Libnet.ro
UNICEF

23:45

De ce se pune grau la incoltit de Sfantul Andrei

România Liberă România Liberă,
De ce se pune grau la incoltit de Sfantul Andrei

Sarbatoarea de Sfantul Andrei aduce in atentia romanilor mai multe traditii si obiceiuri. , iar oamenii pun la incoltit grau in semn de belsug, dupa miezul noptii. Semnificatia graului Graul este un simbol al belsugului, iar traditia spune ca se pune la incoltit in noaptea de 29 spre 30 ianuarie, la miezul nopti. Graul mai simbolizeaza . continuă pe România Liberă

Greseala pe care o fac multi romani de Sfantul Andrei. Cand se pune, de fapt, graul la incoltit

Maine, tari din intreaga lume il vor onora pe Sfantul Andrei cu propriile traditii unice, cu activitati care variaza de la ghicitul norocului pana la cantece festive la acordeon. Ziua de 30 noiembrie este o zi de sarbatoare in intreaga lume. Pentru romani este una din cele mai importante sarbatori crestine. Pe 30 noiembrie il .

Amenzi dureroase pentru angajatori, daca nu ti-au dat liber de Sfantul Andrei si 1 decembrie, Ziua Nationala

Angajatorii trebuie sa-si compenseze angajatii, daca acestia lucreaza de Sfantul Andrei sau de 1 decembrie, cele doua zile avand statut de sarbatori legale. Zilele de 1 decembrie si.

Sfantul Andrei 2021, traditii si obiceiuri mai putin cunoscute. De ce este bine sa arunci paine in fata casei

Pe 30 noiembrie, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Andrei, primul dintre Apostoli, cel Dintai Chemat de Iisus. Se spune ca Sfantul Andrei este ocrotitorul Romaniei, fiind cel care a propovaduit Evanghelia pe teritoriul geto-dac si a crestinat poporul roman. Care sunt traditiile si obiceiurile care trebuie respectate in aceasta zi de sarbatoare. Traditii si .

Ce program vor avea marile magazine de Sfantul Andrei si de Ziua Nationala a Romaniei

De Sfantul Andrei si de Ziua Nationala a Romaniei, romanii se bucura de o minivacanta. Atat pe 30 noiembrie, cat si pe 1 Decembrie, marea majoritate a magazinelor vor fi deschise, functionand dupa programul obisnuit, spre deosebire de alti ani, cand aveau un orar special. De ce se intampla acest lucru si cand va puteti .

Sfantul Andrei 2021. Cele mai cunoscute traditii si superstitii la care tin romanii, in ziua de 30 noiembrie

Crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Andrei in data de 30 noiembrie, in fiecare an. La noi in tara, ziua de 30 noiembrie a fost declarata zi libera de la stat. Cu aceasta ocazie, romanii .

Reguli la pelerinajul de Sfantul Andrei din Constanta. Personalul de cult, obligat sa faca triaj observational si sa tina oamenii la distanta unii de altii

Prefectul Constantei a facut precizari legate de desfasurarea pelerinajului de Sfantul Andrei, de la Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, in ziua de 30 noiembrie, la care arhiepiscopul Teodosie a chemat pe toata lumea.

Vasile Banescu, la Patriarhia Romana: O rugaciune ridicata astazi catre Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei, va fi o rugaciune ascultata

Peste 900. 000 de romani isi sarbatoresc, marti, onomastica, in ziua Sfantului Apostol Andrei. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a explicat, la Antena 3, de ce este atat de importanta sarbatoarea Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei.

Superstitii de Sfantul Andrei. Ce trebuie sa faci pe 30 noiembrie ca sa-ti mearga bine

Apostolul Andrei nascut in Betsaida este fratele Sfantului Apostol Petru. Se numara printre cei doisprezece apostoli, fiind primul care l-a urmat pe Hristos, dupa ce Sfantul Ioan Botezatorul a marturisit dumnezeirea lui Iisus Hristos. in fiecare an, pe 30 noiembrie este praznuit de credinciosii ortodocsi.

Sfantul Andrei - Superstitii despre o noapte cu magie, strigoi, usturoi si poezie

Noaptea sfantului Andrei este o noapte magica in care sprirtele rele circula libere, iar lupii vorbesc cu glas de om si spun lucruri infioratoare. Cel putin asa spuneau credintele populare si putine sarbatori sunt atat de bogate in superstitii precum Santandreiul. in articol puteti cifi despre varcolaci, despre strigoi, despre credintele legate de usturoi, dar si despre viata sfantului Andrei si legaturile lui cu aceste locuri.

Pelerinaj cu mii de oameni la Pestera Sfantul Andrei. iPS Teodosie a invitat credinciosii din toata tara

Pelerinaj, marti, la Pestera Sf. Andrei. Daca anul trecut, la acest loc sfant au putut veni doar localnici, acum este permis accesul tuturor credinciosilor. Desigur, cu respectarea regulilor de pandemie. De altfel, chiar Arhiepiscopul Tomisului i-a chemat la pelerinaj pe romanii din toata tara.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )