Libnet.ro
UNICEF

05:00

Recolta slaba de rapita din Europa pune in pericol oferta mondiala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Recolta slaba de rapita din Europa pune in pericol oferta mondiala

O noua recolta slaba de rapita in Europa pune sub presiune oferta mondiala, chiar daca in alte parti ale lumii recoltele sunt in crestere. continuă pe Ziarul Bursa

Studiu Deloitte: Fondurile de capital privat din Europa Centrala ating cel mai scazut nivel de incredere de la criza financiara, insa manifesta mai mult optimism decat in 2008

Fondurile de capital privat din Europa Centrala au atins cel mai scazut nivel de incredere de la criza financiara globala, in contextul pandemiei de COVID-19, dar profesionistii in domeniu sunt mai optimisti decat in timpul crizei din 2008, conform celei mai recente editii a Deloitte CE Private Equity Confidence Survey. Indicele de incredere, care este in scadere inca de la finalul lui 2017, a ajuns acum la 62, al doilea cel mai scazut nivel dintre toate editiile studiului, dupa cel din octombrie 2008, care a fost de 48. Sapte din zece profesionisti din cadrul firmelor de private equity din Europa Centrala previzioneaza scaderea activitatii de profil si inrautatirea conditiilor economice, dat fiind ca economiile din regiune, care sunt in mare masura bazate pe consum, estimeaza ca vor inregistra contractii semnificative ale PIB-ului in 2020 pe fondul scaderii cererii, cauzate de cresterea somajului.

Franta devine a saptea tara din Europa in care vor fi predate cursuri de limba si cultura romaneasca

Franta devine, incepand din acest an, a saptea tara din Europa in care va fi predat cursul optional de Limba, cultura si civilizatie romaneasca, informeaza Ministerul Educatiei.

STUDIU DELOITTE: Fondurile de capital privat din Europa Centrala ating cel mai scazut nivel

Fondurile de capital privat din Europa Centrala au atins cel mai scazut nivel de incredere de la criza financiara globala, in contextul pandemiei de COVID-19, dar profesionistii in domeniu sunt mai optimisti decat in timpul crizei din 2008.

De ce in Romania se fac mai putine teste COVID decat in multe tari din Europa? Marturie din cealalta linie intai: oamenii care prelucreaza testele pentru coronavirus

22 de tari europene fac mai multe teste COVID decat Romania, raportat la numarul de locuitori. in fata Romaniei in acest clasament se afla tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia sau Spania, dar si Lituania, Estonia, Letonia sau Cipru. De ce Romania se afla in jumatatea de jos a capacitatii de testare pentru COVID, pe continent? Chiar daca la inceput s-a vorbit insistent despre numarul insuficient de teste cumparate de autoritati, nu acesta este adevaratul motiv, spun oamenii din cealalta linie intai - specialistii din laboratoarele medicale care prelucreaza teste COVID. in schimb, in Romania nu sunt folositi toti specialistii care ar putea prelucra teste COVID din varii motive, iar un specialist de laborator - biolog, biochimist sau chimist - primeste doar jumatate din salariul colegului sau medic de laborator, care face aceeasi analiza pentru COVID-19.

Finantari de 250.000-1 milion dolari pentru startup-uri din Europa Centrala si de Est

Startup-uri din 10 tari central si est-europene, inclusiv Romania, pot obtine finantari de capital de risc de 250. 000-1 milion de dolari, dintr-un fond de investitii sustinut de Uniunea Europeana.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2094 seconds )