Libnet.ro
UNICEF

10:00

Republica Moldova are o noua majoritate guvernamentala stransa in jurul partidului lui Vlad Plahotniuc

Hotnews Hotnews,
 Republica Moldova are o noua majoritate guvernamentala stransa in jurul partidului lui Vlad Plahotniuc

56 de parlamentari moldoveni din totalul de 101 au semnat si transmis presedintelui Nicolae Timofti o declaratie prin care il instiinteaza ca au creat o majoritate parlamentara, anunta Agora. md. Majoritatea sui-generis e realizata in jurul PD, partidul controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc. La cei 20 de parlamentari democrati s-au raliat Partidul Liberal Mihai Ghimpu), 15 parlamentari care au parasit Partidul Comunistilor si 8 parlamentari plecati din PLDM, partidul Lui Vlad Filat aflat in arest preventiv intr-un dosar de mega-coruptie). continuă pe Hotnews

UPDATE: Majoritate parlamentara, formata in Republica Moldova. Cand va fi anuntat numele premierului desemnat

O noua runda de consltari pentru desemnarea unui candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova are loc, luni dupa-amiaza, la Chisinau, intre presedintele Nicolae Timofti si reprezentantii fractiunilor parlamentare ale partidelor ce se declara proeuropene si cei ai fostilor deputati comunisti.

Republica Moldova exporta in UE mai putin decat cotele prevazute de Acordul de Asociere

Republica Moldova nu acopera cotele de export stabilite de Acordul de Asociere cu UE. Astfel, in Uniunea Europena ajung mai putine mere, rosii si struguri decat cotele prevazute de UE. Ministerul Agriculturii motiveaza diferenta prin reluarea partiala a exporturilor din Republica Moldova de catre Federatia Rusa.

Cum se circula pe traseele nationale din Republica Moldova

Politia de Patrulare din Republica Moldova avertizeaza soferii sa conduca autoturismele cu maxima atentie, deoarece drumurile nationale si locale sunt acoperite cu ghetus, iar pe alocuri ploua.

Sfarsitul epocii Plahotniuc-Filat in Republica Moldova

De foarte multe ori nuantele de la Chisinau le aluneca printre degete analistilor si ziaristilor din Bucuresti, care vad Republica Moldova prin intermediul presei dintre Prut si Nistru. La asta se adauga de multe ori riscul asumat constient sau inconstient al partizanatului.

Republica Moldova a exportat mult mai putin in UE fara taxe decat putea deoarece Rusia, piata traditionala, ofera preturi mai bune

Exportul mai multor produse din Republica Moldova spre piata Uniunii Europene, cum ar fi cel de struguri, mere, rosii, nu acopera cotele prevazute in Acordul de Asociere, informeaza IPN.

Blocajul politic agraveaza criza economica din Republica Moldova - experti

Perpetuarea crizei politice va aprofunda si mai mult criza economica pe care o traverseaza Republica Moldova, spun experti citati de Radio Chisinau.

Aproape 600 de straini cer azil in Republica Moldova

Aproape 600 de straini au cerut azil si protectie Republicii Moldova, majoritatea dintre ei provenind din tari precum Siria, Ucraina, Irak, Afganistan, Armenia. Totodata, circa 40% sunt copii, femei si batrani.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1987 seconds )