabinetul premierului spaniol Mariano Rajoy ar urma sa aprobe masuri conform carora guvernul isi va impune controlul direct asupra Cataloniei, potrivit BBC.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,239 seconds )