Libnet.ro
UNICEF

10:00

Raziile politistilor din Saptamana mare: amenzi de 180.000 de lei date in piete

Adevărul Adevărul,
Raziile politistilor din Saptamana mare: amenzi de 180.000 de lei date in piete

Comerciantii care vand marfuri in pietele din judetul Hunedoara au avut parte de controale in cascada, inaintea Sarbatorii Pastelui. Politistii le-au dat peste 200 de amenzi si au confiscat marfurile in valoare de aproape 3. 000 de lei. continuă pe Adevărul

Superstitii din Saptamana Mare

Superstitiile din Saptamana Mare, premergatoare invierii Domnului, insotesc datinile religioase specifice slujbelor bisericesti inchinate ultimelor zile ale lui Iisus Hristos pe pamant, inainte de a fi rastignit.

Ce nu stiai despre Saptamana Mare: Semnificatii, traditii si superstitii

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana a Postului Pastilor, de la Sambata lui Lazar pana in Ziua de Pasti. in aceasta saptamana se fac slujbe bisericesti pentru pomenirea.

Traditii si superstitii in Saptamana Mare: ce sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul. in Joia Mare nu se doarme, iar in Vinerea Neagra nu avem voie sa ne tundem

Zilele care premerg invierii Domnului sunt pentru romani o ocazie de a se pregati duhovniceste pentru una dintre cele mai mari sarbatori crestine. Pe langa randuielile bisericesti, credinciosii respecta cu sfintenie, in Saptamana Mare, si o serie de obiceiuri populare, convinsi ca, astfel, vor avea sanatate si noroc tot anul.

Presedintele unui club sportiv din Baia Mare, batut mar de un fost politist si un boxeur

Presedintele unui club sportiv din Baia Mare a fost batut mar de un fost politist si un boxeur, iar tot scandalul a fost surprins de camerele de supraveghere din local. Scandalul a pornit dupa ce atacatorul a spus.

in Saptamana Mare, politia a aplicat amenzi usturatoare vanzatorilor de miei din piete

Politistii maramureseni au aplicat mai multe amenzi comerciantilor de miei gasiti in abatere ca urmare a controalelor care s-au facut in pietele din judetul Maramures. Au fost confiscate produse din carne, dar si alcool sau legume si fructe.

VIDEO Mesajul Mitropolitului Clujului catre credinciosi, in Saptamana Mare: Viata are o foarte mare valoare. Nu putem fi indiferenti la terorism

In cuvantul sau catre credinciosii din Mitropolita Clujului, iPS Andrei spune ca viata are o foarte mare valoare si ca in vremurile tulburi pe care le traim credinta este singurul mijloc de sprijin. Prelatul a subliniat in pastorala sa din acest an o idee la care s-a referit in discursul sau si Papa de la Roma.

Obiceiuri in Saptamana Mare Ce trebuie sa faci sau sa nu faci in aceste zile

Saptamana Patimilor este marcata de o serie de obiceiuri si superstitii. Luni este ziua dedicata aerisirii locuintelor, iar marti se spala geamurile. Miercuri este ultima zi in care se mai face curatenie. Joi se pomenesc mortii, iar vineri se tine post negru. Se spune ca nu este bine sa dormi in Joia Mare pentru ca vei ramane lenes tot anul. Vineri nu se coace nimic.

Biserica Sfantul Spiridon Barlad, pradata de hoti in Saptamana Mare. Autorul si-a insusit o icoana

Barladeanul Viorel Panainte 48 ani) a fost prins in flagrant marti seara, la putin timp dupa ce a iesit pe usa bisericii cu o icoana sustrasa din lacasul de cult.

Speranta pentru o tanara din Buzau diagnosticata cu cancer: s-au strans bani pentru primele investigatii. in Turcia i s-a promis o minune

Raza de speranta, in Saptamana Mare, pentru mamica din Buzau careia medicii romani i-au mai dat cateva saptamani de trait.

Sex in Postul Pastelui. Ce spune Biserica despre copilul conceput in post si de ce nu conteaza daca te abtii de la pacatul trupesc doar in Saptamana Mare

Sex in Postul Pastelui. Postul Pastelui inseamna curatirea sufleteasca si trupeasca, iar sase din zece romani respecta obiceiurile postului, conform unui studiu realizat in luna martie. insa cum trebuie tinut postul, implicit abtinerea de la poftele trupesti, pentru a aduce binecuvantarea, ne-a explicat preotul Eugen Tanasescu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )