Libnet.ro
UNICEF

19:30

Punct de observatie la Alba Iulia pentru eclipsa de soare din 20 martie

Adevărul Adevărul,
Punct de observatie la Alba Iulia pentru eclipsa de soare din 20 martie

Esplanada Obeliscului Horea, Closca si Crisan din Alba Iulia se va transforma vineri, 20 martie, intr-un observator astronomic ad-hoc. Primaria Alba Iulia si Clubul Universul de langa noi ofera publicului ocazia de a asista la o sesiune de observatii avand in atentie o eclipsa de soare ce va avea loc in cursul zilei. continuă pe Adevărul

Eclipsa de soare din 20 martie va fi vizibila si din Romania

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul Soarelui, va putea fi observata si din Romania, pe 20 martie, intre orele 10. 04, acesta fiind singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 si din urmatorii cinci ani.

Reteaua electrica europeana, afectata de eclipsa de Soare din 20 martie

Eclipsa de Soare care va fi vizibila vineri in Romania va afecta reteaua de transmitere a energiei electrice. Fenomenul va determina oprirea, pentru cateva minute, a productiei de energie electrica din energie.

FOTO Comorile Palatului Princiar din Cetatea Alba Iulia. Cercetari arheologice pentru un proiect de restaurare de 20 milioane de euro

Palatul Principilor din Alba Iulia, unul dintre cele mai reporezentative monumente din Cetatea Vauban, va fi restaurat. Proiectul initiat de Primaria Alba Iulia va costa 20 de milioane de euro. Pana atunci insa se deruleaza un amplu program de cercetare arheologica care a dus deja la rezultate spectaculoase.

Doi tineri din Bucuresti condamnati la Alba Iulia, la inchisoare cu executare pentru trafic de droguri

Doi tineri din Bucuresti au fost condamnati la Alba Iulia, la inchisoare cu executare pentru trafic de droguri de risc. Cei doi au fost prinsi dupa ce politittii de la BCCO Alba Iulia au interceptat la Sebes un pachet cu droguri trimis din strainatate cu destinatia Bucuresti.

Fostul director economic al firmei Apa CTTA Alba Iulia, Crisan Lucica, achitat definitiv pentru conflict de interese

Fostul director economic al societatii Apa CTTA Alba Iulia, Crisan Lucica, a fost achitat definitiv in dosarul in care era acuzata de conflict de interese. Sentinta finala a fost pronuntata la Curtea de Apel Alba Iulia in 17 martie 2015.

Perchezitii la traficanti de tigari din sase judete. 20 de suspecti audiati la DIICOT Alba Iulia

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurori DIICOT Alba Iulia au efectuat 36 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigarete. 20 de persoane vor fi conduse la audieri.

FOTO Realizare grandioasa in Epoca de Aur: ruperea in doua si mutarea unui bloc cu 80 de apartamente din Alba Iulia

In anul 1987, la Alba Iulia se derula unul dintre cele mai grandioase proiecte ingineresti din Epoca de Aur. Cu tehnologii suta la suta romanesti, un bloc in greutate de peste 7. 000 de tone a fost taiat in doua si translatat pe o distanta de peste 70 de metri. Proiectul a fost coordonat de ing. Eugen Iordachescu, cel care a salvat zeci de cladiri de la demolare, de catre autoritatile comuniste.

Guvernul aloca bani pentru imbunatatirea conditiilor din inchisori

Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat cu doua milioane de lei, pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare si finantarea unor studii de prefezabilitate in vederea construirii de doua noi inchisori, informeaza Mediafax.

Eclipsa partiala de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din Romania

Pe 20 martie vom putea vedea de pe teritoriul Romaniei o eclipsa partiala de Soare. Aceasta este prima eclipsa a anului 2015, care va putea fi observata in faza partiala din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. in nordul extrem eclipsa de Soare va fi una totala. O eclipsa de Soare se produce atunci cand [].

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. La ce ora, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2752 seconds )